Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

#1081 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:Resime tady jak neplatit.
Jenze ja potrebuju neco drahyho 1300 usd a tezkyho 3 kg. To urcite pres celmici pujde. Je to taky sice hobby segment ale docela by me zajimalo, jakej pak bude postup. Doufam, ze to neni stejnej vopruz jako na celni poste u nadrazi v Pardubicich, kam si me zavolali v roce 2004 kvuli zbozi z BRD a vysekli me clo, DPH a jeste DPH ze cla. Kdyz jsem to poplatil, tak mi to odmitli vydat, dokud jim nepredlozim doklad ze jsem zapojen v nejakym systemu pro odpadove obalove hospodarstvu, jako je treba Retela. Tak jsem si to sel zarizovat na pobocku MZP v Hradsi Kralove a tam mi hodna pani poradila a vytiskla pokun z ministerstva, ze do 100 kg odpadnich obalu za rok do tohodle vyderacskyho systemu se hlasit nemusis. Pani celnici koukali. Stalo me to pul dne navic a dve cesty HK PCE.
Takze co muzu ocekavat?
Jirka

To ví asi jen celní bůh, pokud nějaký existuje a možná ani on ne. :wink: Zkrátka uvidíš aneb jak se říká "hyn sa hukáže". Když budeš mít štěstí tak třeba vůbec nic. Mě osobně se to sice nestalo, ale známému před cca půl rokem údajně prošel z USA balík podobné váhy s cenou okolo 5000 USD a bez cla i bez DPH. Takže to není nikdy jisté jak to dopadne a když to zadří tak co všechno se jim zrovna vylíhne v palici a variant co mohou nastat v tom či onom případě je nejspíš spousta. Tak se nech překvapit a třeba to bude milé překvápko :wink:
tony26

To Calypso

#1082 Příspěvek od tony26 »

Calypso píše:Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem. Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?

Byl nejaky pokrok?
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#1083 Příspěvek od vandurat7 »

Tedka přišla poštačka a předává mi zalepenou eurosložku a v ní leták. Hádejte z kama.Čučím na to jak vyoraná myš. Sousedi dostávají letáky z makra z ČR,já dostávám letáky z HC kdesi v tramtárii :lol:

Taky vám posílají ?
Clear sky,glider fly..
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#1084 Příspěvek od Damillo »

Ahoj všem,
Předem se omlouvám, neprocházel jsem celé vlákno, tak mě prosím nekamenujte, jestli tu je někde řešení...
Stalo se vám už někomu, že jste si objednaly zboží a přišla vám jen část objednávky? Řešil už někdo takový případ? Já jsem si objednal futrál na vysílač a solo ještě jeden popruh, i když součástí toho futrálu už jeden je. Včera mi po měsíci - nebylo skladem - dorazil balíček, ale jen s popruhem :cry: Tak jsem psal na HC, jestli neví, kde je chyba. Balík jsem nafotil, tak jak chtějí, odeslal, ale dál nevím... :roll:
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
japanel
Kontaktovat uživatele:

#1085 Příspěvek od japanel »

a to jsi objednaval dva baliky zvlast? jeden s futralem a drugy s popruhem? mimochodem soucasti futralu popruh urcite neni.
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#1086 Příspěvek od Damillo »

japanel píše:a to jsi objednaval dva baliky zvlast? jeden s futralem a drugy s popruhem? mimochodem soucasti futralu popruh urcite neni.

Objednal jsem jen jeden balík, ne dva. A popruh by měl být součástí futrálu. Ale jestli není, je to fuk, mám doma. Mě šlo hlavně o ten futrál...
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
Calypso

Re: To Calypso

#1087 Příspěvek od Calypso »

tony26 píše:
Calypso píše:Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem. Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?

Byl nejaky pokrok?

Napsal sem na celnici v neděli, ve středu mi odpověděla nějaká paní, kde mi vysvětlila co je ten papír zač, že se mi omlouvají za vzniklé potíže a jestli bych jí na sebe nedal číslo, že to domluví na poště v ostravě. Citace z mailu co mi poslala -> info o tom lístku : "Jedná se o poplatek České pošty, s.p. za podání souhrnné deklarace na zásilky, které jsou z důvodu chybějících dokladů potřebných k propuštění do volného oběhu nebo podléhající zákazům a omezení, uskladněny v dočasném skladu České pošty s.p.". Asi po hodině mi volali z pošty, kdy se stavím, jestli vím o co de apod, došel jsem tam, zaplatil 96 Kč a paní mi napsala stvrzenku, normálně ručně, napsala na papírek poplatek takovej a takovej, balík ten a ten, 96 Kč... Ty peníze by od vás měli vybrat na poště pokud si balík jdete vyzvednout nebo řidič který vám to doveze. Takže pokud byl váš balík zadržen, nezapomente se podívat na balík jstli tam není něco oblepený a přilepený lepící páskou k tomu, ať s tím nemáte 2 týdny běhání jako já :wink:

Edit: Ještě bych dodal, že celkový dojem z toho mám hrozný. NIKDO na tý poště, krom paní na celnici nevěděl co to je, NIKDO. A nebýt tady Drondyse, tak mi nejspíš za 10 let příjde účet za nezaplacený poplatek s nemalým penale. Přijde mi to směšný, abych jim musel říkat co to vůbec je a oni na mě stejně koukaj jak kdybych si vymýšlel. Hrozný systém :roll:
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1088 Příspěvek od sharkcom »

Kucí, jak vám teď chodí balíky? Já mám posláné 27.1. a ještě to ty trubky nemaj ani v evidenci pošty HK... :roll:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
tony26

#1089 Příspěvek od tony26 »

sharkcom píše:Kucí, jak vám teď chodí balíky? Já mám posláné 27.1. a ještě to ty trubky nemaj ani v evidenci pošty HK... :roll:

Cinani ted maji parbu .. oslavuji novy rok .. 2 tydny. :roll:
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1090 Příspěvek od sharkcom »

Že maj novej rok jsem věděl, ale že chlastaj 14 dní... No tě prdel... :roll:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Penty

#1091 Příspěvek od Penty »

Mě to taky už 10dnů někde trčí. Taky to není v evidenci. Hold číńan asi ještě slaví Nový rok- zajíc má dlouhé uši a petardy ještě nejsou vystřílané. :D
tony26

#1092 Příspěvek od tony26 »

sharkcom píše:Že maj novej rok jsem věděl, ale že chlastaj 14 dní... No tě prdel... :roll:

jj maji na to 15 dnu .. viz http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_New_Year jen se obavam aby nez cinane zacnou fungovat zase nezacal soptit Island :cry:
Penty

#1093 Příspěvek od Penty »

Tak už to konečně naskočilo v trackingu :D :D :D , ale je to pořád v Honkongu, snad už se to bude hejbat.
georg
Kontaktovat uživatele:

#1094 Příspěvek od georg »

moje taky dnes odesláno
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
carbon31
Kontaktovat uživatele:

#1095 Příspěvek od carbon31 »

Ja čakám 6 dní...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“