Jakým motorem osadíte svůj rc padák?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od sharkcom »

Jasný !
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
bbbooo

#47 Příspěvek od bbbooo »

Zdar přátelé,
takže padák zatím nedorazil,ale dnes jsem ve feroně koupil plocháč 40*3mm*2m a 20*3 mm*2m slitina hliníku s něčím,komplet 1.3kilo,hliník je děsně měkej,zítra začnu stavět,počítám,že toho je na 3-4 tříkolky:-).Ještě sem tam vyndal z odpadu plechovej pásek kterým svazujou plechy při přepravě,cca30mm*0.5mm,je tvrdej a pružnej ideál na stavbu okruže okolo vrtule.Odkoupen za cenu odpadu,sakum prdum 202 vočí.
V oblíbeném hornbachu jsem koupil jen šroubky 3ky,podložky a matičky,svařovat to by byl asi děs,vrtáčky 3ku a3,2 ,plocháč tam stojí 4*tolik!
Jen nevím jak velký by to mělo být,ale asi to každý nějak dělá dle oka,velikost vozítka k padáku.
Tak třeba kdo staví,jako nápad z čeho............ .
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od sharkcom »

Jo, je dobrý, že to bude bitelný. Já to udelal z překližky a co rána, to tuba vteřiňáku... :lol: Naivně jsem si myslel, že to na poprvé poletí. Ale vzhledem k tomu, že začínám zjišťovat, že tomu do správné letovky chybí ca kilo, asi to svařím s ocelových trubiček a budu sebou na letiště nosit polní rejč, abych to mohl vždy vydolovat ze země... :lol:
007hudy

#49 Příspěvek od 007hudy »

No ze jsem radeji nesel vcera na letiste:( rozstrelil jsem jeta:( ale to jsem nepatri...vcera jsem potkal clovicka kterej prevazoval kita na rc paramotor kterej prej lital krasne, a kdyz udelal z hkckovym padak to stejne tak to prej bylo za prd...jinak prej s vahou pod 1800 mu to nikdy neletelo...ale nevidel jsem nevim jak se tomu da verit...jen jsem sem dal co jsem slysel...
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od sharkcom »

Zatím jsem to dal k ledu...
Teď je stejně furt vítr a tak lítám z jinými poletuchami...
bbbooo

#51 Příspěvek od bbbooo »

Koukám,nikdo nic.................. .
Já to konečně vytáhl dneska........,rozhodně na první testy doporučuji modeláře kamaráda sebou,nutný ochotný běhač a radil:-).
První věcí bylo ustálení padáku,aby nešel ani na jednu stranu a nafoukl se vůbec.Vše štelováno řídícíma šnůrama.Nejdříve jsem pošteloval,aby se vůbec nafoukl a pak,aby hned nepadal po křídle......nebo padáku?:-).
No nečekejte zázraky,po vyštelování,kdy za ochotného běhu kamaráda,nikam nepadal a byl nafouknutej došla baterka,prostě modelářská klasika.Pokračování snad zítra.
Jo,jinak šnůry upraveny dle Beladocka z Hc diskuse.
Jirka
manti
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od manti »

:)
TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
jarous

#53 Příspěvek od jarous »

Mohu mit dotaz ohledne padaku z hc jak se musi prevazat snury diky za rady
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“