Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
Měl bych dotaz k tomoto rádiu, jak je to s nastavením Gyra... ta škála citlivosti je asi jinak než bylo u DX7. Tam byl režim Normal v rozsahu od 0 - 50% a HL v rozsahu 50% - 100%. U Dx8 je normal asi od 0 do -100% a HL od 0 do +100%?
A ještě jsem se v návodu dočetl, že se tam má někde objevit symbol "N", když je gyro v citlivosti režimu Normal a symbol "T", když je v HL.
Nikde jsem to tam nenašel, poradí někdo?
A ještě jsem se v návodu dočetl, že se tam má někde objevit symbol "N", když je gyro v citlivosti režimu Normal a symbol "T", když je v HL.
Nikde jsem to tam nenašel, poradí někdo?
Cau... je to tak. U DX8 je ten rozsah uplne jiny. Na DX6i jsem mival zisk gyra kolem 60%. Ted na DX8 musim mit nejakych 30%. Ted si presne nevybavuju jak to tam bylo, ale normal mod gyrabyl nejak odd 2% dolu, nebo mozna primo od 0% dolu. a HL zase nahoru. Na DX8 to rozliseni hl a normal taky nikde nevidim. Mozna ot bude tim novy FW, ktery jsme nahral, ale staci, kdyz se budes orientovat pomoci kontrolky na gyru 
- elektromodely.com
pilot205 píše:JirkaA píše:pilot205 píše:Spektrum sa už vyrába v číne a Futaba je stále nemecký výrobok.
best joke.. V Německu na to tak maximálně lepí nálepku "original Robbe".
![]()
tak nic len som si to naivne myslel:D
Dnes v rc brandzi uz iba JR PROPO vyraba v Japonsku drahsie
veci a lacnejsie veci vo vlastnej tovarni v Malajzii.
Dnes se me rozpadla karabina orginal co byla k vysilacce.... vysilacka me spadla z krku na zem.
Doma jsem to prozkoumal a takhle amatersky zajistenou karabinu uz jsem dlouho nevidel. Ten cep na kterym se to otaci ma jen takovej kloboucek prilepenej nebo nalisovanej na te osce a kdyz ten kloboucek spadne tak samozrejme uz nic nebrani samovolnymu padu.
Jeste ze se me to nestalo pri letu, kdybych byl v nejakym manevru tak to jiste skonci padem.
Karabiju uz jsem vymenil za kvalitnejsi, ktere muzu verit...doporucuju i vam, je to prace na 2 minuty, ale muze hodne zachranit.
Ja jsem tvrdsimu padu zabranil tak, ze jsem pod vysilacku stacil jeste vsunout nohu a mirne do ni jakoby kopnout a tim zmirnit pad... navic jsem byl na trave, ale na betone by skody mohly byt velky.
Doma jsem to prozkoumal a takhle amatersky zajistenou karabinu uz jsem dlouho nevidel. Ten cep na kterym se to otaci ma jen takovej kloboucek prilepenej nebo nalisovanej na te osce a kdyz ten kloboucek spadne tak samozrejme uz nic nebrani samovolnymu padu.
Jeste ze se me to nestalo pri letu, kdybych byl v nejakym manevru tak to jiste skonci padem.
Karabiju uz jsem vymenil za kvalitnejsi, ktere muzu verit...doporucuju i vam, je to prace na 2 minuty, ale muze hodne zachranit.
Ja jsem tvrdsimu padu zabranil tak, ze jsem pod vysilacku stacil jeste vsunout nohu a mirne do ni jakoby kopnout a tim zmirnit pad... navic jsem byl na trave, ale na betone by skody mohly byt velky.
elektromodely.com píše:
Dnes v rc brandzi uz iba JR PROPO vyraba v Japonsku drahsie
veci a lacnejsie veci vo vlastnej tovarni v Malajzii.
To vůbec o ničem nevypovídá.
Dám Ti X příkladů japonských, německých, anglických...... šmejdů a proti tomu TOP výrobků China........, je to jen o kvalitě výstupní kontroly a ceně.
psena píše:Dnes se me rozpadla karabina orginal co byla k vysilacce.... vysilacka me spadla z krku na zem..............
To už tady bylo i u jiných značek.
To není o kvalitě samotného TX, ale o idiotismu obchodní politiky, kdy si diletant řekne, že zrovna na tomhle se dá super ušetřit, protože to nemá vliv na funkci a vypadá to stejně.
Že je to odlitek z hliníkového šrotu z papiňáku a nemá to tu pevnost,.... ve výsledku to povede k ráně...., už toho dotyčného Osla nenapadne.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Psena to máš dost štestí že jsi ji nerozflákal. Já tu karabinu vyměnil hned, protože se mi zdála dost na prd. Jinak DX8 mám na druhý reklamaci, poták křidýlek je hodně poblázněnej a hází až 10-15% výchylku jen tak, kdy se mu zachce, no a poták na druhý páce Elev už taky sem tam hodí 1-2%. Že já vůl nekoupil JR, třeba 9tka je jen o něco málo dražší, ale věřim že by na reklamaci něšla ani jednou. Dnes bych už Spektrum nekoupil, v minulosti jsem měl stejný problémy i s DX6i...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
gamer007 píše:Psena to máš dost štestí že jsi ji nerozflákal. Já tu karabinu vyměnil hned, protože se mi zdála dost na prd. Jinak DX8 mám na druhý reklamaci, poták křidýlek je hodně poblázněnej a hází až 10-15% výchylku jen tak, kdy se mu zachce, no a poták na druhý páce Elev už taky sem tam hodí 1-2%. Že já vůl nekoupil JR, třeba 9tka je jen o něco málo dražší, ale věřim že by na reklamaci něšla ani jednou. Dnes bych už Spektrum nekoupil, v minulosti jsem měl stejný problémy i s DX6i...
chvilku vydrž, ono se to třeba podrbe zase a třetí reklamace stejné závady = právo na vrácení peněz
OK2WY
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
A je to tady, má DX8 půjde na třetí reklamaci
Už tomu rádiu nevěřim ani prd. Přišla mi z druhý reklamace, s tím že je přeprogramovaná a poťáky fungujou jak maj. Jo fungujou, ale pro změnu nefachá konektor učitel-žák. Ani v jednom režimu se vysílač po připojení jacka nezapne.
S tímhle mám lítat T600pro? A to jsem starší šestikilo párkrát prohnal. Sakra to Spektrumáci moc nevymákli, přejdu kompletně k jinýmu systému, fakt mě tímhle bezvadně odradili...
S tímhle mám lítat T600pro? A to jsem starší šestikilo párkrát prohnal. Sakra to Spektrumáci moc nevymákli, přejdu kompletně k jinýmu systému, fakt mě tímhle bezvadně odradili...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
To musíš mať nejaký zakliaty kus
.
Mne DX8 pracuje bezproblémovo a nedám na ňu zatiaľ dopustiť.
Jediné, čo som musel vyladiť bola tuhosť klopenia pretože od výroby to bolo moc tuhé a nevracalo sa to do nulovej polohy. Raz sa to vrátilo do 0 inokedy do -5. Už som si myslel, že poťáky ako u Teba ale uvoľnil som to tými šróbikmi a je po probléme. Mám aj T8FG, no zatiaľ mi z užívateľského hľadiska príde komfortnejšia DX8.
Mne DX8 pracuje bezproblémovo a nedám na ňu zatiaľ dopustiť.
Jediné, čo som musel vyladiť bola tuhosť klopenia pretože od výroby to bolo moc tuhé a nevracalo sa to do nulovej polohy. Raz sa to vrátilo do 0 inokedy do -5. Už som si myslel, že poťáky ako u Teba ale uvoľnil som to tými šróbikmi a je po probléme. Mám aj T8FG, no zatiaľ mi z užívateľského hľadiska príde komfortnejšia DX8.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60