VOLCANO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovaco

VOLCANO

#1 Příspěvek od kovaco »

Ahoj kluci. Tak včera jsem konečně vyzvednul Volcano u Valenty. Za 1- Valentovci to tam mají nádherný, (prostředí jako v ráji) a vybavení prostě profíci.
Za 2- Volcano je ještě hezčí
Za 3- Volcano je již u Dalibora a těším se na to, jak bude udělaný.
Za 4- Viděl jsem u Dalibora i když jenom v rýchlosti jeho mazlíky a to se prostě musí vidět, prostě profíííííík
Za 5- Těším se na fotodokumentaci, kterou sem Dalibor občas pověsííííííí

Všem hezký den

OK53
Naposledy upravil(a) kovaco dne stř 24.10.2012 19:32, celkem upraveno 1 x.
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od L.Bily »

Takze Valentovci to robia na plazi pod palmama? , naozaj si zalozil smysluplne tema
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
kovaco

volacano

#3 Příspěvek od kovaco »

To:L.Bily :twisted: Pozerám, že okrem rýpania ťa nič iného nemohlo napadnúť, že hej. :evil:
OK53
kocour
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kocour »

Možná je to trochu reklama, ale já na tom, že nějaká firma udělala dobrý nebo špatný dojem, nevidím nic špatného. Do tohoto výrobce se v diskuzích, pokud jde o kvalitu, v minulosti někteří strefovali.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

Re: volacano

#5 Příspěvek od L.Bily »

kovaco píše:To:L.Bily :twisted: Pozerám, že okrem rýpania ťa nič iného nemohlo napadnúť, že hej. :evil:
OK53

ja len proste nechapem co tym chcel basnik povedat, to ako keby som sem napisal co mam na ranajky, to ze Valentovci su top to snat vie kazdy a keby si napisal co presne tam je super altd tak hej, ale pripadalo mi to ako keby si po dvaciatych rokoch vysiel von, nehnevaj sa na mna ale tak to posobilo na mna a rypat nechcem a ani to nemam vo zviku, ale musel som, dalej uz sa nebudem montovat do tojeto temy, este raz prepac mi to.
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
kovaco

volacano

#6 Příspěvek od kovaco »

Básnik tým chcel povedať, že napr. Dalibor sem občas dá fotky zo stavby Volcana, na ktorého som sa tešil už dlho. Ale to nič, proste mám radosť z nového éra, tak asi takto. A reklamu nikomu nerobím, píše sem viac ľudí o svojich pocitoch, ty nie?
OK53
graup15

#7 Příspěvek od graup15 »

Kluci nehádejte se!!! Forum RcManie na rozdíl od MH považuji za takovou oázu klidu , kde se setkáváme právě s názory, pocity, obrázky našeho koníčka. Někdo má radost jak malé dítě, že uřídí svého prvního Easy Stara, někdo zase z hromady uhlíku a svářečkou uvnitř. A jsem rád že to tak je a budu rád!! když to tak zůstane. A doufám, že pár vemen co je na MH se sem nepřestěhuje.
Dalibor.
graup15

#8 Příspěvek od graup15 »

Nejdřív vždy testnu pohon na stendu...na plný výkon , v konfiguraci tak jak bude v modelu. Cílem je postavit Volcano co nejlehčí to pújde, ale pevné pro běžné létání.
Obrázek je 4 běh motoru na baterii 4S-Turnigy 2650mAh. Do modelu pak ale pújde 4S-3000mAh. Né těžší ani né větší baterka.
Obrázek

Vzhledem k tomu, že Volcano je tak trošku autobus, je zvolena vrtule RF18/12.5. Tato poskytne dostatečný tah jak statický pro start a zrychlení z krizovek, ale i dynamický pro rychlé stoupání.
Regulátor pak Castle Ice (zelený) a přijímačovky flat 2S-A123.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od petertn »

graup15 píše:Kluci nehádejte se!!! Forum RcManie na rozdíl od MH považuji za takovou oázu klidu , kde se setkáváme právě s názory, pocity, obrázky našeho koníčka. Někdo má radost jak malé dítě, že uřídí svého prvního Easy Stara, někdo zase z hromady uhlíku a svářečkou uvnitř. A jsem rád že to tak je a budu rád!! když to tak zůstane. A doufám, že pár vemen co je na MH se sem nepřestěhuje.
Dalibor.

pekne napisane ...

Volcano je moj sen ked vyrastiem :-)

urcite budem pozorne sledovat ako sa to tu rodi ...

2 kovaco: drzim palec a tesim sa na tvoje postrehy ku lietadlu a pocity z letu, spravania era, popripade nejake problemy a riesenia ktore nastanu
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
graup15

#10 Příspěvek od graup15 »

Pohledovka na šmudlíka :-)

Obrázek

Obrázek
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sharkcom »

Nádherný éro :wink: Já podvědomě po nečem takovým toužím už dávno. Fascinujou mě rychlý průlety s tím úžasným svištěním. Sem tam rozdovádím elipsoida, ale jsme vždy oba upocený...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
kovaco

volcano

#12 Příspěvek od kovaco »

Díky Dalibore. To víš, že se nebudu hádat. Čekal jsem na první fotky a jsem prostě vedle. Ano je to malý autobus, ale už abych ho poslal k nebesům. To bude krutý měsíc, ale vydržím. Samozřejmě pro zájemce udělám nějaký video, ale až po měsíci. Že to je nádherný éro, že jo.
Naposledy upravil(a) kovaco dne stř 24.10.2012 19:33, celkem upraveno 1 x.
Petr 63
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Petr 63 »

Krasavec
martin z

#14 Příspěvek od martin z »

taky jsem byl nedávno u Valenty, kamarád si tam objednal Sharon 3,7 m, okoukli jsme vše co šlo, i Volcano, ale stejně se mi nejvíc líbily typy Thermik xl a Sharon, protože jejich elektrotrupy co k tomu dělají (a na webu aspoň u Thermiku XL ho rozhodně vyfocený ještě nemají) už nejsou žádná košťata, ale naopak ideálně prostorné. Serva kormidel se vejdou do kabiny vedle sebe, motor bez převodovky a to nejlepší je že není třeba nijak dovažovat čumák, majitel nám ukazoval svůj osazený Sharon a uspořádané to tam měl tak, že pohonný aku lipol 3s3500 měl v kabině až docela vzadu před náběžkou. Po velké diskuzi s majitelem jsem došel k názoru že na moje opatrné termické létání bez skopičin v pohodě stačí základní GFK verze, když prásknu při přistání náběžkou křídla do stromu (jasně že je to extrém, ale zeptal jsem se když byla ta možnost) , tak prej nepřežije ani plněuhlíková verze. Osobně bych rád na příští sezonu pořídil elektroverzi Thermiku XL, nemít doma pro letošek připravenou Lagunu tak jsem si to tam asi na místě objednal. Taky jsem se blbec zeptal jaký rozdíl je mezi Sharon 4,2m a Thermikem XL 4m kromě ceny (v GFK základu ceny 22 a 15 tisíc), takže se mi dostalo té nejpravděpodobnější odpovědi co jsem mohl díky cenovému rozdílu od výrobce dostat - tedy že Sharon má modernější profil, forma není ještě tak opotřebená a proto dělící rovina spodní a horní poloviny křídla je mnohem nižší než u letitého Thermiku a prej když vylítnou oba modely v ideálních podmínkách do sto metrů, tak Thermik bude na zemi o dvě minuty dřív. Cena základu GFK Sharon 3,7 m je 20 litrů. Být na místě kamaráda tak si připlatím dva litry na verzi 4,2 m, ale kdy jsem si pak večer doma na svinovacím metru představil rozpětí 3,7 m tak jsem mu porozuměl proč to nechtěl přehánět. Exkurze to byla pěkná, byli jsme i ve výrobě, ale dělat s těma pryskyřicema a barvama bych takhle dlouhodobě rozhodně nechtěl!!
graup15

#15 Příspěvek od graup15 »

martin z píše: prej když vylítnou oba modely v ideálních podmínkách do sto metrů, tak Thermik bude na zemi o dvě minuty dřív. l!!

Sorry , že jsem to vytrhl z příspěvku, ale to mi prostě nedá ..hihihih :-)
A když s nima vylítnu do těch 100m já s oštepem, tak budou oba už dávno na zemi a já ještě poletím :-) :-)
Souhlasím, že Valentovo modely mají tak nějak tvar letadla, ale aerodynamika je neúprosná mrcha. Na F3B to prostě nemá naprosto žádnou šanci. Ale je to nakonec preferencí každého soudruha....někdo oželí vlastnosti a kochá se tvarem.., někdo prostě radši radši ty vlastnosti.
Nakonec..je to tak i dobře.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“