Spektrum DSMX 2,4GHz
Spektrum DSMX 2,4GHz
Spektrum ohlasil vstup novej technologie prenosu signalu do svojich vysielacov a prijimacov. Nova technologia je vraj konkurenciou Futabe podobnostou prenosu.
http://www.youtube.com/watch?v=QaoXipp_288
Zaujimave je to aj pre sucasnych vlastnikov vysielacov so systemom prenosu DSM 2. Je totiz mozne aj tieto vysielace upgradovat na system prenosu DSMX. A dalsou, nie nezaujimavou skutocnostou je vzajomna kompatibilita DSMX a DSM 2. Takze pre vlastnikov novych vysielacov Spektrum DSMX je tu dobra sprava, ze svoje stare prijimace mozu pouzivat aj nadalej spolu s novym (alebo upgradovanym) vysielacom s DSMX.
http://www.youtube.com/watch?v=QaoXipp_288
Zaujimave je to aj pre sucasnych vlastnikov vysielacov so systemom prenosu DSM 2. Je totiz mozne aj tieto vysielace upgradovat na system prenosu DSMX. A dalsou, nie nezaujimavou skutocnostou je vzajomna kompatibilita DSMX a DSM 2. Takze pre vlastnikov novych vysielacov Spektrum DSMX je tu dobra sprava, ze svoje stare prijimace mozu pouzivat aj nadalej spolu s novym (alebo upgradovanym) vysielacom s DSMX.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
- Screwball671
Jako vlastníka 2 rádii Spektrum a hromady přijímačů by mě zajímalo v čem je nová technologie jiná. Předpokládám, že půjde o lepší zabezpečení proti zarušení nebo ztráty signálu. Z toho videa jsem tomu moc nerozuměl.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Spektrum radia mali hlavne problem v tom, ze ich mohlo sucasne vysielat len 40 (ak sa mylim, tak ma opravte) v pasme 2,4GHz. Teraz po vstupe novej technologie ukazuju aj na tom videu, ze je mozne prevadzkovat aj 100 vysielacov s DSMX naraz bez akehokolvek rusenia. Ak ma niekto z tunajsich prispievatelov viac informacii o tomto systeme, tak nech to sem popise podrobnejsie.
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Zjednodusene receno - dneska kdyz se sparuje rx - tx vyberou se dva kanaly a pri komunikaci se vybira ten silnejsi. DSMX je o tom ze (stejne jako to ma futaba) pri rx tx nejsou kanaly dopredu vybrane, ale skace si to z kanalu na kanal, jak je v eteru volno
Uplne akorat nedavam tu komatibilitu. Rad bych si koupil jr dsx9503. Tam pro radia zakoupena po 1.nov hlasi refundovatelny upgrade (ktery stoji 75 usd) - nicmene je slibeny jenom pro ameriku. Pro cechy odkazuji na astru, ktera jrpropo nedovazi...
Uplne akorat nedavam tu komatibilitu. Rad bych si koupil jr dsx9503. Tam pro radia zakoupena po 1.nov hlasi refundovatelny upgrade (ktery stoji 75 usd) - nicmene je slibeny jenom pro ameriku. Pro cechy odkazuji na astru, ktera jrpropo nedovazi...
Aj tu sa o tom pisalo:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ght=orange
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ght=orange
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Shake13.....dík za odkaz...prolouskal jsem se celým vláknem a krom toho, že se debata zvrhla v politickoekonomickou studii (trochu nemístnou).... jsem pochopil to, že to funguje, ale do dražšího modelu se to nikdo neodváží namontovat......díky.....vduchu jsem s tím počítal, takže se raději přidržím toho, že nebudu litovat koupit originál......
MadisonX....jestli se tím nechceš prokousávat - je to 14 stran - tak se přidrž mýho názoru......debata začíná dohadama z oblasti elektroniky a IT, pak se řeší otázky plagiátorství a morálky.....pak to pár lidí koupilo a otestovalo....zjištěno, že to funguje......ale odvahu na montáž do náročnýho a drahýho éra nemá nikdo...a debata končí politickoekonomickým rozborem světového, evropskéha a asijského trhu.....
MadisonX....jestli se tím nechceš prokousávat - je to 14 stran - tak se přidrž mýho názoru......debata začíná dohadama z oblasti elektroniky a IT, pak se řeší otázky plagiátorství a morálky.....pak to pár lidí koupilo a otestovalo....zjištěno, že to funguje......ale odvahu na montáž do náročnýho a drahýho éra nemá nikdo...a debata končí politickoekonomickým rozborem světového, evropskéha a asijského trhu.....
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
PyTy píše:Mám dotaz.....na modelbazaru se v nabídce objevily nějaké přijímače Orange, které by měly jít dohromady se Spektrem...údajně.....cena oproti originálu Spektra čtvrtinová.......jaká je spolehlivost??.....poradí někdo??...díky
Zdravim ja som si objednal 2 prijimace orange rx a jeden satelit k tomu.
Dosah som testoval pomocou kamarata a GPS prijimac bol na streche auta a ja som vysielac drzal v ruke. gps hlasila 400m a vsetko bolo v poriadku. Anteny na seba nemierili. Dolezita je vzajomna orientacia anten vysielaca a prijimaca najlepsia poloha je ked nemieria na seba. Presiel som na inu stranu od letiska. Nemame tak velku rovinu aby som mohol ist dalej. Dostal som sa 590m od prijimaca a orientacia bola prijimacova antena smerovala k vysielacu ale vysielac mal antenu kolmo na prijimac. pri 590m sa nehybalo servo. Cela tato skuska zatial prebiehala bez satelitu. Povedal som kamaratovi nech napoji satelit ktoreho orientacia anteny bola kolma na antenu prijimaca. a zrazu vsetko islo bezchybne. Z toho vyplyva ak chcete lietat na vacsie vzdialenosti tak pouzite satelit a dodrzujte spravnu orientaciu anten.
Len podotykam ze tiez by som sa bal to dat do nejakeho velkeho lietadla ale do malych Epp blboletov na polietanie kolo seba to staci.
A dalsia vec z 590m som kamarata ktory ma 160cm (taky trpaslik troska:) ) videl dost biedne preto si myslim ze v takej vzdialenosti s modelom do 1,5m rozpatia budete koli orientacii tazko lietat. ale keby nahodou tak mam overene ze dosah funguje.
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•