BLADE 120 SR
dx6i som si kupoval preto lebo ju vyuzivam aj na lietanie lietadiel a predpokadam ze pri blade 120 sr neskoncim tak sa mi neoplatilo brat setovu vysielacku.
Vdaka za odpoved nerozumiem tomu presne tym exponencialom ked potrebujem aby bol zo zaciatku vrtulnik lenivsi to znamena ze si mam nastavit v exponencialoch napr. -10% a znamena to ze nebude tak prudko reagovat na vychilky?
Vdaka za odpoved nerozumiem tomu presne tym exponencialom ked potrebujem aby bol zo zaciatku vrtulnik lenivsi to znamena ze si mam nastavit v exponencialoch napr. -10% a znamena to ze nebude tak prudko reagovat na vychilky?
Blade 120 SR
nie naopak
exponenciály 0 zanemanajú, že výchylky serv sú lineárne (ak posunieš knipel o 50% výchylka bude 50%)
logaritmy znamenajú, že pomer pohyb knipla / pohyb serva by sa dal zobraziť napríklad takouto funkciou:
nechal by som to na nule, neskôr si to môžeš nastaviť podľa seba (V heli sa celkovo exponenciály veľmi nepoužívaju, maximálne na vrtuľke, ja som skončil s msr s pultom a dx6 na -70)
ale ako sa hovorí, raz vidieť je lepšie ako...
http://www.youtube.com/watch?v=aP8vGp2TOJQ
exponenciály 0 zanemanajú, že výchylky serv sú lineárne (ak posunieš knipel o 50% výchylka bude 50%)
logaritmy znamenajú, že pomer pohyb knipla / pohyb serva by sa dal zobraziť napríklad takouto funkciou:
nechal by som to na nule, neskôr si to môžeš nastaviť podľa seba (V heli sa celkovo exponenciály veľmi nepoužívaju, maximálne na vrtuľke, ja som skončil s msr s pultom a dx6 na -70)
ale ako sa hovorí, raz vidieť je lepšie ako...
http://www.youtube.com/watch?v=aP8vGp2TOJQ
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ctel bych se zeptat jak je na tom tento vrtulnik oproti blade msr? je vetsi a v podstate co jsem videl podel obrazku stejny, prodal jsem msr a premyslim jestli si ji mam koupit znovu a nebo jit do tehle 120 jak je na tom pri padech vydrzi to same co msr? na msr jsem v podstate nic nemenil a to mela za sebou tak 50padu, letam hlavne vevnitr ale bral bych i ven..uvnitr mam malo mista, ta msr na tohle byla dobra, jak se s tou 120 leta vevnitr? ceny nahradnich dilu jsem videl ze jsou stejne a co vydrz baterky..msrs mi letala kolem 8minut, nabijecka..je k tomu nejaka slusna nabijecka..msr mela dobrou na 4baterky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
S mixami sa dá získať plynulejší a ladnejší let, ale trochu na úkor dynamiky a rýchlosti. Najmä v uzavretých priestoroch majú mixy svoje opodstatnenie. Použitelné je napr. toto nastavenie:
http://www.youtube.com/watch?v=chH6e7BIKSY
http://www.youtube.com/watch?v=chH6e7BIKSY
Naposledy upravil(a) blade120 dne stř 05.01.2011 22:14, celkem upraveno 1 x.
Pocujte ludia ma za sebou druhu sadu vymlatenych bateriek na blade 120 sr a mam par otazok kto vie poradte:
1. ked dochadzaju baterky led dioda na vrtulniku zacina blikat?
2. aj vas blade ked visi vo vzduchu pri pohlade s predu je vyrazne nakloneny dolava?
3. Ked sa snazim vysiet stale sa pohupuje dopredu a dozadu je to normalne?
4. Aj vam tak neochotne toci do lava? Do prava urobi zakrutu v pohode ale do lava ako keby som sa mal s nim pobit.
5. pri vzlete vzdy vyrazne odskoci do lava normalne?
6. ten kus trciaceho drotu zahnuty okolo ramena laveho serva je antena?
Mozno sa vam zdaju moje otazky detinske ale doteraz som lietal iba lietadlo (bellanca 480 upgrade na stridavy motor a regulator) a s vrtulnikom nemam absolutne ziadne skusenosti takze nemam s cim porovnavat.
2. aj vas blade ked visi vo vzduchu pri pohlade s predu je vyrazne nakloneny dolava?
4. Aj vam tak neochotne toci do lava? Do prava urobi zakrutu v pohode ale do lava ako keby som sa mal s nim pobit.
Mozno sa vam zdaju moje otazky detinske ale doteraz som lietal iba lietadlo (bellanca 480 upgrade na stridavy motor a regulator) a s vrtulnikom nemam absolutne ziadne skusenosti takze nemam s cim porovnavat.
Blade 120 SR
larry3486 píše:4. Aj vam tak neochotne toci do lava? Do prava urobi zakrutu v pohode
Nevlastnim tento vrtas, ale mam bladeho msr. Ten ma taky tento neduh. Na netu sou ruzny mixy a nastavení. Ty mi nikdy nevyhovovali, meli negativní nedostatky, heli neletela treba potom rovne apod.
Tak sem nakonec vymyslel neco sam. Kdyz se dává pákou smerovka, tak se hýbou serva a toto sem minimalizoval mixem. Ze pákou vrtulky se ovládá pokud možno jen vrtulka a do niceho jineho to nehrabe...
Spektrum (Dx6i): mix1 ... rudd šipka elev
rate ... D+10% U0%
mix2 ... rudd šipka elev
rate ... D 0% U+40%
Tento setup mi vyhovuje a leta se mi i na obe strany stejne dobre. Dokonce i kamarad zkusil tento mix a nijak nenadával ...
larry3486 píše:Pocujte ludia ma za sebou druhu sadu vymlatenych bateriek na blade 120 sr a mam par otazok kto vie poradte:
1. Ano.
2. Ano.
3. Skontroluj ťažisko, alebo vyváž rotorové listy.
4. Použi mixy, ak máš DX6i.
5. Viac menej ano.
6. Ano.
Tak podelim sa aj ja s par skusenostami.
Tento vrtulnik mam len druhy den a je to moj vobec prvy kontakt s vrtulnikom
Prvy den to bolo hrozne, vrtulnik som ani nevedel dostat do vzduchu, vkuse mi spadol
Dnes uz do vzduchu v pohode, a v izbe v podstate zvladam par minut visiet, kym neurobim nejaku chybu
Potom este mi dlho trvalo kym to vytrimujem, no podarilo sa. Taktiez sa mi "podarilo" pri nespocetne vela padoch zlomit podvozok - fakt slaba suciastka. Listy hlavneho rotora vsak boli vela krat poobijane o vselico a zatial ani nepraskli. Problem robila zadna vrtulka - zvykla normalne pri lete odpadnut. Jednoducho z miesta kde bola nasadena sa odpojila. Skusil som aj druhu vrtulku a to iste. Taktiez som mal pocit, ze vrtulka sa netoci tak ako motorcek, ale ze ten motorcek sa pod vrtulkou akoby pretaca. Podla mna tam mali byt aspon malicke zubky, ale takto je ta vrtulka nasadena na hladku os motorceku a myslim si ze je dost mozne ze sa to fakt pretaca a potom motorcek nestiha a musi ist zbytocne naplno. Tak som to zafixoval lepidlom.
Inak zatial sa mi to velmi paci, fajn citlivy vrtulnik. Polovicne vychylky su ale podla mna uz moc slabe, s nimi to ledva ukorigujem.
letovy cas tiez nieje asi nic extra, ked som to meral tak je to tak 6-7 minut. no kedze vrtulnik aj s bateriami mam od ruky, neviem kolko krat boli baterie pouzite, teda neviem v akom su stave, kupim nove a uvidime potom
Tento vrtulnik mam len druhy den a je to moj vobec prvy kontakt s vrtulnikom
Prvy den to bolo hrozne, vrtulnik som ani nevedel dostat do vzduchu, vkuse mi spadol
Dnes uz do vzduchu v pohode, a v izbe v podstate zvladam par minut visiet, kym neurobim nejaku chybu
Inak zatial sa mi to velmi paci, fajn citlivy vrtulnik. Polovicne vychylky su ale podla mna uz moc slabe, s nimi to ledva ukorigujem.
letovy cas tiez nieje asi nic extra, ked som to meral tak je to tak 6-7 minut. no kedze vrtulnik aj s bateriami mam od ruky, neviem kolko krat boli baterie pouzite, teda neviem v akom su stave, kupim nove a uvidime potom
BLADE 120 SR _)
tak pridám dalsie postrehy.
aj ked som sa snazil vzdy jemne vyberat a vkladat bateriu - drziak podlahol - nevydrzal. Je hrozne ze setria prave na tych miestach, ktore su najviac namahane.
Lietal som, a zrazu odisiel zadny motorcek. Myslel som, ze zhorel. No az kym som ho nezacal skumat a premeriavat az som prisiel na to, ze motorcek nezhorel, ale kabliky boli niekde prerusene - proste poskodene. tak som musel pripajkovat kabliky nove a teraz to uz ide.
dnes nabijam bateriu a zrazu - nič. odisiel adapter. ten, ktory sa dava do zasuvky. tak som ho rozobral a nasiel suciastku ktora bola odpalena - poistka. tak som ju vymenil, a uz to ide.
na to, ze mam tento vrtulnik 4 dni, sa toho uz pokazilo fakt vela, no nastastie sa vsetko s trochou zrucnosti dalo dat dokopy.
uz len kupit novy pevnejsi podvozok a taktiez vyskusam z Durofolu urobit novu kabinku (ktora tiez zacina praskat)
ale inak - lieta to fajn !
aj ked som sa snazil vzdy jemne vyberat a vkladat bateriu - drziak podlahol - nevydrzal. Je hrozne ze setria prave na tych miestach, ktore su najviac namahane.
Lietal som, a zrazu odisiel zadny motorcek. Myslel som, ze zhorel. No az kym som ho nezacal skumat a premeriavat az som prisiel na to, ze motorcek nezhorel, ale kabliky boli niekde prerusene - proste poskodene. tak som musel pripajkovat kabliky nove a teraz to uz ide.
dnes nabijam bateriu a zrazu - nič. odisiel adapter. ten, ktory sa dava do zasuvky. tak som ho rozobral a nasiel suciastku ktora bola odpalena - poistka. tak som ju vymenil, a uz to ide.
na to, ze mam tento vrtulnik 4 dni, sa toho uz pokazilo fakt vela, no nastastie sa vsetko s trochou zrucnosti dalo dat dokopy.
uz len kupit novy pevnejsi podvozok a taktiez vyskusam z Durofolu urobit novu kabinku (ktora tiez zacina praskat)
ale inak - lieta to fajn !
BLADE 120 SR _)