DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dareba

#661 Příspěvek od Dareba »

co nastavuji v mixu řádkem2? Jsou tam 2 hodnoty. První nastavuje podřízený kanál (klapky) a druhá hodnota mi ničím nehýbe. Nemůžu zjistit co ovlivňuje. Když zapnu mix přepínač a pak flap jdou mi nahoru jen křidélka. Klapky musím přidat ručně zapnutím gear. Mělo by to přece chodit současně.
helioland
Kontaktovat uživatele:

#662 Příspěvek od helioland »

co nastavuji v mixu řádkem2? Jsou tam 2 hodnoty. První nastavuje podřízený kanál (klapky) a druhá hodnota mi ničím nehýbe. Nemůžu zjistit co ovlivňuje..

řádkem nastavuješ o kolik to půjde ( U20 D100 znamená že ) podřízený kanál půjde nahoru o 20% mastera, a dolu 100% mastera

Když zapnu mix přepínač a pak flap jdou mi nahoru jen křidélka. Klapky musím přidat ručně zapnutím gear. Mělo by to přece chodit současně.

na to je právě mix1, kterej ti namíchá ty klapky na gear, takže pokud je seplej, tak jdou klapky společně s gear
---------------------
a bude hůř
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od Alli25 »

Prosim vas mam takovy problem. Konecne jsem se dokopal k poskladani HKcka a nevim si rady s gyrem. Pokud mam na vysilaci nastaveny nalevo prepinac F mode na 0 - gyro neni v head lock, ale reaguje pouze na pohyby paky. Na vychylky ocasu nereaguje. Pokud to prepnu na 1 (tedy Fmode) gyro gyruje automaticky podle pohybu ocasu, ale zaroven automaticky nabehne rotor do poradnych otacek. Je to tak spravne nebo mam nekde neco blbe? Prosim poradte Co presne je ten F mode, ze u toho vzdycky naskoci rotor?

A jeste jedna vec. Mam prijimac AR6200 a zapojeni mam nasledovne:

AUX - konektor se zapojenym jednim pinem z gyra
GEAR - 1 servo cykliky
RUDD - servo ocas
ELEV - 2 servo cykliky
AILE - 3 servo cykliky
THRO - regulator
BAT/BIND - volne

je toto zapojeni spravne? Jestli ano, tak proc se mi za boha nevrti servo na GEAR? Zkousel jsem i jine, ale servem to neni. Pri zapnuti se vycevtruje, ale ovladat nejde
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
dagx
Kontaktovat uživatele:

#664 Příspěvek od dagx »

Přepínač f mode je na přepínání letových režimů.To že se roztočí motor pokud přepneš na 1 je vpořádku.Citlivost gyra přepínáš páčkou GYRO!!!.Za druhé to máš špatně napíchaný v přijímači.Takhle to chodit nebude.V RUDD musíš mít gyro a v GEAR ten čtvrtý kabel od gyra(zisk gyra).Třetí servo cikliky na AUX.Ty tři serva cykliky musíš poprohazovat a zreverzovat až to bude chodit správně.

Vypadá to,že nemáš moc zkušeností.Dej si pozor at tě to neposeká.Raději odpoj motor od regulátoru až to budeš zkoušet.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od Alli25 »

Strasne moc dekuju. Ted uz to slape jak ma. Spekuloval jsem nad tim cely den a byl uz docela zoufaly. STRASNE MOC DEKUJU!!!

Zkusenosti se stavbou opravdu moc nemam, ale neboj. Motor mam samozrejme odpojeny
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
dagx
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od dagx »

Koukám,že přibyl dotaz na f-mode.Plynovou páčkou ovládáš křivku plynu a zároven křivku kolektivu.To znamená ůhel náběhu listů.Přepínač f-mode má v jedné poloze plyn od nuly a ve druhé zjednodušeně plyn naplno v jakékoli poloze kniplu.V tomto režimu se dá létat na zádech.Křivky musí být správně nastaveny.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Dareba

#667 Příspěvek od Dareba »

Servo výškovky mi jede na jednu stranu cca polovinu výchylky než na stranu druhou. Nenapadá někoho co by to mohl být za problém? Když ho zapnu do jiného kanálu jede v pohodě. Jako kdybych měl posunutý střed.
je to dx6i a přijímač 6200. Na druhém modelu to funguje jak má.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#668 Příspěvek od Karas »

Dareba píše:Servo výškovky mi jede na jednu stranu cca polovinu výchylky než na stranu druhou. Nenapadá někoho co by to mohl být za problém? Když ho zapnu do jiného kanálu jede v pohodě. Jako kdybych měl posunutý střed.
je to dx6i a přijímač 6200. Na druhém modelu to funguje jak má.

To máš zřejmě nastavený v menu TRAVEL ADJ. Mrkni jestli tam nádhodou nemáš u ELEV 50%.
Dareba

#669 Příspěvek od Dareba »

jo to mám 30%. Ale to potřebuji, omezit dráhu serva. Mám to chápat tak, že to prostě omezí dráhu na jedné straně víc a na druhé míň? Omezení musí fungovat na obě strany stejně.
Udělal jsem plovoucí VOP a tam musím omezit výchylky.
Blejdik

#670 Příspěvek od Blejdik »

A těch 30% máš nastavené na obě strany? Dělá se to pro každou stranu zvlášť :) Napřed knipl nahoru a nastavit a pak dolů a znovu nastavit těch 30% ...
Obrázek
Dareba

#671 Příspěvek od Dareba »

No tak to nikde v návodu není :-(. To hned půjdu vyzkoušet. V tom to může být :-). :lol: :oops:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od Karas »

Dareba píše:No tak to nikde v návodu není :-(. To hned půjdu vyzkoušet. V tom to může být :-). :lol: :oops:

To není, ale musíš zkoušet, je to celkem intuintivní :wink:
Dareba

#673 Příspěvek od Dareba »

Tak chlapi, už mi to jede jak má :-). Já jsem si pořád říkal na co jsou tam u těch procent ty šipky. Jsem asi málo intuitivní? Díky za rady.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od František Koudelka »

v pripade ze koupim DX6i, jaky bude vhodny prijimac pro heli tridy 450? k vysilaci budu mit ten AR6200, ale to jsou dve krabicky a me by se tohle spise libilo do letadla....co je na blade 400 v sade s DX6i?...nebo by ste dali na tu heli tenAR 6200
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od MODYN »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Tatka si koupil DX6i s přijímačem AR6200.
Já tu vysílačku u sebe nemám, takže mu nemohu poradit a tady na foru ani v manuálu jsem nic nenašel...

Potřebuje poradit jak udělat z křidélek klapky.
Jaké servo zapojit do jakého kanálu a jaké mixy aktivovat a jak nastavit...

Díky za případné rady :wink: Honza
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“