Vysílač DX7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od MartinMartin »

Skoky píše:
petrpetr píše:
Filian píše:Ahoj mohl by mi někdo poradit jak se dostat u DX7 do servisniho menu a přepsat napětí na lipol 3s ten vložený odkaz co to je nefunguje díky moc za informaci

Zmáčneš SELECT + DOWN, držíš
Zapneš radio.
Pomocí DOWN přejdeš na DATA RESET
Střídavě přehazuješ vypínač AILERON D/R a mačkáš DECREASE. Jednou zmáčknout, jednou přepnout.
Po cca pátém přepnutí jseš tam.
Listuješ serv. menu pomocí UP - DOWN.

no a jak to uložím a vylezu z tama? stačí jen nastavit a vypnout?

přesně tak změnit a vypnout vysílač pokud tam vlezeš znova budou tam již zobrazené změněné hodnoty takže tak to lze skontrolovat
sergio

#92 Příspěvek od sergio »

Prosím nezlobte se pokud budu mít hloupý dotaz, ale Pátrám na co je ,,šoupátko,, trainer/hover pitch,, letém vrtulník a myslel jsem, že je to na doladění ,,tahu vrtulníku,, prstě když létám v hale a jsem pod zoubkem na plynu, tak vrtulník klesá, když jsem nad zoubkem plynu tak vrtulník stoupá a známí mi říkal, že by to mělo jít ,,dotrimrovat,, tímto špupátkem (nezná toto rádio jen jeho odhad). A další otázka jak vypnout plyn aniž bych použil přepínač na autorotaci (hold-rudder d/r) ? je to z duvodu že když si chci nastavit idel 1 a 2 tak potřebuji mrknout jestli se mi v neutrální poloze kniplu nezmění poloha serv na oklice (náběh listu).
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od MartinMartin »

MartinMartin píše:
Skoky píše:
petrpetr píše:
Filian píše:Ahoj mohl by mi někdo poradit jak se dostat u DX7 do servisniho menu a přepsat napětí na lipol 3s ten vložený odkaz co to je nefunguje díky moc za informaci

Zmáčneš SELECT + DOWN, držíš
Zapneš radio.
Pomocí DOWN přejdeš na DATA RESET
Střídavě přehazuješ vypínač AILERON D/R a mačkáš DECREASE. Jednou zmáčknout, jednou přepnout.
Po cca pátém přepnutí jseš tam.
Listuješ serv. menu pomocí UP - DOWN.

no a jak to uložím a vylezu z tama? stačí jen nastavit a vypnout?

přesně tak změnit a vypnout vysílač pokud tam vlezeš znova budou tam již zobrazené změněné hodnoty takže tak to lze skontrolovat

OPRAVA!!!!
změna v servisním menu se musí uložit a to na položce ALL SETTING OK? a pak zmáčknout tlačítko CLEAR a je to hotovo

jinak ještě ke změně modu já sám jsem si upravoval DX7 z modu2 na mod 4 přeletováním ale má to nějaké háčky jelikož má souprava digitální trymi nestačí pouze přeletovat potenciometry ale i dráty vedoucí k trimům takže 3+3 jinak budete mít přehozené trimi takže praví bude trimovat levou páku a naopak avšak se mi vyskytl další problém a to je že na displeji ukazatele trimů jsou naopak a to nelze přehodit takže se musíte spokojit s tím že sice leví trym trimuje levou páku ale na displeji chodí praví ukazatel a naopak (pokud by jste přeletovali jenom poťáky tak budou trimi chodit stejně jako ukazatele na displeji ale zase nebudou sedět k páce pod kterou jsou umístění což je horší varianta) už jsem si na to zvykl ale časem uvažuji přesedlat na DX8
Jurda
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Jurda »

Chci se jen zeptat, nemáte někdo plánek na pult pro DX7?

Díky Pavel
DX6i,T-REX450 PRO,T-REX 600 ESP, PHOENIX RC v3,Micro Beast Version 2.0.0
jurajM

#95 Příspěvek od jurajM »

Chci se jen zeptat, nemáte někdo plánek na pult pro DX7?

Ja sa tiež pridám :roll:
MadisonX

#96 Příspěvek od MadisonX »

Zdravím

Mám dotaz na majitele DX7.

http://www.modelarina.cz/nabijec-fusion ... p-683.html

Jde touhle nabíječkou nabíjet dx7čka s tím že když mi slábne acu tak to jenom "dobiju" ? bez nutnosti vytahovat acu z vysílače a zapojovat do jiné nabiječky.

Děkuji za odpovědi.
sergio

#97 Příspěvek od sergio »

ano mělo by to jít ale pozor na polaritu. A zy ty peníze ? ja to nabijím nabíječkou accucell 6 za 900 kč anabijim s tim i baterky do všech svých modýlků
demolátor

#98 Příspěvek od demolátor »

Tak jsem si domu přines spektrum dx7.
Překvapili mě 2 věci.
1) To podivné bzučení(dx6i to nedělala)- prý je normální a nechápu, proč to spektrum neodstranilo(je pravda, že když to ničemu nevádí tak asi není důvod)
2) Hodně mě naštvala vyváženost vysílačky. Byl jsem zvyklí z dx6i, která byla dokonale vyvážená, toto je přesný opak....bez pultu jen zavěšené na klíčence se s tím narozdíl od dx6i létat asi nedá.
Jinak je ještě dost volná anténa(nic zásadního)
Nvíte o nějakém plánku na pult?
Dik moc.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
lupito

#99 Příspěvek od lupito »

čo tak skúsiť niečo takéto,ja som to vyrobil doma,
http://www.duzi.cz/shop01/index.php?mai ... beea8aa80f
bzučí to aj mne
demolátor

#100 Příspěvek od demolátor »

No na toto jsem taky koukal, jen mě napadlo, aby se časem to očko na vysílačce nějak nevykloktalo....přeci jenom to je dost přes páku.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
demolátor

#101 Příspěvek od demolátor »

Kolik máte limit vybité baterie (v návodu jsem se nic nedočet)? Mě při 8,7 to začne pípat....asi normální, jen mě udivuje, že před tim, než to začne pípat je grafický ukazatel něco málo pod středem. Máte to tak taky. (asi řešim kraviny :roll: )
Dik
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
pilot205

#102 Příspěvek od pilot205 »

mna by zauímalo, kolko má ukazovat stav baterie pri plnom nabití ak tam je pack NIMH, pretože ak má článok menovite napatie 1,2V jeho maximálne pri nabití je 1,35 a to pri počte 8 článkov je 10,8V a to neni ani 11
demolátor

#103 Příspěvek od demolátor »

A jak vy(majtelé dx7) vlastně nabijíte origo baterie?? Nevadí mi, že je nabijím venku, jen se bojím, aby se mi neopotřebil origo konektor...to by nebylo moc dobré.
Myslíte že vydrží hodne zapojení a rozpojení??
Dik
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Danndy »

Myslím,že originálny konektor nie je stavaný na časté rozpájenie.Ja mám naletované mpjet konektory.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od pikus 1 »

demolátor píše:A jak vy(majtelé dx7) vlastně nabijíte origo baterie?? Nevadí mi, že je nabijím venku, jen se bojím, aby se mi neopotřebil origo konektor...to by nebylo moc dobré.
Myslíte že vydrží hodne zapojení a rozpojení??
Dik

Nevidím jediný důvod, proč je nabíjet venku a postupně kurvit konektor a následně řešit "proč mi to éro spadlo"....?
Nabíjím jako každé jiné NIMHy, jen jsem si prohodil na konektoru Tx polaritu, protože jak všichni víme, DX7 má střed konektoru "- pól" což je obráceně o proti normálu.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“