Česká pošta... Potřebuju se vybrečet :)

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
bitovod

Česká pošta... Potřebuju se vybrečet :)

#1 Příspěvek od bitovod »

Zdar,

jaké máte zkušenosti s poštou? V sobotu 29.1. odesílatel svěři poště balík, ve kterém bylo na dobírku pro mne EVO 9. Dnes máme desátého a balík pořád nikde :( Na to, že šel z Budějc do Prahy docela hezký, za tu dobu by přišel i pěšky a zadarmo...

Dovedete si asi představit, jak jsem natěšenej, netrpělivej, otrávenej a naštvanej (a potřebuju se tu vykecat :) ) - sice už předpokládám, že balík zmizel beze stop, ale naděje umírá poslední, takže s koupí jiného rádia stále váhám a čekám. Ale jak dlouho mám ještě čekat, kolikčasu byste tomu dali vy?

Bit
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Kovboj

Re: Česká pošta... Potřebuju se vybrečet :)

#2 Příspěvek od Kovboj »

bitovod píše:Zdar,

jaké máte zkušenosti s poštou? V sobotu 29.1. odesílatel svěři poště balík, ve kterém bylo na dobírku pro mne EVO 9. Dnes máme desátého a balík pořád nikde :(

Jaký typ balíku to byl?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

To je tede pekna bida :( Kdyby to bylo pred vanocem, tak pochopim vymluvy na pretizeni, ale ted... ?
Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani), sice jednou byla napraskla smerovka u svahace, ale to bylo castecne nevhodnym zabalenim (a protoze slo o model za 1200,- tak jsem to neresil a slepil vterinakem).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
bitovod

#4 Příspěvek od bitovod »

Kovboj píše:
bitovod píše:Zdar,

jaké máte zkušenosti s poštou? V sobotu 29.1. odesílatel svěři poště balík, ve kterém bylo na dobírku pro mne EVO 9. Dnes máme desátého a balík pořád nikde :(

Jaký typ balíku to byl?

Obyč dobírka, mám dojem, že u toho nefunguje tracking (každopádně nemám v ruce podací číslo, tak si to neověřím).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#5 Příspěvek od bitovod »

Abu píše:To je tede pekna bida :( Kdyby to bylo pred vanocem, tak pochopim vymluvy na pretizeni, ale ted... ?
Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani), sice jednou byla napraskla smerovka u svahace, ale to bylo castecne nevhodnym zabalenim (a protoze slo o model za 1200,- tak jsem to neresil a slepil vterinakem).

No jo, taky to moc nechápu, spíš to tipuju na poštáka a nejbližší bazar. Vykrádání zásilek zase není nic tak neobvyklého, jen se mi tomu prostě pořád nechce věřit a tak pořád čekám. Abych nečekal ještě půl roku...

Nebo naopak, koupím jiný rádio a den dva poté přiveze pošťák otlučenou, rozmácenou krabici s razítkem z Taškentu - a budu mít rádia dvě :)
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

Abu píše:Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani),

Přesně tak. Chodí nám týdně desítky obchodních balíků a třeba tento rok se nám ještě nestalo že by balík došel později než následující den po odeslání. Jen kolem Vánoc občas došlo k jednodennímu zpoždění. Delší zpoždění než ten jeden den o vánocích nepamatuji vůbec.

Je prostě potřeba nešetřit na nesprávném místě. Pokud chci něco rychle a se zárukou poslat poštou, tak jedině obchodní balík, případně EMS. Pak je na poštu spoleh. Pokud se něco pošle jako nejlevnější ekonomický balík tak tam pošta skoro za nic neručí - ani za rychlost ani poškození.
nostromo

#7 Příspěvek od nostromo »

Normalka a nebo jako u nas to posta dela, ze jsou liny vubec ten balik privezt a neobtezuji se dat ani vedet, ze ho ulozili na poste. Ja se to obykle dozvim az z druhe vyzvy, ze tam je ulozen
bitovod

#8 Příspěvek od bitovod »

Kovboj píše:
Abu píše:Me teda nastesti vzdycky vsechno v tuzemsku posilane prislo do 3-4 pracovnich dnu (obchodni balik prisel vzdy druhy den po odeslani),

Přesně tak. Chodí nám týdně desítky obchodních balíků a třeba tento rok se nám ještě nestalo že by balík došel později než následující den po odeslání. Jen kolem Vánoc občas došlo k jednodennímu zpoždění. Delší zpoždění než ten jeden den o vánocích nepamatuji vůbec.

Je prostě potřeba nešetřit na nesprávném místě. Pokud chci něco rychle a se zárukou poslat poštou, tak jedině obchodní balík, případně EMS. Pak je na poštu spoleh. Pokud se něco pošle jako nejlevnější ekonomický balík tak tam pošta skoro za nic neručí - ani za rychlost ani poškození.

Ale jasně, já bych taky raději obchodní balík, ale já to neposílal, i když i o obchodním balíku (Dnes podáte, za týden adresátovi hodíme ceduli do schránky, nebo jak ten slogan byl) bych měl taky njakou hezkou historku. Jinak jsem ztrátu balíku ještě nikdy řešit nemusel, a to už mi toho přišlo nebo jsem i odeslal za pěkných pár desítek tisíc (ale, pravda, nejčastěji jako OB).
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

bitovod píše:Obyč dobírka, mám dojem, že u toho nefunguje tracking (každopádně nemám v ruce podací číslo, tak si to neověřím).

No tak v tom případě upřímnou soustrast.
nostromo

#10 Příspěvek od nostromo »

I kdyz se jako obycejny balik, tak si nech od odesilatele poslat cislo baliku a dohledas ho na cpost.cz. Pokud to slo na dobirku, tak cislo ma urcite
bitovod

#11 Příspěvek od bitovod »

nostromo píše:Normalka a nebo jako u nas to posta dela, ze jsou liny vubec ten balik privezt a neobtezuji se dat ani vedet, ze ho ulozili na poste. Ja se to obykle dozvim az z druhe vyzvy, ze tam je ulozen

Kdyby mi aspoň tu výzvu hodili, tak to neřeším a vyrazím na poštu, tam bych si povyprávěl s paní vedoucí a i s balíkem (posledním, protože pak už by mi pošta nepřivezla nic a nikdy) odkráčel domů. Jenomže ani ta cedule. Dneska se vypravím pozeptat se, jestli to tam náhodou neleží bezprizorně s tím, že pošťačka "zapomněla" hodit aspoň to oznámení.
s3030150

#12 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:12, celkem upraveno 1 x.
s3030150

#13 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:09, celkem upraveno 2 x.
coro

#14 Příspěvek od coro »

Keď som posielal EVO na upgrade, poisil som ho na vyššiu cenu než stojí nové. Za tých pár korun mi to stálo... Ani rakúšan nešetril multiplexími peniazmi a poslal to rovno kuriérom.
Každopádne pošta buď dobierku vráti odosielateľovi, alebo nech mu zaplatí sumu dobierky...
charon

#15 Příspěvek od charon »

Behni sa popýtať na poštu. Mne sa už dva razy stalo, že sa neunúvali hodiť mi do schránky oznamenie o uložení našťastie sa jednalo o zásielky, ktoré som očakával a tak keď som prišiel na poštu tak mi ich bez problémov ale aj bez ospravedlnenia vydali.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“