Cim rozpustit ricinovy olej
Cim rozpustit ricinovy olej
Mam problem .. dostaly se mi do ruky dva motory s kterymi dlouho nikdo nic nedelal a vsechno se zalepilo dohromady a nejde s tim hnout. Koroze tam neni jen je to 'slepene'. Patrne tam jsou zbytky ricinoveho oleje. Zkousel jsem to 'odmocit' v benzinu i nafte ale moc se to nerozpustilo. Je neco cim rozpustit zatvrdly ricinovy olej ktery vytvoril takovou 'divnou lepivou hmotu'? Diky
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:A co ultrazvukova cisticka? Nak
No s metylem jak vino! Ale na uplne napecenej rycin a karbon pomaha Mefisto, takovej sajrajt na cisteni grilu, mikrovlnek, trub, remosek a vsech tech dalsich blbosti na peceni flakoty a podobnych lahudek.
Jirka
Myslíš konkrétně tohle? http://www.druchema.cz/cz/katalog/dum-z ... 00-ml.html
arda1BOT
ICQ 638556901
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Myslíš konkrétně tohle? http://www.druchema.cz/cz/katalog/dum-z ... 00-ml.htmlarda1BOT
Jo. Na tu nevhodnost na hlinik nedbej, cistil jsem s tim hlinikovy nadoby pod remosku a nic jim to neudalo. Asi je tam nakej louh a tak se bojej.
Jirka
já jsem kdysi slyšel krásný pravidlo.čím míň se v motoru hrabeš tim míň toho zkazíš.
Namočil bych to na den do paliva,proplách rozchodil a nastartoval.Jediný co tak vyndat jehly z karburátoru a vyčistit trysky a dát tam nejlépe novou svíčku.já nerozbírám motory ani když ho vytáhnu ze země.opláchnu ho zvenku,kompletně proleju palivem.nejlépe tlakem čerpadla třeba přes svíčku. vypláchnu z něj nečistoty.
jakákoliv rozborka znamená to že ten motor si už nikdy nesedne stejně a jedinej důsledek je snížení spolehlivosti,výkonu a různé netěsnosti.
Jinak používat nějaký čističe na kterejch je výslovně napsáno že jsou nevhodné na hliník k umytí hliníkového motoru považuju za vrchol demence.na 100% to ten hliník nějak narušovat bude, z venku to sice nepoznáš ale v motoru je spousta leštěných částí které tu určitě bude napadat.dřív nebo později.
Namočil bych to na den do paliva,proplách rozchodil a nastartoval.Jediný co tak vyndat jehly z karburátoru a vyčistit trysky a dát tam nejlépe novou svíčku.já nerozbírám motory ani když ho vytáhnu ze země.opláchnu ho zvenku,kompletně proleju palivem.nejlépe tlakem čerpadla třeba přes svíčku. vypláchnu z něj nečistoty.
jakákoliv rozborka znamená to že ten motor si už nikdy nesedne stejně a jedinej důsledek je snížení spolehlivosti,výkonu a různé netěsnosti.
Jinak používat nějaký čističe na kterejch je výslovně napsáno že jsou nevhodné na hliník k umytí hliníkového motoru považuju za vrchol demence.na 100% to ten hliník nějak narušovat bude, z venku to sice nepoznáš ale v motoru je spousta leštěných částí které tu určitě bude napadat.dřív nebo později.
Naděje umírá až po nás.
No já jsem před nedávnem prolejzal fóra právě taky kvůli tomuhle problému a došel sem k závěru, že nejlepší je jemnej drátěnej kartáč, drátěnka a houbička na nádobí... Velký místa vyčistit a na malý se vykašlat
... Ono to rozebírání je fakt na prd a lejt na motor nějaký svinstva co to můžou rozleptat mi taky přijde pitomost.
můj blog o RC: http://bahamo.cz