tony26 píše:Calypso píše:Ahoj, takže, můj balík byl zadržen a musel jsem předložit doklady, to jen mimochodem. Jinak jak už jsem psal na poště pro obvod mě odkázali na poštu pro část Ostravy, já šel ale rovnou na hlavní poštu Ostravy v centru. Paní očividně vůbec netušila že něco takovýho je, i když jsem ji řekl o novým ceníku apod., papír jsem s sebou neměl, takže zejtra tam ještě skočím s ním, ale popsal sem jí ho docela podrobně takže na něm nic víc nevykouká... říkala že pokud poplatek nevybral řidič dodávky který balík přivezl, ona by se o to nestarala, že mě buď kontaktujou oni, nebo je to chyba řidiče, který poplatek nevybral. A jen dodala že CP nemá s celnicí nic společné, oni jen předávají. Jelikož nic vyššího než hlavní pošta tady není, jediné co mi zbejvá napsat na celnici do prahy. mám to napsat na ten mail kde jsem posílal ty doklady ?
Byl nejaky pokrok?
Napsal sem na celnici v neděli, ve středu mi odpověděla nějaká paní, kde mi vysvětlila co je ten papír zač, že se mi omlouvají za vzniklé potíže a jestli bych jí na sebe nedal číslo, že to domluví na poště v ostravě. Citace z mailu co mi poslala -> info o tom lístku : "Jedná se o poplatek České pošty, s.p. za podání souhrnné deklarace na zásilky, které jsou z důvodu chybějících dokladů potřebných k propuštění do volného oběhu nebo podléhající zákazům a omezení, uskladněny v dočasném skladu České pošty s.p.". Asi po hodině mi volali z pošty, kdy se stavím, jestli vím o co de apod, došel jsem tam, zaplatil 96 Kč a paní mi napsala stvrzenku, normálně ručně, napsala na papírek poplatek takovej a takovej, balík ten a ten, 96 Kč... Ty peníze by od vás měli vybrat na poště pokud si balík jdete vyzvednout nebo řidič který vám to doveze. Takže pokud byl váš balík zadržen, nezapomente se podívat na balík jstli tam není něco oblepený a přilepený lepící páskou k tomu, ať s tím nemáte 2 týdny běhání jako já
Edit: Ještě bych dodal, že celkový dojem z toho mám hrozný. NIKDO na tý poště, krom paní na celnici nevěděl co to je, NIKDO. A nebýt tady Drondyse, tak mi nejspíš za 10 let příjde účet za nezaplacený poplatek s nemalým penale. Přijde mi to směšný, abych jim musel říkat co to vůbec je a oni na mě stejně koukaj jak kdybych si vymýšlel. Hrozný systém