klimeklada píše:Ahoj, já jsem si taky pořídil Blade 120 SR ....
Ahoj, zvládol si to dobre, prejdi si toto vlákno je tu dosť tipov a odkazov.
Ja by som nekupoval tie uhlíkové držiaky kabínky, ale rovno si kúp jednu dlhú uhlíkovú tyčku v obchode a narež si ju podĺa potreby.
Po cca mesici jsou me zkusenosti takove.. Kdo zvladne MSR zvladne i SR120. Doma jen tak opatrne poletuju, venku bez vetru se da v pohode zalitat. Pady snasi velice dobre, jako MSR. Nejvic mam ulamanych koncu lisru rotoru o terarium, ktere slepene drzi dalsi X kolizi, lepil jsem uz 3x. Obcas upadne tahlo rotoru, 4 nahradni jsou prilozene. Sem tam to chce srovnat zadni vrtulku, ktera taky snese dost. Kabina byla hned pryc, Easy Copter XS kabina za cca 70kc vypada lip a snese vic. Podvozek na starsi verzi t-rex250 jsem v C.Budejovicich nesehnal, puvodni zatim drzi. Jen jsem zkratil cep aby netloukl do serva. Po nastaveni chodu serv na DX6i na maximum a prehozeni tahel u cykliky na delsi cepy vrtas lita jako blazen a obcas mam pocit ho venku ukocirovat. Bohuzel to ted vypada na spatne pocasi...
Právě jsem si objednal u Pecky 2 kabinky na Easy Copter XS, tak jsem zvědavý, jak půjdou upravit a budou pasovat. Kabinku na Blade 120 už jsem jednu rozbil a za 370,- Kč koupil další a ta už je taky prasklá a ta cena je za kousek plastu fakt vysoká. Jinak co se týká odolnosti, heli jako celku, musím pochválit. Až toho trochu zneužívám, riskuji a zbytečně bourám
Tak kabinka na Easy Copter XS nic moc! Jediná výhoda je cena 76,- Kč oproti 370,- Kč za originál. Kvalita není nijak ohromující, protože už při nákupu byla ve spojích rozpadla a musel jsem ji slepit a odolnost je taky výrazně nižší než originál. Ten jsem rozbil jen při letech venku. Kabinka Easy Copter praskla i při nárazu v mísnosti. Nepopírám však, že rozdíl v ceně je zásadní a motivující k nákupu další, resp. podlepení lepící páskou pro větší odolnost.
ak si do niecoho nabural chvostom (co je pravdepodobne) tak budu seknute kabliky vychadzajuce z motorceka. mne sa to stalo tiez na zaciatku, tak som nasiel seknuty kablik a zletoval som ho, nasledne ulozil a prilepil tavnou pistolou o drziak motorceka.
Erich001 píše:ak si do niecoho nabural chvostom (co je pravdepodobne) tak budu seknute kabliky vychadzajuce z motorceka. mne sa to stalo tiez na zaciatku, tak som nasiel seknuty kablik a zletoval som ho, nasledne ulozil a prilepil tavnou pistolou o drziak motorceka.
Nho tak pre tych co este nerobili: Ano motor staci iba vysunut z lozi.
Nasiel som preruseny vodic a pripajkoval ho. Nasledne som vodice spolu zatrel silikonom.
ach jaj, ale tie ceny napr - uhlikovy drziak kabiny predny + zadny = 3,65 €
no meter takejto uhlikovej trubky v modelarstve = 1,80€ a vacsina veci sa da zohnat na ebay.com kde vyjdu aj s postovnym lacnejsie ako tuto.
za 5 dolarov aj s postovnym (teda zaplatil som nejak 3,6€) a mal som to doma za 1,5 tyzdna (a to ide z hongkongu) a na vrtulnik sa to da dopasovat (treba tak dat akurat podlozky a prisrubovat vhodnymi srubkami)
a je ovela pevnejsi ako povodny, pri tomto ani neviem ako by som musel spadnut aby som ho polamal.
odporucam