prepis auta

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Zpráva
Autor
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hanz393 »

ScaWo píše:Ano, na kupní smlouvu můžeš jezdit, potvrzuji.

super...to sem si prave nebyl jisty jesi staci samotna kupni smlouva a zelena karta..zadne technicaky.ted uz me jen trapi cislo motoru..neni prerazene jen hur citelne..snad nebude na evidenci problem :-))))
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od habakuk_cz »

a co kupujes? :)
flubber
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od flubber »

S motorem nebude problém. Na mém autě (O1) není vůbec, na Fiatu je nečitelné. Obojí prošlo. Navíc v techničáku není ani napsané. Jen zkontroluj, jestli sedí všechny VIN a na úřadě si pořádně zkontroluj, co ti do techničáku napsali - střešní okno, tažné atd. Pak se to dost blbě opravuje.

Na smlouvu můžeš těch 30 dní jezdit, pokud do tří týdnu techničák nedorazí, doporučuju urgovat. Teoreticky by jsi pak nemohl jezdit. Mě přišel techničák po 5 týdnech (kupoval jsem v prosinci, takže do toho vánoce) a byly to nervy :D
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hanz393 »

habakuk_cz píše:a co kupujes? :)
uz sem kupil :-)mam to doma(je to 1,4 16V 55kw)pro me dostacujici a navic je to japonec,takze kvalitni prace,nic neni poddimenzovane,motor jede jak sici stroj(akorat trochu spinavy :-) ,lahoda pro usi..zadna koroze..tu je foto http://hanz393.rajce.idnes.cz/nissan_almera_1%2C4_16V/
flubber
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od flubber »

Vyčistit motor, přetěsnit víko ventilů a bude jak nový. Ať slouží!
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od hanz393 »

flubber píše:Vyčistit motor, přetěsnit víko ventilů a bude jak nový. Ať slouží!
jojo to viko se bude pretesnovat v utery:-)) na te evidenci kukaji aj na cislo motoru?u me tam de blbe precist :oops:
flubber
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od flubber »

Nedalo mi to a prostudoval jsem oba velké TP co mám doma. Ani v jednom číslo motoru není. Takže to technik nemá podle čeho porovnat. Co si pamatuju, tak se díval na VIN, zkontroloval jestli je tam fakt naftový motor, kontroloval příslušenství (tažné), podíval se na tachometr (a přitom se smál :evil: ), zkontroloval, jestli je tam katalizátor a jestli to není nějak upravené. Dal jsem si kafe, zaplatil 250,- (před rokem) a jel pryč.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hanz393 »

flubber píše:Nedalo mi to a prostudoval jsem oba velké TP co mám doma. Ani v jednom číslo motoru není. Takže to technik nemá podle čeho porovnat. Co si pamatuju, tak se díval na VIN, zkontroloval jestli je tam fakt naftový motor, kontroloval příslušenství (tažné), podíval se na tachometr (a přitom se smál :evil: ), zkontroloval, jestli je tam katalizátor a jestli to není nějak upravené. Dal jsem si kafe, zaplatil 250,- (před rokem) a jel pryč.

jee diky ze ses mrkl..a chytli nekdy nekoho policajti jak jezdi na kupni smlouvu bez jakyhkoliv dokladu(technicaky) ?? zajimalo by me co rikali pekneho :lol:
flubber
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od flubber »

Když jsem kupoval druhé auto, Favorita, tak jsem ho koupil v sobotu v Luhačovicích. S prodejcem jsme sepsali smlouvu, on si nechal papíry a já jel bez dokladů na Vsetín. V pondělí ráno jsem zaplatil povinné ručení a jel jen se smlouvou a zelenou kartou zpět do Luhačovic, že tam auto rovnou odhlásí a já si odvezu velký techničák. Co čert nechtěl, za Vizovicema stála bílo zelená felicie a u ní skřítek s plácačkou. Vyklepaný jsem zastavil, vykoktal, že nemám papíry, jen smlouvu... Policajt mi pochválil nový lak a jel jsem dál :D Takže na smlouvu se fakt dá jezdit.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od hanz393 »

flubber píše:Když jsem kupoval druhé auto, Favorita, tak jsem ho koupil v sobotu v Luhačovicích. S prodejcem jsme sepsali smlouvu, on si nechal papíry a já jel bez dokladů na Vsetín. V pondělí ráno jsem zaplatil povinné ručení a jel jen se smlouvou a zelenou kartou zpět do Luhačovic, že tam auto rovnou odhlásí a já si odvezu velký techničák. Co čert nechtěl, za Vizovicema stála bílo zelená felicie a u ní skřítek s plácačkou. Vyklepaný jsem zastavil, vykoktal, že nemám papíry, jen smlouvu... Policajt mi pochválil nový lak a jel jsem dál :D Takže na smlouvu se fakt dá jezdit.

tak to jo:-))))
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od hanz393 »

jen su zvedavi do jake doby mi dojde ten velky technicak postou..maly vlastne dostanu az na urade..ty taky??a kdes kupoval v kalifornii v luhacovicach?
flubber
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od flubber »

Malý dostaneš při přepisu. Fáčko jsem tehdy kupoval od nějakého pána na inzerát...
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od hanz393 »

flubber píše:Malý dostaneš při přepisu. Fáčko jsem tehdy kupoval od nějakého pána na inzerát...

aha hmmmm no tak at slouzi...jeeej kdyz si vzpomenu kdyz sem si pucoval od moji favorita(jezdil sem tehdy vybehanou fiestou 1.1 strikacka) to byla raketa:-)))) a moja kdyz s tim favoritem jezdila tak to byla takaraketa zeani popelnice nestacili uhybat az to jedna schytala..moja nezklamala a o tyden pozdej pri parkovani ji neuhl strom :-))ale vse jen minimalni skody.. :lol:
radi5

#29 Příspěvek od radi5 »

Zákon o provozu na pozemních komunikacích 361/2000 sb. termín "ježdění na kupní smlouvu" apod. nezná. Doklady předepsané pro provoz motorového vozidla podléhajícího registraci jsou jasně dané §6 odst. 3 zákona 361/2000 sb. a kupní smlouva mezi nimi rovněž není. Takže když Tě chytí a budou Tě chtít uvařit, tak Tě uvaří na základě zákona o přestupcích 200/1990 sb. §23 f. (bloková pokuta do 5000,- příp. ve správním řízení do 10000,-).
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od hanz393 »

ano o tom jsem si uz taky cetl..muj zaver a nazor na toto tema je ze je to spise takova ticha dohoda...nidke to v zakone psane neni a policie to ve vetsine pripadu toleruje(hlavne at je auto pojisteno)..procitam si tyto temamta na netu a nekdo dostal za 200 blokovou,nekomu nerekli ani slovo,nekomu jen rekli at si to co nejrychlej prihlasi at...zapeklite tema
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“