Základy létání s vrtulníkem VIDEO škola.

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
geriatrix

sim

#46 Příspěvek od geriatrix »

Na simu nestačí docela dobře, ještě v prosinci jsem zvládal v realu jen ocasem k sobě, začal jsem více trénovat na simu a světe div se, opravdu to pomohlo, dnes jsem to vytáhl na 4 baterky a bez zaváhání bokem na jednu i druhou stranu, čumákem k sobě taky bez problémů, chce to mít vypilované na simu a v reálu pak není problém. :lol: Sám jsem se divil že to vyšlo, musím ale říct že mě to na simu už opravdu moc nebavilo, ale vydržel jsem, možná jsem už na online vypadal jak trotl :D
petr6600

#47 Příspěvek od petr6600 »

Tak jdu se dotoho pořádně opřít a zdokonalovat se jaro nám za chvilku začína...
zablabla

Re: sim

#48 Příspěvek od zablabla »

geriatrix píše: dnes jsem to vytáhl na 4 baterky a bez zaváhání bokem na jednu i druhou stranu, čumákem k sobě taky bez problémů l :D

Máš na mysli tu 400, nebo je to jinak ? :roll:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
geriatrix

jojojo

#49 Příspěvek od geriatrix »

Jo, blade 400, musím říct, že je na mě ve skutečnosti hodnější než na simu 8O
PS: co jsem napsal platí pro takové to domácí létání ode mě ke mě, bokem, nosem ke mě, jak to vypadá s nějakým lehčím akro fakt nevím, ale doufám , že to brzy zjistím :lol:
Naposledy upravil(a) geriatrix dne ned 27.02.2011 20:51, celkem upraveno 1 x.
zablabla

Re: jojojo

#50 Příspěvek od zablabla »

geriatrix píše:Jo, blade 400, musím říct, že je na mě ve skutečnosti hodnější než na simu 8O

Je to tak a je to dobře. Já mám podobnou zkušenost s Trex 250
psena
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od psena »

Zalezi jak hodnejsi... sim by mel byt nastavenej tak aby se vrtulnik choval malicko mene stabilneji nez v realu, aby se napriklad propadal jak v realu atd, ovsem nemel by byt rychlejsi v obratech.
Obraty mam na simu spis mirne pomalejsi abych v realu mel o neco vice rezervy.
Ale je to samozrejme na kazdym soudruhovi... kazdopadne mit sim nastavenej ostreji v cyklice nez real neni idealni.
zablabla

#52 Příspěvek od zablabla »

psena píše:Zalezi jak hodnejsi... sim by mel byt nastavenej tak aby se vrtulnik choval malicko mene stabilneji nez v realu, aby se napriklad propadal jak v realu atd, ovsem nemel by byt rychlejsi v obratech.
Obraty mam na simu spis mirne pomalejsi abych v realu mel o neco vice rezervy.
Ale je to samozrejme na kazdym soudruhovi... kazdopadne mit sim nastavenej ostreji v cyklice nez real neni idealni.

No já s tím moc neexperimentuji. Idealisticky předpokládám, že ten co to programoval věděl co a proč dělá.......... :roll: :roll:

Edit:
Když si to tak přemílám v hlavě, tak jestli to taky nebude tím, že někteří soudruzi (včetně mě) tak jaksi mají v reálu vyšší hladinu pudu sebezáchovy a tudíž rvou za páčky poněkud rozvláčněji.... :lol: :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od psena »

Bohuzel Phoenyx v defaultu je ostrejsi, vykonejsi, stabilnejsi nez bezni smrtelnici litaji v realu. to ti rekne kazdej, proto je docela vhodny si to sam prizusobit.
V podstate se podobne lisi i stejne heli v realu podle osobniho nastaveni, to nastaveni delaji asi dost profici (betatesteri) a jejich nastaveni pro 3D je proste trosku jinde nez moje :lol:
Relax

#54 Příspěvek od Relax »

Než bude heli v kupě tak trénuju a taky hledám optimální nastavení, byť bez veledůležité zpětné vazby :-)

Trex 450 PRO 3G, hmotnost 0,9kg, Lift tuning 120%, Cyclic tuning 115%, Flybarless default, bez Govenoru = křivky. zatím lítám na Normál s křivkou THR - 0/50/60/85/90 PIT - 45/45/55/75/100. Expo v Phoenixu 0, na vysílači 0 nebo -25%. Právě ty Expa mě překvapily. Když trénuju vis v Layout F3A Box a zapnu si expo -25 na AIL,ELEV i RUDD, mám hodně práce udržet se celých 5 minut ve visu s heli v tom čtverci, většinou to ani nevyjde a je jedno jak je heli vůči mě postavená. Jakmle expa vypnu,je téměř po problému. Odezva a korekce okamžitá, sice si musím víc hlídat prsty ale řídí se to prostě líp..... Dřív jsem Expa považoval za nejméně nezbytná až samospasitelná, opak je pravdou :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Panda

#55 Příspěvek od Panda »

Zdravim, ja jsem vcera objevil toto
http://www.youtube.com/watch?v=WvYhnyFLe0g&NR=1

je to ze simulatoru, ale celkem se na to hezky kouka a je tam vic lekci.

8)
to abych se vratil k tematu...
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
phobos

RealFlight 5.5

#56 Příspěvek od phobos »

Ahoj,
nemam cas procitat tohle vlakno cely - takze se omlouvam za pripadne redundadni odpoved ;-)

Taky jsem nejdriv hledal videa na Youtube - a jsou tam nektery fakt pouzitelny. Pred dvema tydny mi dorazil RealFlight 5.5 a musim rict, ze jsem uplne nadsen. Jednak jsou tam vyukovy "videa" snad na vsechno. Druhak je tam vyukovej rezim na viseni (ucite se viset cumakem k sobe, od sebe, na zadech, stridat pozice) - coz si myslim, ze je pro zacatecnika uplne super.

Cili pokud jeste simulator nemas, tak doporucuju nejakej, kterej umi vyse uvedeny.

Jinak ja zatim jenom litam na simu - vrtulnik poridim az budu litat aspon zakladni prvky naprosto spolehlive - verim, ze me to potom vyjde levnejc :)
krtek2k

#57 Příspěvek od krtek2k »

Správnej přístup máš.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“