Letecký začátečník potřebuje poradit s "torzem" ér
rc
Já taky tak začínal,nikdy není pozdě.Opravdu si to chce nejdřív něco o elektromodelech přečíst,prodává se i knížka Začínáme s elektromodely.Pak si to do začátku chce připravit okolo 5tis,vzhledem k tomu že vlastně všechno budeš kupovat,ani z HC,ani z bazaru se to levnějš těžko pořídí.A na naučení je lepší pořídit si něco menšího z epp,první model se většinou rozbije.Tím si prošel asi každý.Ale hlavně to chce začít na simulátoru,dostat do ruky páčkování,bez toho to nejde.Je to lepší než rozbíjet modely.
ahoj,
hele tohle bych dal na skrin a poridil si easy glider + optic 6 v plný verzi s assanem (da se dobre napojit na simulator pro trenovani a i dal bude stacit pokud neposkocis moc daleko
)
popravde jestli to je podobny ero jako tohle tak bych v dnesni dobe s timhle nezacinal, mas epp .. procti tema easy glider a pochopis na EG i ucim zacatecniky litat ... odkud ses presne ?
hele tohle bych dal na skrin a poridil si easy glider + optic 6 v plný verzi s assanem (da se dobre napojit na simulator pro trenovani a i dal bude stacit pokud neposkocis moc daleko
popravde jestli to je podobny ero jako tohle tak bych v dnesni dobe s timhle nezacinal, mas epp .. procti tema easy glider a pochopis na EG i ucim zacatecniky litat ... odkud ses presne ?
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
hlavacek píše:Fotky dodám. Pokud se dá začít lítat ve 40ti, tak si myslím, že by mne to mohlo i chytnout...
Určitě se dá, znám takové dva co začali po 40ti a po dvou letech vypadají jejich dílny jako modelářské odjakživa
Když letadlo kouří, je to správně!
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem trochu modelařil jako kluk, vrátil se k tomu asi po dvaceti lety tak na dva roky. Po dálších asi 25 letech když jsem šel do důchodu tak za pomocí kolegy z RC Manie jsem si čuchnul k elektromodelům a i když jsem zastánce jen větroňů (dnes již elektro) mohu také doporučit nějaký houbolet. Dá se to snáž opravit a míň to boli když to rozsekáš.
Část mojich výtvorů: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1523&amode=
Část mojich výtvorů: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1523&amode=
Já začal v 54 letech s Accipiterem. Bez simulátoru a bez pomoci (nikoho jsem neznal a dělá mi dobře, když na vše příjdu sám
). Samozřejmě jsem zažil mnoho havárií, ale tohle letadlo dost vydrží. Zničil jsem jen jedno křídlo, koupil dvě náhradní a to druhé mám zabalené dosud. Mnoho havárií mělo na svědomí původní rádio. Po zakoupení Eclipse 7 už jsem to nerozbil ani jednou. Dnes už tam mám stříďák a lipolky a budou s tím lítat snad i vnukové, je to nesmrtelný a hodný. Už jsem ho seřídil tak, že když chci a je bezvětří, vyženu ho nahoru, položim rádio a dám si cigárko a téměř na to nesáhnu. Takže začít lze v jakémkoliv věku pokud člověk trochu vidí. Souhlasím s Vámi, že to chce do začátku hodné letadlo, něco načíst a trochu citu v rukách. Už s ním lítám pátý rok.(je fakt, že jen cca 10 hod. ročně). Jó a taky denně čumím z okna jestli moc nefouká, jak se tady někde píše.
Já jsem kdysi začal na Skimmerovi - celobalzový elektrovětroň a s pár drobnýma opravama přežil. Až synové vyrostou, tak ho znova zprovozním.
V dnešní době bych taky radil jako první taky nějaký EPP elektrovětroň a pak klidně to, co máš. Soupravu určitě nějakej 6kanál (DX6i, Optic...). A samozřejmě je nejlepší najít v okolí někoho zkušenějšího pro radu a pomoc.
V dnešní době bych taky radil jako první taky nějaký EPP elektrovětroň a pak klidně to, co máš. Soupravu určitě nějakej 6kanál (DX6i, Optic...). A samozřejmě je nejlepší najít v okolí někoho zkušenějšího pro radu a pomoc.
- Kopfrkingl
Re: Letecký začátečník potřebuje poradit s "torzem"
hlavacek píše: Takže
a) jakou RC soupravu aby to umělo ovládat křidélka, tak jak jsou?
b) jaký motor?
c) jaký regulátor?
d) jaký akumulátor?
e) jakou nabíječku?
f) a co ještě ?
Děkuji za každou radu a doporučení, případně nabídku i použitých komponentů.
Díky
Vše co potřebuješ koupíš na HC za cca 1000 kč.
Rc soupravu vřele doporučuju tuto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9042
S dalším přijímačem jsem si koupil i další vysílač, protože cena je skoro stejná
rc
Tak tenhle vysílač jsem měl taky.Je to něco jako ta nejlevnější setovka.Nejde pouze o pamět na modely ale i o dalších funkce,u větroně je třeba mix,flaperony atd.To už je lepší T9X.Nehledě na to že je třeba se pak starat o dvoje baterky.A ke třetímu modelu zase třetí vysílač?Vyjde to stejně jako dobrý radio s pokročilejma funkcema
.
- Kopfrkingl
sigi123 píše:Tak tenhle vysílač jsem měl taky.Je to něco jako ta nejlevnější setovka.Nejde pouze o pamět na modely ale i o dalších funkce,u větroně je třeba mix,flaperony atd.To už je lepší T9X.Nehledě na to že je třeba se pak starat o dvoje baterky.A ke třetímu modelu zase třetí vysílač?Vyjde to stejně jako dobrý radio s pokročilejma funkcema.
Nevím které fce myslíš, ale ty co jsi vyjmenoval vysílač umí. Musí se ovšem nastavit přes USB z PDA nebo kompu. S tou pamětí na modely jsem to nemyslel zcela vážně. Já mám teď doma dva, protože to vyjde nastejno a může někdo létat se mnou. Nemyslím, že budu příště kupovat s přijímačem i vysílač. I když možná koupím pořádný kufr, aby jich tam vešlo 8
Jinak T9X je 2,5 x dražší.
Já reaguju spíš na to, že to nelze obstojně zprovoznit pod 5tis. apod.
hlavacek píše:Fotky dodám. Pokud se dá začít lítat ve 40ti, tak si myslím, že by mne to mohlo i chytnout...
Ťažko radiť... Je to ako korčuľovanie, alebo jazda na bicykli. Z diaľky to vyzerá jednoducho, ale ak to skúsiš - pádu sa určite nevyhneš.
Čo sa týka veku, hodne z nás je tu starších a začať nikdy nieje neskoro...
Počítaj s tým, že prvých pár štartov bude hoooooodne frustrujúcich, keď eroplán budeš odnášať vo viacerých kusoch, ako si ho doniesol. Chce to ale VYDRŽAŤ a NEVZDAŤ TO.
Čo sa týka ceny - je to ako v iných športoch. Najlacnejší China bicykel kúpiš v obludomarkete za "pár korún", ale je to jednorázovka - možno ti vydrží pár mesiacov.
Ak chceš niečo štandartné - musíš pustiť "chlp" - pár tisíc... A ak chceš niečo špičkové......
Čo sa týka tvojho medelu - táto konštrukcia nemá moc rada "tvrdšie" pristátia.
Preto na začiatok skôr niečo z EPP - vydrží to viac a dá sa to skoro vždy zlepiť....
Na jednosmerné motory a Nixx aku zabudni. Lacnejšie kúpiš dnes strieďak a Lixx aku.
Čo sa týka rádia - tam je to zložité. Za málo peňazí - málo muziky.
Ak si kúpiš setovku - je to rádio k jednému modelu. Ak sa chceš venovať vetroňom - to rádio je k ničomu. Na druhej strane, ak to chceš "len" skúsiť - v prípade nepokračovania je to len malá škoda. Ak by si to myslel určite vážne, tam je lepšie na začiatok do rádia "trochu" zainvestovať. U nás dostupné povedzme Optic ( nie sport) a vyššie, MX16 a vyššie Futaba 8 a vyššie a zo superlacných možno TGY9. Čokoľvek lacnejšie sú vyhodené peniaze a veľmi rýchlo ti tie rádia prestanú stačiť. Nejde o počet kanálov, ale o funkcionalitu. Ak chceš ušetriť potom radšej niečo slušné z druhej ruky.
No a až ten EPP dostatočne skrotíš a naučíš sa rozpoznávať vľavo/ vpraco a počet úspešných pristáti sa bude rovnať počtu štartov, potom sa posunúť ďalej......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- j.e.n.i.k.82