Yak 55 RCF

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Yak 55 RCF

#1 Příspěvek od Celeron »

Koupil jsem tenhle strojek a chtel bych se zeptat lidi co to maji, zda se neda pri lepeni neco vylepsit, ci se neceho vyvarovat. A taky co s umistenim serv. Spagatovka se mi moc nelibi ale serva pobliz teziste jo. :) Pohon pouziju ze Zooma, serva uz jsem vyresil.
Diky
Jirka
bub60

#2 Příspěvek od bub60 »

Přidej uhlíkovou výztuhu na VOP, špagátovka se mě osvědčila. Nebo si přečti tady: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=25847
bub60

#3 Příspěvek od bub60 »

Jo a ještě jsem dal věší šrouby a přidal trochu epoxidu na uhlíkový pásek co drží nohy. Ty původní šrouby se mě vytrhly. Po opravě se to už neopakovalo.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

bub60 píše:Jo a ještě jsem dal věší šrouby a přidal trochu epoxidu na uhlíkový pásek co drží nohy. Ty původní šrouby se mě vytrhly. Po opravě se to už neopakovalo.

Dik za odkaz a podvozek. Asi jsem zadal do hledaku nakou blbost, me to tohle tema nenaslo.
Jirka
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peppy »

Neviem ako ostatnym ale mne sa tie plastove panty na SOP po cca 50 letoch zlomili ( obcas pri vyseni strajchnem SOP o zome, niekedy sa zapre v aute ) tak som tam dal normalne, a to iste sa mi stalo aj s FLASHom takze dal by som tam uz rovno dake normalne plastove panty
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TomasC »

Letadlo jsem lepil chemoprénem, ale na to je asi pozdě :wink:

Motorovou přepážku jsem prokapal super řidkým sekunďákem.

Digitální rychlá serva!!

Asi jediná "tuningová" úprava je logaritmický mix mezi VOP a klapkami. nějak se mi s tím lépe létá.
bub60

#7 Příspěvek od bub60 »

TomasC píše:Asi jediná "tuningová" úprava je logaritmický mix mezi VOP a klapkami. nějak se mi s tím lépe létá.

Můžeš trošičku rozvést při čem používáš ten mix.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasC »

Kromě přesné akrobacie = výchylky cca 20% (kromě SOP) ho mám zapnutý pořád.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TomasC »

Vlastně jsem si vzpoměl na jeden "tuning".

Mám z uhlíku 1,5mm, co nejblíže povrchu výztuhy na křídle. Výztuhy mám jen dole. Obě jsou propojené ve středu trupu.

Mají dvě funkce:
1) zvětšila se tuhost v krutu, ale to je jen pocitové a na zemi, nevím, zda to má letový přínos :wink: "Doufám", že ano.
2) při čelním nárazu na zem se netrhá křídlo v přechodu křídlo trup. Toto rozhodně funguje :oops:

Obrázek
bub60

#10 Příspěvek od bub60 »

TomasC píše:Vlastně jsem si vzpoměl na jeden "tuning".

Mám z uhlíku 1,5mm, co nejblíže povrchu výztuhy na křídle. Výztuhy mám jen dole. Obě jsou propojené ve středu trupu.

Tak to je dobrý nápad tam se mě to taky trhá. :)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

bub60 píše:Jo a ještě jsem dal věší šrouby a přidal trochu epoxidu na uhlíkový pásek co drží nohy. Ty původní šrouby se mě vytrhly. Po opravě se to už neopakovalo.

Dals tam ty podlozky na zesileni matrose pro srouby, co se vyloupnou z desticky pro podvozek? A to vyztuzeni vyskovky myslis zespoda podpery z trupu v uhlu 45 stupnu, jako mel Me109?
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Celeron »

TomasC píše:Vlastně jsem si vzpoměl na jeden "tuning".

Tome, s kroucenim celyho zadku trupu proti kridlum jsi nic nedelal? Slysel jsem doporuceni nalepit na hrbet a dno trupu slabej plochej uhlik od konce kridla az k vyskovce. U Zooma to dost pomohlo, pred tim se pri prudkym potlaceni ci pritazeni kroutil zadek proti kridlu.
Jirka
bub60

#13 Příspěvek od bub60 »

Tak to si nejsem jistý, ale podle mě jsem je tam nedal. To by mohl být důvod , proč se mě to vytrhlo. A ta vyztuha, nemůžu najít příspěvek od me109. Myslel jsem vyztužit tu část která je pevná, ne kormidlo.
Figo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Figo »

Tak to sem rád že se mi jedinému neodlepuje křídlo v zadní části, tu šikmou uhlíkovou výstuhu do křídel určitě dám taky. Trochu mě mrzí že je to letadlo do téměř bezvětří, chtělo by to epp akrobata do většího větru. Jinak jsem hrozně spokojený a učím se!
bub60

#15 Příspěvek od bub60 »

Figo píše:Tak to sem rád že se mi jedinému neodlepuje křídlo v zadní části, tu šikmou uhlíkovou výstuhu do křídel určitě dám taky. Trochu mě mrzí že je to letadlo do téměř bezvětří, chtělo by to epp akrobata do většího větru. Jinak jsem hrozně spokojený a učím se!

Pravda na nějakou akrobacii to ve větru není, ale ve vzduchu to motorově zvládne hodně silný vítr.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“