Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Drondys píše:...a nebo máš holt jenom smůlu na doručovatelky, ale pořád platí to co jsem už napsal. Je to jenom o konkrétních lidech na té které pobočce pošty. Někde jsou v pohodě a jinde holt ne.
Ale jo, s tím souhlasím - má to jen jeden háček: Bohužel těch "konkrétních lidí" je něco přes 30.000 a jsou tedy těžce v přesile...
Jenomže zdaleka ne všichni jsou ti špatní. Je to podobné jako když si vytáhneš "Černého Petra". Taky podle toho nemůžeš usuzovat, že celý balíček karet je složený jenom ze samých "Černých Petrů".
Ale já vím, u pošty jsem víc než sedm let dělal, takže mám ledacos, ale určitě ne iluze Nepotkal jsem sice všechny pošťáky, ale nějakou tu stovku z nich určitě a z mnoha různých pošt z celé ČR (dělal jsem technickou podporu). I tak bych ale nemluvil o "Černém Petrovi", spíš o "bílých vránách". (Jen nevím, jestli sem teď ten smajlík připsat, připadá mi to spíš k pláči.)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod píše:Ale já vím, u pošty jsem víc než sedm let dělal, takže mám ledacos, ale určitě ne iluze Nepotkal jsem sice všechny pošťáky, ale nějakou tu stovku z nich určitě a z mnoha různých pošt z celé ČR (dělal jsem technickou podporu). I tak bych ale nemluvil o "Černém Petrovi", spíš o "bílých vránách". (Jen nevím, jestli sem teď ten smajlík připsat, připadá mi to spíš k pláči.)
Všude se najdou lepší nebo horší lidi, ale představa, že Česká pošta je banda vyvrhelů zatímco jinde je to v pohodě je naprostý nesmyl. Lidi pracující u pošty nejsou nijak zvlášť horší než lidé pracující u jiných dopravců, kteří mají podobně jako pošta celostátní působnost. Podle tvých kritérií by se nejspíš dalo říct, že vůbec celá tahle planeta má jen pár bílých vran a jinak je zbytek komplet vhodný tak akorát luciferovi do kotle
jasne ze tam nepracuji jenom blbci
ale u nas na poste je to proste hruza
ale 12km od nas v okresnym meste jsou
posty v pohode(cekal sem na balik z HC a vedel sem ze zustal
na hlavni poste v sobotu tak sem tam zavolal a slusne je poprosil
ze si ho vyzvednu tam pani ze samozrejmne ze ho pripravi a muzu si ho vyzvednout u nich-tymto pani vedouci dekuji)
je to jenom o lidech
Drondys píše:Podle tvých kritérií by se nejspíš dalo říct, že vůbec celá tahle planeta má jen pár bílých vran a jinak je zbytek komplet vhodný tak akorát luciferovi do kotle
No přesně takhle to mělo vyznít, je nás prostě málo
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Rád bych se zeptal, jak to je s přeposláním již uložené zásilky na jinou poštu, za jak dlouho se to dostane na tu jinou poštu, když to stihnu odeslat do 14:30 přes internet?
Abu píše:Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani),
Přesně tak. Chodí nám týdně desítky obchodních balíků a třeba tento rok se nám ještě nestalo že by balík došel později než následující den po odeslání. Jen kolem Vánoc občas došlo k jednodennímu zpoždění. Delší zpoždění než ten jeden den o vánocích nepamatuji vůbec.
Je prostě potřeba nešetřit na nesprávném místě. Pokud chci něco rychle a se zárukou poslat poštou, tak jedině obchodní balík, případně EMS. Pak je na poštu spoleh. Pokud se něco pošle jako nejlevnější ekonomický balík tak tam pošta skoro za nic neručí - ani za rychlost ani poškození.
Tuto radu radím rychle zapomenout. Obchodní balík nelze podat jako křehký, protože oni jak to maj stihnout do 24 hodin tak s tím doslova docela mrskaj (a proto rovnou neumožňují posílat křehké a chovají se k tomu tak, že v tom nic křehkého nebude) a poslat si RC soupravu jako obchodní balík je fifty/fifty že s ní něco bude. Nikdy bych jí obchodním balíkem neposlal.
Abu píše:Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani),
Přesně tak. Chodí nám týdně desítky obchodních balíků a třeba tento rok se nám ještě nestalo že by balík došel později než následující den po odeslání. Jen kolem Vánoc občas došlo k jednodennímu zpoždění. Delší zpoždění než ten jeden den o vánocích nepamatuji vůbec.
Je prostě potřeba nešetřit na nesprávném místě. Pokud chci něco rychle a se zárukou poslat poštou, tak jedině obchodní balík, případně EMS. Pak je na poštu spoleh. Pokud se něco pošle jako nejlevnější ekonomický balík tak tam pošta skoro za nic neručí - ani za rychlost ani poškození.
Tuto radu radím rychle zapomenout. Obchodní balík nelze podat jako křehký, protože oni jak to maj stihnout do 24 hodin tak s tím doslova docela mrskaj (a proto rovnou neumožňují posílat křehké a chovají se k tomu tak, že v tom nic křehkého nebude) a poslat si RC soupravu jako obchodní balík je fifty/fifty že s ní něco bude. Nikdy bych jí obchodním balíkem neposlal.
Tak to nevím. Měl jsem právě reklamci na poškozený obchodní balík - loni - a reklamaci mi neuznali právě s tímto vysvětlením. Bylo tam světlo na auto, váha tak 2kg (?). Tvrdili mi, že u obchodního balíku je důležitá rychlost a tudíž neberou křehké. Takže jsem se nechal opít rohlíkem.
AR1 píše:Tak to nevím. Měl jsem právě reklamci na poškozený obchodní balík - loni - a reklamaci mi neuznali právě s tímto vysvětlením. Bylo tam světlo na auto, váha tak 2kg (?). Tvrdili mi, že u obchodního balíku je důležitá rychlost a tudíž neberou křehké. Takže jsem se nechal opít rohlíkem.
Obchodní balíky jsou obecně pojištěné proti poškození, ale nesmí jít o křehké předměty - pokud nejsou opravdu dobře zabalené tak se při reklamaci pošta cuká. Třeba ale vysílače a podobné věci není problém zabalit tak aby k poškození nemohlo dojít, navíc nové vysílače jsou přece uložené v odolném polystyrénu který je ochrání od téměř čehokoliv. Světlo nedokážu posoudit, ale spíš bych řekl že to nebylo v dost pevné krabici nebo málo vycpané.
Jak už ale bylo řečeno tak se menší obchodňáky dají s příplatkem poslat jako křehké - pak to neprochází jejich automatickými třídícími linkami (ze kterých to občas spadne...) ale ručně. My třeba takhle posíláme nějaké skleněné dekorace a pokud to pošta poškodí tak škodu bez problémů proplácí.
Mekdyz dorazil poskozeny balik (utrzeny roh) - hned mi na poste sami vysvetlovali co vsechno s tim muzu udelat, kdyz jsem se rozhodl hned na poste to rozbalit pani to spolecne se mnou zkontrolovala podle faktury ze se nic neztratilo a nic neni rozbite a pak mi to cele znovu zabalila abych to mohl odnest domu - velice prijemna zkusenost a hlavne jsem se diky tomu poucil jake mam moznosti kdyz mi na poste predavaji poskozeny balik
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.