T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#226 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše: Totiž po čase ocasní trubka lehce vycestuje ven a rozhodí se nastavený neutrál vrtulky. Gyro pak toho má plné brejle a při větších nárocích už to nezvládne.
Takže kontrolovat i toto a případně trubku zajistit malým šroubkem proti vysunutí.
njn
myslim ze Zdzd to stale prizvukuje.
Tak som to tiez kontroloval a ...... nic.
Az raz po roku poziem a ..... fakt - vysunula sa.
Uz tam mam tiez pidiskrutku - v domceku predneho nahonu vrtulky.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
CorvinV

#227 Příspěvek od CorvinV »

pkotatko píše:Každá vůle je na škodu. Pokud je to možné, je potřeba ji odstranit. Ať už to má s problémem něco společného nebo ne. A pokud osička axiálně plave, je jednoduché to odstranit a jít po problému dál. Kdykoliv jsem si řekl u heli "to nevadí" tak se mi to později vymstilo.
A jedna zkušenost navíc:
s vrtulkou a bestií jsem neměl naprosto žádný problém. Pak najednou začala v prudších obratech ustřelovat, nedržela v tic-tocu. S nastavením jsem nic nedělal. Tak jsem hledal co se děje a přišel jsem ta to, že i Pročko trpí stejným neduhem jako Trex 700 a 600. Totiž po čase ocasní trubka lehce vycestuje ven a rozhodí se nastavený neutrál vrtulky. Gyro pak toho má plné brejle a při větších nárocích už to nezvládne.
Takže kontrolovat i toto a případně trubku zajistit malým šroubkem proti vysunutí.

Řekl bych, že jsi trefil hřebík do palice. Ostatně jako vždycky. Nechci ti nijak pochlebovat(abys nezpychnul :D ), ale patříš tady k těm, jejihž příspěvky mi daly hodně a které rád studuji :)
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
psena
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od psena »

Ja tu vuli na osce jak je videt na videu nemam na svym vozembouchu zadnou. Urcite bych ji resil, protoze tahle vule primo ovlivnuje naklon vrtulkovych listu a to dost podstatne.
A pokud se vule vytesni, tak je to jedine zas za cenu toho, ze zuby nezapadaji naplno jak maji a hrozi zbytecny strzeni prvodu a pri mirnym kontaktu s pristavaci plochou.
Kenny McCormick

#229 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:A pokud se vule vytesni, tak je to jedine zas za cenu toho, ze zuby nezapadaji naplno jak maji a hrozi zbytecny strzeni prvodu a pri mirnym kontaktu s pristavaci plochou.
nemyslim, zalezi to od toho, z ktorej strany budes davat podlozky :wink:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Relax

#230 Příspěvek od Relax »

To pojištění trubky je už na Helifreak a taky jsem ho tam udělal. Na rajčeti je šroubek vidět na snímku IMG_5074 dole pod gyrem ( Album Trex ).
http://relax450.rajce.idnes.cz/

Ale i tak je na gripech nepatrná vůle, když vezmu listy do ruky a zahýbám jimi semo tamo, smykátko má rozsah vůle cca 0,6mm a posunuje se i osička náhonu vrtulky. Když jí zapřu nehtem na protilehlé straně tak se oska už nehne, ale ta vůle na smykátku zůstane. Já mám navíc vůli na hřídelce serva DS520......

Základní výrazná vůle je v očku páky na kulovém čepu na smykátko, tam je to od oka vidět dost. Pak už se to směrem ke gripům nasčítá.

Je to na zcela nové nepokřtěné heli, pak bude možná leccos jinak :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
psena
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od psena »

Kenny McCormick píše:
psena píše:A pokud se vule vytesni, tak je to jedine zas za cenu toho, ze zuby nezapadaji naplno jak maji a hrozi zbytecny strzeni prvodu a pri mirnym kontaktu s pristavaci plochou.
nemyslim, zalezi to od toho, z ktorej strany budes davat podlozky :wink:

Spatne jsi me pochopil myslel jsem vytesneni za letu, jak psali kluci...a k tomu muze dojit jedine tak, ze zuby vytlaci hridel ke kraji a tedy bude vetsi vule. Kdyz pouzijes podlozky tak samozrejme bude vse OK.
Kenny McCormick

#232 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:Spatne jsi me pochopil myslel jsem vytesneni za letu, jak psali kluci...a k tomu muze dojit jedine tak, ze zuby vytlaci hridel ke kraji a tedy bude vetsi vule. Kdyz pouzijes podlozky tak samozrejme bude vse OK.
aha...
tak pardon :oops:
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od Andrews »

Všem diky moc za rady! Udělal jsem mix všeho a teď čekám na počasí abych to testnul. Osičku jsem zeleným zalepil do vnějšího ložiska a vůle se zmenšila určitě o polovinu. Ocasní trubka se mi povysunula už při třetím letu a tak je zajištěná lepidlem (předělám na šroubek). Drát mi taky připadá měký a zvážím upgrade.
Gyro jsem vypodložil druhou mechovkou.

Někdo používá přitažení gyra k trupu dodatečnou páskou. Měl jsem za to, že je toto právě nežádoucí, protože má mechovka pochytit vibrace. Jak to tedy je? :?:

:idea: BTW kde scháníte podložky 5x9x0.1 apod?
josef kraček

#234 Příspěvek od josef kraček »

Máte někdo delší drát na pádlech a jak se to s tím chová
DaveLister

#235 Příspěvek od DaveLister »

Ja mam na klasickem dratu padel lehci padla z minititana a je to super. Premety jsou znatelne rychlejsi, reaguje to agresivneji a hlavne se snadneji vylizu z pripadneho problemu :)
Urcite to ale na stabilite neprida - je to o neco narocnejsi na urizeni ale me to vyhovuje :)
RomanAll

#236 Příspěvek od RomanAll »

takovy zvlastni problemecek, sestavil jsem, sesteloval....
visel asi 10-15 baterek a zacal trosku cestovat ocas,
nekdy vic, nekdy byl v pohode, rikal jsem si to je narazovy vitr nebo neco,
mala vyska pri mem visu apod.
ale vrhl jsem se to kontroly a objevil jsem zvlastni vec, limity serva
nastavovany na gyru plus stredova poloha smykatka byla uplne rozhozena,
neco na zpusob misto aby bylo v pulce bylo v 1/3. (takze servo na jednu stranu vrcelo jak otekly :-( )
musel jsem to cely prestelovat, coz udelalo tri nebo ctyri otoceni ocka. zkousel jsem pote 2 baterky a trosku se to zklidnilo.
pri visu to clovek nepozna, ale spis mne jde o to proc se to stalo.

kdysi se mne uvolnila zadni vrtulka, zavadil jsem o travicku :-)
takze to bylo mozna posazeny spatne, ale pote jsem to pridelal, znovu zalepil a znovu nasteloval a byl 10 baterek pokoj.
predpokladam ze to bude servo zadrhel, pac to udelalo novou default
pozici pro smykatko, a ne v pulce a gyro se v tom spatnym nastaveni uz vezlo s limity
:?:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od pkotatko »

Stalo se ti přesně to o čem se bavíme pár příspěvků nazpátek. Povylezla ti ocasní trubka. A jelikož servo je uchyceno v rámu, tak se rozhodí neutrál a dráha vrtulky.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Relax

#238 Příspěvek od Relax »

Řešil jsem to už při stavbě, je to na Helifreak videos. Detail jsem dal na rajče zde :

http://relax450.rajce.idnes.cz/Trex450P ... G_5074.jpg

viz popiska pod snímkem :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
RomanAll

#239 Příspěvek od RomanAll »

trubka to prave nebyla, je prisroubovana a i presto tam mam kontrolni zarez
primo na trubce pro rychlou kontrolu a ta sedi v puvodni poloze :?
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od koulinek »

RomanAll píše:trubka to prave nebyla, je prisroubovana a i presto tam mam kontrolni zarez
primo na trubce pro rychlou kontrolu a ta sedi v puvodni poloze :?

Dobré řešení, to si znamenám do to-do listu, krom šroubku co mám v plánu přidám taky tu značku.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“