Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1111 Příspěvek od carbon31 »

Tak som si to prečítal ale stále nič :D . Moje číslo je RCxxxxxxxxxHK a keď kliknem na to číslo tak sa mi zobrazí stránka pošty ale keď to číslo tam napíšem tak mi napíše "...not availble..."
Obrázok:
http://img341.imageshack.us/i/hobbyu.png/
Naposledy upravil(a) carbon31 dne čtv 17.02.2011 19:55, celkem upraveno 1 x.
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1112 Příspěvek od carbon31 »

zmazať
Naposledy upravil(a) carbon31 dne čtv 17.02.2011 19:54, celkem upraveno 1 x.
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1113 Příspěvek od carbon31 »

zmazať
zdekar

#1114 Příspěvek od zdekar »

No tak to znamená, že to na HongKongské poště ještě není zaregistrované. V podstatě je to někde mezi skladem Hobbycity a poštou. Až to zaregistrují, tak se ti tam objeví status.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
von boberov

#1115 Příspěvek od von boberov »

Pár dní ještě počkej, ono to hned nefunguje- třeba až třetí den i déle. :?
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1116 Příspěvek od carbon31 »

Ok. Tak ja počkám. Čakám už tretí deň.
von boberov

#1117 Příspěvek od von boberov »

Já se od pátku dočkal až dnes. :wink:
Drondys

#1118 Příspěvek od Drondys »

carbon31 píše:Tak som si to prečítal ale stále nič :D . Moje číslo je RCxxxxxxxxxHK a keď kliknem na to číslo tak sa mi zobrazí stránka pošty ale keď to číslo tam napíšem tak mi napíše "...not availble..."
Obrázok:
http://img341.imageshack.us/i/hobbyu.png/

Je vidět, že jsi to pořádně nečetl, protože jinak by ses takto neptal. :wink:

Skutečnost, že je zásilka Shipped a má i podací číslo RCxxxxxxxxxHK totiž vůbec neznamená, že už byla podána na poštu, ale pouze zkompletována na Hobbykingu. Je to tam vysvětleno. Pro jistotu zde uvedu kopii relevantního textu.

...Nicméně i když má zásilka uvedeno ve sloupci Warehouse status slovo Shipped tak to ve skutečnosti na Hobbykingu neznamená odesláno, ale pouze zabaleno a skutečné přijetí toho balíku na Hongkong poště může být až za dost dlouho i více než za 10 dnů. Takže by si na Hobbykingu to pojmenování stavu měli změnit a správně by tam mělo být po tom zabalení packed a nikoli shipped a stav shipped by se měl na Hobbykingu u té zásilky objevit až je teprve zásilka skutečně přijata na odesílací poště viz popis dále.

Kupříkladu já jsem si objednal a zaplatil jednu zásilku 31.1.2011 v hodnotě cca $150 a stav shipped i s podacím číslem měla už 1.2.2011, ale samozřejmě ještě ani zdaleka nebyla přijata na Hongkong poště, protože při balení zásilek na Hobbykingu jsou přítomni přímo pracovníci z Hongkong pošty, kteří dávají na balíky podací čísla a po zkompletování zásilky se pro příslušný balík nastavuje stav shipped což ovšem ještě vůbec neznamená, že byla zásilka odeslána, ale pouze zabalena. Zmiňuje se o tom olisoft v tématu viz odkaz:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=35731&start=23

Přijetí zásilky na Hongkong poště se projeví až teprve se objeví záznam toho podacího čísla v trasování na Hongkong poště

http://www.hongkongpost.com/eng/tracking/index.htm

V tom mém případě byl záznam viditelný na Hongkong poště až teprve 12.1.2011 a bylo u něj uvedeno i datum podání zásilky 12.1.2011 tj. i když byla objednávka ve stavu shipped na Hobbykingu už od 1.2.2011 tak přijata na Hongkong poště byla ve skutečnosti až teprve po 12 dnech...
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1119 Příspěvek od carbon31 »

Tak som sa dnes dočkal. :D

Destination - Slovakia Republic

The item (RCxxxxxxxxxHK) was posted on 14-Feb-2011 and is being processed for delivery to the addressee.
Jiri

Singapore post

#1120 Příspěvek od Jiri »

Tak kromě HK a Swiss pošty začali Ťamani používat i Singapurskou. Moje zásilka dostala kód CCnnnnnnnnnSG, a jejich čudlíkovým odkazem na HK post stále není k nalezení. Vzhledem k SG na konci jsem začal zkoumat poštu Singapore, přes odkaz http://www.track-trace.com/post/track lze nalézt, že už je v ČR na celnici.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
dvdmann

#1121 Příspěvek od dvdmann »

Objednal jsem si začátkem ledna nějaké věci včetně regulátorů Turnigy 30A - a regulátory furt nejsou. :evil: Teď jsem koukal, že už jim docházej i regulátory na ostatní proudový hodnoty. Asi se dělníci přecpali plastovou rejží a teď mají zácpu :twisted:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1122 Příspěvek od Celeron »

Drondys, uz jsi nam parkrat predvedl, ze problematiku HC znas do hloubky. :lol:
Tak bych mel jeden dotaz. Objednano 1 polozka, zaplaceno, neni skladem. Co se deje, kdyz nebude dlouhodobe? Stornuji to sami a vrati penize? Nebo to muzes stornovat sam? Oboji po jaky dobe?
Mam neco objednany vic nez mesic a ticho po pesine.
Diky
Jirka
olisoft

#1123 Příspěvek od olisoft »

Cau Jirko, ak mas objednane dlhodobo BK veci, tak cca po tyzdni sa Ti pri objednavke objavi moznost: Processing [Modify Items / Credits]

tam mozes potom vyhodit vec z objednavky, postovne sa Ti ale neznizi (aj keby balik potom bol v nizsom postovnom).
Ked stornujes vec, pridaju Ti jej cenu ako body v Tvojom konte.

Sami to nemenia nikdy, nechaju balicek cakat, kym nenaskladnia poslednu polozku.

Mozes ale aj vymenit vec v balicku za inu, to treba kontaktovat customer support, najlepsie cez live chat.
zdekar

#1124 Příspěvek od zdekar »

Jak je to vlastně s poštovným, když vyhodím z balíku všechny věci a nezbude v něm nic. Promění se pak i poštovný na bonus body nebo i tak propadne? Mám v balíku jen 1 věc a není skladem. Bohužel součástí objednávky kromě té 1 věci je i extra krabice :) Takže pokud bych tu 1 věc vyhodil, tak mi přijde prázdná krabice nebo se to celé stornuje a vrátí mi i poštovné?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
krtek2k

#1125 Příspěvek od krtek2k »

Jen pro zajímavost se mi podařilo odfiltrovat přímý odkaz na sledování swisspost, rychlejší než pokaždý zadávat číslo zásilky:
http://www.post.ch/en/post-startseite/p ... ace-search
kde XXXXXXXXXXX nahradíš číslem zásilky, určitě se to hodí
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“