Provozuje někdo T-Rex450Pro s rádiem WK-2801Pro?
Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
REVERS - REVS-1,2,4. Zbytek NORM
SUBTRM - vsechno v 0
TRVADJ - ELEV,AILE,THRO,RUDD,PIT H(L)100%,L(R)100%
GEAR,AUX2,AUX3 +100%,-100%
SWATS/SWASHMIX - ELEV -50%; AILE 50%; PIT -80%
GYROHLD/GYROSENS/0 - 70; 1 - 30%
EXPO si menim individuelne
CURVES - PLYN v NORM - 0,40,66,85,100
PIT v NORM - 36,47,58,72,86 (-2 az +11)
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
silverous píše:Tak potom jsem z toho jelen i ja.
Zkus nastavit ten delay na zelenou jako to mam ja. Jinak fakt uz nevim
To už jsem zkusil- zmínil jsem to. Žádný patrný rozdíl...
Někde na zahraničních fórech jsem zavadil o to, že někdo podobný problém řeší nastavením v DR/EXPO (D:50, EXPO: -10) -taky se to neprojevilo. Navíc ten dvojitý zdvih a exponenciálu nemám nastudovanou, je to pro mě španělská vesnice a tak nevím kdy, proč a jak by se tu mělo co nastavit...
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
silverous píše:Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Tak jsem teď všechno přepípal podle tebe a zítra to zkusím. Ale nemyslím, že by to ty malé rozdíly nějak moc ovlivnily, protože jsem to tak měl v podstatě taky
Ale docela by mě zajímal význam a vliv DR/EXPO.
Můžeš mi to prosím nějak stručně vysvětlit?
Vím, všechno se dá vygooglit a na RCmanii už o tom určitě taky někde byla řeč, ale jsem už z toho věčného hledání a neúspěšného zkoušení docela otrávený... Tak jestli se obětuješ mi to vysvětlit...Díky
Asi nakonec T-Rexe downgraduji gyrem ESKY z Belta CP V2, které mám plonkové, nebo ho sundám z Creaty. U toho z Creaty je jistota, protože od ní je i to rádio. Ale GP750 by mělo být řádově lepší...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Zkus to, otazka je, jak dokaze tohle gyro spolupracovat s timto servem. Ja s temito walkerackejma gyrama nemam spatnou zkusenost, alespon co se visu a letani dopredu tyce. Ja osobne si myslim, ze spis bude neco se servem, ale je to pouze domenka.
Co se tyka tech exponencial, tak tady vlastne nastavujes zavislost mezi pohybem kniplu a reakci serva. Jednoduse receno nastavujes citlivost. Pokud se ti zda, ze napr. klopeni je moc citlive, tzn. ze mirnym pohybem kniplu pro klopeni ti vrtulnik jde rychle na bok, tak pridanim hodnoty z LIN tu citlivost defakto utlumis a naopak. V tvem pripade se jedna o vrtulku. Pokud si myslis, ze vrtulnik mirnym pohybem kniplu smerovky do strany se rychle toci, resenim je pridat na krivce exponencialy.
Tady bych ale problem nehledal. Vrtulnik musi viset rovne bez pouziti expo.
Zkontroluj take mechaniku, zda vsechny pohyby jdou velmi jemne a hladce (tahlo se nezasekava, smykatko jezdi z lehka pohybem serva apod.)
Co se tyka tech exponencial, tak tady vlastne nastavujes zavislost mezi pohybem kniplu a reakci serva. Jednoduse receno nastavujes citlivost. Pokud se ti zda, ze napr. klopeni je moc citlive, tzn. ze mirnym pohybem kniplu pro klopeni ti vrtulnik jde rychle na bok, tak pridanim hodnoty z LIN tu citlivost defakto utlumis a naopak. V tvem pripade se jedna o vrtulku. Pokud si myslis, ze vrtulnik mirnym pohybem kniplu smerovky do strany se rychle toci, resenim je pridat na krivce exponencialy.
Zkontroluj take mechaniku, zda vsechny pohyby jdou velmi jemne a hladce (tahlo se nezasekava, smykatko jezdi z lehka pohybem serva apod.)
silverous píše:Zkus to, otazka je, jak dokaze tohle gyro spolupracovat s timto servem. Ja s temito walkerackejma gyrama nemam spatnou zkusenost, alespon co se visu a letani dopredu tyce. Ja osobne si myslim, ze spis bude neco se servem, ale je to pouze domenka.
Děkuji ti za vysvětlení. Tedy pomocí DR/EXPO uděláš z plnokrevníka valacha
Mechanicky je vrtulnik v pořádku. Vše jde hladce, nikde nic nedrhne, nic se neklepe, vše je vyvážené...
Hm, s tím servem + gyrem-toť otázka. Dát E-Rexovi z Creaty, nebo Belta i servo vrtulky, to už by byla nejspíš opravdová kastrace
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
CorvinV píše:silverous píše:Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Tak jsem to zkusil na tvoje volby, ale rozhodilo mi to smysl pohybu serv.
SWATS/SWASHMIX jsem musel nastavit na původních 60 na všem
Revers mám nakonec jen 2, jinak vše Normal (to je divné, protože před tím přepípáním jsem měl určitě revers na dvou servech...nechápu-dějí se mi divnosti.
Nakonec to létá stejně špatně, jako včera. Se zeleným statusem na gyru hůř, s červeným lépe (!) Dá se s tím tak trochu létat, ale ocas úplně klidný není a při akceleraci ujede vpravo... Už jsem z toho na mrtvici. Škoda, že na dostřel není žádný zkušený pilot, který by to mohl vzít do ruky. Je mi jasné, že takto na dálku je to špatné...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
ahoj sice sem to necetl cele ale jen se zeptam delal si limity serva na gyru?ja taky obcas s gyrem bojuju na sve 500vce posledne mi porad tocil nekam na stranu stred sem mel paku v poho tahlo v poho nakonec sem zapomel na limit a od te doby cajk....jo a taky tohle ale je mi divny ze by to bylo tim puvodne sem mel pod gyrem jen samolepici pasku nakonec v pohode pak sem si tam dal takovou lepsi podlozku pasku nevim jak tomu nadavat ,pak sem koupil od alignu primo podlozku pod gyro s kovovou destickou a EjhLE SPATNY ted tam mam opet jen mechovou podlozku a CAJK.tak nevim jestli to muze mit spojitost s tvym probleme-( doksy tam to znam -)) jablonec neni daleko -)) nekdy se muzem domluvit.........
dafson píše:ahoj sice sem to necetl cele ale jen se zeptam delal si limity serva na gyru?ja taky obcas s gyrem bojuju na sve 500vce posledne mi porad tocil nekam na stranu stred sem mel paku v poho tahlo v poho nakonec sem zapomel na limit a od te doby cajk....jo a taky tohle ale je mi divny ze by to bylo tim puvodne sem mel pod gyrem jen samolepici pasku nakonec v pohode pak sem si tam dal takovou lepsi podlozku pasku nevim jak tomu nadavat ,pak sem koupil od alignu primo podlozku pod gyro s kovovou destickou a EjhLE SPATNY ted tam mam opet jen mechovou podlozku a CAJK.tak nevim jestli to muze mit spojitost s tvym probleme-( doksy tam to znam -)) jablonec neni daleko -)) nekdy se muzem domluvit.........
Ahoj. Myslím, že limity jsou OK. Kdyby ne, pískalo by servo. Mně se nějak nezdál střed smysátka a servo zažalo na jednom konci pískat. Vrátil jsem to a střed přeměřil pořádně. Servo pískat přestalo, střed smykátka je OK a dojezd do krajů taky. S tím nastavením limitů jsem to přesně nepochopil. Tedy myslím tu procedůru. Tak jsem do toho raději nevrtal a kontroloval na gyru jen zbytek. Při nastavování limitů se prosím postupuje jak? Je mi jasné, že podržím nad 2sec čudlík na gyru a promačkám se na blikání ledky LIMIT. Potom knipl na jednu, pak na druhou stranu a gyro pozná doraz serva samo? Oprav mě prosím.
Ale limity a uložení gyra by mělo být v cajku vzhledem k tomu, že při předvádění vrtulník poslouchal perfektně a visel, jak na hřebíku...Nic jsem s ním pak nedělal (krom toho zkrácení a potom prodloužení táhla smykátka, jak jsem zmínil), jen jsem mu dal svůj rx...
Někde jsem četl, že není komunikace rx 2801 s gyrem úplně ideální. Myslím, že byla řeč o rychlosti. Někdo to řešil zmenšením vzdálenosti kuličky na páčce serva od středu hřídele. Měla by být prý 9mm, ale já to šacuju na víc. Ještě jsem to neměřil (přístup, jak penězům) ale páka je originál, co na servu DS570 je (je použitý ten kříž) a kulička je v dírce nejblíž ke středu. Prý navrtat blíž. To nebude problém a vrátit se to dá vždycky...
Nejvíc je mi divné, že s páčkou AUX2/GYRO v poloze 0 (od sebe), kdy svítí status gyra zeleně a v tx má vyšší hodnotu (měla by být kolem 60) , vrtulník vrtí ocasem víc, nez když přepnu na polohu 1 s nižším ziskem 30 a méně. Nejlépe se chová na 19 (níž jsem nešel) ,ale při akceleraci ocas uhne na pravou stranu při pohledu zezadu...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
no ja mam oproti tobe lacine gyro KDS800 ale zda se ze funguje dobre....no ja sem tak nejak skoro samo uk i kdyz mi jeden kamos odsud radil ale nastavuji limit takto v normal rezimu gyra nastavim stred vrtulky i kdyz ne uplne presne stred myslim ze k jedne strane malinko vic jinak mi ujizdel ke smeru rotoru.....ja mam na tom gyru dva potenciometry jeden gain a druhy limit takze to mam jednoduche dam plnou vychylku na jednu a na druhou stranu a tocim potakem limitu tak aby servo nenarazelo a nevrcelo do dorazu po te prepnu do HHrezimu aby si gyro zapamatovalo polohu .a pro jistotu vypnu vysilac vrtas a znovu zapnu vysilac V HHrezimu pak vrtase a by si jeste znovu nacetl ale pri zapinani pokazde nesmis hybat ani vysilacem ani vrtasem dokus si gyro nenacte pokud stale nekam toci cely proces opakuju s tim ze posouvam servo vrtulky po trubce dokud nedrzi rovne......V HHrezimu mam nastaveno 70procent ale to je podle toho jake mas gyro.....ale podle toho co jsi psal to delas spravne.
dafson píše:no ja mam oproti tobe lacine gyro KDS800 ale zda se ze funguje dobre....no ja sem tak nejak skoro samo uk i kdyz mi jeden kamos odsud radil ale nastavuji limit takto v normal rezimu gyra nastavim stred vrtulky i kdyz ne uplne presne stred myslim ze k jedne strane malinko vic jinak mi ujizdel ke smeru rotoru.....ja mam na tom gyru dva potenciometry jeden gain a druhy limit takze to mam jednoduche dam plnou vychylku na jednu a na druhou stranu a tocim potakem limitu tak aby servo nenarazelo a nevrcelo do dorazu po te prepnu do HHrezimu aby si gyro zapamatovalo polohu .a pro jistotu vypnu vysilac vrtas a znovu zapnu vysilac V HHrezimu pak vrtase a by si jeste znovu nacetl ale pri zapinani pokazde nesmis hybat ani vysilacem ani vrtasem dokus si gyro nenacte pokud stale nekam toci cely proces opakuju s tim ze posouvam servo vrtulky po trubce dokud nedrzi rovne......V HHrezimu mam nastaveno 70procent ale to je podle toho jake mas gyro.....ale podle toho co jsi psal to delas spravne.
To s tou inicializací gyra je mi jasné. Vím, že musí být v klidu, než načte polohu. myslím taky, že je správně seřízené gyro vůči mechanice vrtulníku, protože jsem ho viděl v akci a choval se vzorně. Problém bude v komunikaci s rx/tx. A skoro bych věřil, že pomůže, když navrtám dírku v páčce serva vrtulky blíž k ose. Uvidím, vrátit se to dá vždycky.
Většinu věcí okolo vrtulníků jsem našprtal na fórech (tady je taky hodně ZKUŠENÝCH MACHRŮ, kteří do toho pronikli úplně, ale ti mazáci zase neužívají tohle rádio... Chce to někoho, kdo létá a má zkušenosti s rx/tx WK-2801Pro+T-Rex450Pro, s gyrem GP750 a nejlépe i servem DS570.
Jednoho takového jsem "ulovil". On už má ale jiné rádio a moc si nepamatuje, jak to měl na T-Rex600...Jeho syn prý létá s tou mojí kombinací, ale nějak se odmlčel a ještě mi nenapsal nastavení, případně jiné zásahy, díky kterým to funguje, jak má...Chápu, chodí ještě do práce a je dost vytížený i jinak, ale přecejen to trvá dost dlouho...
Dnes jsem byl mimo celý den, tak jsem s tím nemohl laborovat, ale zítra zkusím posunout ten kloubek na páčce serva vrtulky kousek ke středu a buď to bude ono, nebo zase vyloučím jednu možnost...
Na Zahraničních fórech jsem zaregistroval pár pilotů přesně s mojí kombinací, ale nepopisují tam setup a ani jako registrovaný jsem nemohl poslat soukromou zpávu, protože nemám nějaké body... Na You Tube jsem taky narazil na dvě videa se stejnou kombinací, napsal jsem autorům, ale odpověď zatím 0...
No uvidím, co udělá zítra ten kloubek
Kdyby už aspoň bylo teplo. Vyplácám jednu baterku a mám zmrzlé prsty...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
silverous píše:Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Ahoj, mám stejnou Tx, ale teda létám HK450
mám nastaveno trochu jinak, nastavoval mi ji kolega co létá T-Rexe
Reverz je stejně
Subtrim - stejně
Trvadj - Stejně
Swats/swatshmix - ELEV - 80%, AILE 80%, PIT -80%
Gyro/Aux 2 - 0:75%
1:20%
Curves - Plyn v norm - 0,60,60,60,60
PIT v norm - 0,25,50,75,100
Program mix - stejně
Failsaf - Stejně
Létám nemám s tím problém, když mi začne vrtulka kmitat, vyčistím hřídel a znovu namažu.
Momentálně používám Gyro KDS 800
CorvinV píše:CorvinV píše:silverous píše:Jeste ti ted tady napisu, jak mam vysilac nastaven pro tento model ja:
Zakladni menu:
INPUT/AUX2 - AUX2/GYRO
/AUX3 - F.MOD
SWASH/3SERVOS 120s
STEP/tento model/5
V MDSET mam toto:
SUBTRM - vsechno v 0
Ještě maličkost, můžeš miprosím popsat přiřazení serv ke kanálům , jak jsou popsané na rx? (máš 2801,že?),Protože v manuálu je to popsané pro jiná rádia...
Tedy při pohledu na vrtulník , když ho máš nosem k sobě, máš levé sero jako Aileron?
PROGMIX - vsechno OFF
FAILSAF - vsechno INH
Tak jsem to zkusil na tvoje volby, ale rozhodilo mi to smysl pohybu serv.
SWATS/SWASHMIX jsem musel nastavit na původních 60 na všem
Revers mám nakonec jen 2, jinak vše Normal (to je divné, protože před tím přepípáním jsem měl určitě revers na dvou servech...nechápu-dějí se mi divnosti.
Nakonec to létá stejně špatně, jako včera. Se zeleným statusem na gyru hůř, s červeným lépe (!) Dá se s tím tak trochu létat, ale ocas úplně klidný není a při akceleraci ujede vpravo... Už jsem z toho na mrtvici. Škoda, že na dostřel není žádný zkušený pilot, který by to mohl vzít do ruky. Je mi jasné, že takto na dálku je to špatné...
Corvin Vlad.
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
T-Rex 450Pro WK-2801Pro