T-rex 450 Pro - zkušenosti II.
Andrews píše:Diky za tip na zadní grip. Než se pustím do rozborky natočil jsem dvě videa jak vypadá vůle na gripu u mě. Předpokládám že takováhle vůle tam vůbec nemá bejt. Je to tak?
Video1: http://www.youtube.com/watch?v=EgMVBjxxmek
Video2: http://www.youtube.com/watch?v=1l6VnzRz7MY
Co utáhnout?
Podobnou vůli tam mám taky, ale tu asi nikdy neodstraníš úplně. Každý ten kloubek, páka a pod. má nepatrnou vůli vždycky. Ty kousíčky se nasčítají a na konci už je to dost vidět...
Ale jak píše pkotatko, ta hřídelka ti jezdí moc - tu vůli bych vymezil podložkou.
Osičku mám bez vůle (tedy patrné), ale vakl mám na listech vrtulky podobný a drží mi ve visu perfektně (GP750+DS520)
V.
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
- josef kraček
Zdravím, rexe mám asi 14 dní a po dvou baterkách klidného visu v tělocvičně mi začal ocas taky cukat. Doma jsem koukl a objevil již dříve zmiňované vůle na smykátku a osce zadní vrtulky. Následovalo laborování se ziskem gyra, ale chová se to vesměs pořád stejně. S menším ziskem je to o kousek lepší. Je tam prostě vakl asi 1mm. Další 1mm vůle je i na hlavní ose mezi horním ozubeným kolem a spodním domkem s ložiskem. Jedna podložka tam už sice je, ale je to slabota
. Dneska to rozeberu a zkusím vypodložkovat co půjde, snad to pak bude ok.
T-Rex 450 PRO
Spekrtum DX6i Mod1
Phoenix v.3
Spekrtum DX6i Mod1
Phoenix v.3
Dufam, ze ma neukamenujete,ale podla mna to cukanie nemoze byt sposobene volou na gripoch alebo oske. Ja mam presne take iste vole ako vidno na tom videu od Andrewsa (Video1: http://www.youtube.com/watch?v=EgMVBjxxmek ), pravdepodobne to maju vsetky PROcka rovnake. Ked som to po zmontovani prvy krat videl, mal som z toho obavy, ale uz som s tym par krat letel a sprava sa to uplne pokojne - proste chvost drzi ako pribity (s Microbeastom). Chybu by som asi hladal v dlzke paky, rychlosti serva, pripadne mozno nieco drhne.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
- DaveLister
mravecm1 píše:Dufam, ze ma neukamenujete,ale podla mna to cukanie nemoze byt sposobene volou na gripoch alebo oske. Ja mam presne take iste vole ako vidno na tom videu od Andrewsa (Video1: http://www.youtube.com/watch?v=EgMVBjxxmek ), pravdepodobne to maju vsetky PROcka rovnake. Ked som to po zmontovani prvy krat videl, mal som z toho obavy, ale uz som s tym par krat letel a sprava sa to uplne pokojne - proste chvost drzi ako pribity (s Microbeastom). Chybu by som asi hladal v dlzke paky, rychlosti serva, pripadne mozno nieco drhne.
Není proč kamenovat, těch příčin neklidného ocasu je určitě hodně, ale jak jsem dříve uvedl-nebylo možné pomocí nastavení gyra a zisku v tx vůbec ocas ustálit. Nic nedrhlo, vše šlo lehce. Nakonec jsem rozebral ocas, zjistil povolený šroubek v gripu asi o milimetr a nelíbil se mi drát táhla. Axiální vůle na osičce nebyla. Dotáhl a zalepil jsem šroubek gripu, místo 1,3mm drátu táhla jsem dal 2,0mm tvrdý duralový drát, seřídil střed a limity, promáznul osičku pod smykátkem, a bylo po problému
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
- Kenny McCormick
urcite ta vola v ulozeni zadnej osky nieje normalna.
Mam kopiu, a volu nema, zeby boli kopie lepsie?
Podla mna sa takto ovela rychlejsie opotrebuju ako loziska, tak zuby na prevode kardanu, pretoze pri zmene smeru vrtulniku ta oska bude behat do oboch stran. Vola tam byt samozrejme musi, ale minimalna, v podstate ju necitit.
Ani V2 s remienkom nemal mat vole na oske a ak mal tak sa davali podlozky. Ak je oska natesno, davaju sa podlozky k rozperam na domceku vrtulky.
Mam kopiu, a volu nema, zeby boli kopie lepsie?
Podla mna sa takto ovela rychlejsie opotrebuju ako loziska, tak zuby na prevode kardanu, pretoze pri zmene smeru vrtulniku ta oska bude behat do oboch stran. Vola tam byt samozrejme musi, ale minimalna, v podstate ju necitit.
Ani V2 s remienkom nemal mat vole na oske a ak mal tak sa davali podlozky. Ak je oska natesno, davaju sa podlozky k rozperam na domceku vrtulky.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- DaveLister
Nemal som v umysle sa hadat, ci sa to v pripade vacsej vole viac opotrebuje alebo nie. Samozrejme, ze idealne by bolo aby bolo vsetko bez vole. Chcel som tym povedat len tolko, ze tie vole nemozu(resp. nemali by) sposobit to cukanie.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
mravecm1 píše:Nemal som v umysle sa hadat, ci sa to v pripade vacsej vole viac opotrebuje alebo nie. Samozrejme, ze idealne by bolo aby bolo vsetko bez vole. Chcel som tym povedat len tolko, ze tie vole nemozu(resp. nemali by) sposobit to cukanie.
Neměly by, ale jak se zdá, způsobují
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
DaveLister píše:Mel jsem na mysli vuli v lozisku a kulicce smykatka. Ta ocicka samozrejme byva ulozena bez vule. Kdyz neni snadno se to vypodlozkuje.
Schválně jsem se mrknul. Podržel jsem pevně páčku smykátka za kuličku a zkusil vrtulku. Vakl tam je. Řekl bych tak polovina celkové vůle mezi servem a vrtulkou. Ale chová se slušně ve visu i za letu
V mém případě to byl povolený grip a asi trochu i prohnutý drát táhla, který jsem nahradil silnějším pevnějším a naprosto rovným duralem...
Ale koukám, že původní pachatel dotazu se nějak odmlčel
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Každá vůle je na škodu. Pokud je to možné, je potřeba ji odstranit. Ať už to má s problémem něco společného nebo ne. A pokud osička axiálně plave, je jednoduché to odstranit a jít po problému dál. Kdykoliv jsem si řekl u heli "to nevadí" tak se mi to později vymstilo.
A jedna zkušenost navíc:
s vrtulkou a bestií jsem neměl naprosto žádný problém. Pak najednou začala v prudších obratech ustřelovat, nedržela v tic-tocu. S nastavením jsem nic nedělal. Tak jsem hledal co se děje a přišel jsem ta to, že i Pročko trpí stejným neduhem jako Trex 700 a 600. Totiž po čase ocasní trubka lehce vycestuje ven a rozhodí se nastavený neutrál vrtulky. Gyro pak toho má plné brejle a při větších nárocích už to nezvládne.
Takže kontrolovat i toto a případně trubku zajistit malým šroubkem proti vysunutí.
A jedna zkušenost navíc:
s vrtulkou a bestií jsem neměl naprosto žádný problém. Pak najednou začala v prudších obratech ustřelovat, nedržela v tic-tocu. S nastavením jsem nic nedělal. Tak jsem hledal co se děje a přišel jsem ta to, že i Pročko trpí stejným neduhem jako Trex 700 a 600. Totiž po čase ocasní trubka lehce vycestuje ven a rozhodí se nastavený neutrál vrtulky. Gyro pak toho má plné brejle a při větších nárocích už to nezvládne.
Takže kontrolovat i toto a případně trubku zajistit malým šroubkem proti vysunutí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16