Prosba o radu - Walkera V200D01

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cesinek

Prosba o radu - Walkera V200D01

#1 Příspěvek od Cesinek »

Zdravím.

Jsem naprostý začátečník, od přítelkyně jsem dostal darem Walkeru V200D01. V současné době (cca 15 odlétaných baterek) ji zvládám dostat do vzduchu a jakž takž držet na místě (v okruhu cca 1x1m).
Zaráží mě pár věcí, na které bych se chtěl zeptat zkušenějších.

Takže k věci - když mám vrtulník ve vzduchu, značně mu kolísá výška. Plyn dám do nějaké polohy, vrtulník vzletí do dané výšky a pak bez jakéhokoliv zásahu plynem kolísá výška, poměrně dost. Zpočátku jsem to přičítal velkým a necitlivým korekcím cyklikou a považoval to za normální. Teď, když už zvládám poměrně malé korekce, mi to začíná připadat divné.
Další věc, která s tím může souviset - když na zemi dám jen minimální plyn (do cca 10ti procent), tak na vrtulníku začnou hodně kolísat otáčky. Na zemi je to při malém plynu dobře patrné, chvíli se vrtule sotva točí, chvíli jede poměrně rychle. Napadlo mě, že totéž to může dělat i při větších otáčkách ve vzduchu, což sice není vidět, ale způsobuje to ono kolísání výšky. Je to možné? A pokud ano, čím to může být?

Další dotaz - zdá se mi, že se cyklika nevrací do nuly, musím jí pomoct protipohybem páčky - je to normální chování? Držím vrtulník v ruce, roztočím na konstantní otáčky a pohnu cyklikou do maxima jednoho směru. Když povolím páčku, cyklika se sama nevrátí do nuly. Čím to může být? Nebo jsem jen paranoidní a je to normální?

Prosím o konstruktivní rady, ne o výkřiky typu "je to Walkera, tak co bys chtěl".
Chci vědět, jestli mám vrťas reklamovat, nebo se naučit s tím žít.

Díky moc za každou radu.
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aldacvalda »

vrtulník co máš se nezvedá cyklikou ale pouze otáčkama pač má pevný náběh listů.Vypadá že máš přídřené ložisko nebo vadný motor, nebo regl , nebo špatnou baterii. ale když to dělá i v malých otáčkách tak to vypadá na přidřené ložisko jo a normální to určitě není.měl jsem cb 180d a ta držela nádherně ale měla slabý motor.... :(
Howking
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o radu - Walkera V200D01

#3 Příspěvek od Howking »

Cesinek píše:"je to <a> WALKERA</a>, tak co bys chtěl".
:)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Relax

#4 Příspěvek od Relax »

Mám modrobíločervený Easy Copter Star ( dodává RC Servis ) což je identický model ( výroba ) jako Tvoje žlutá V200D01..... Obě mají plastovou desku cykliky a alespoň u mne hroznou vůli čímž dělala právě to kinklání sem tam s nutností to pořád korigovat. Já to vyřešil výměnou desky za kovovou za cca 495,00 ale byl to jenom dočasný úspěch.

Kolísání otáček může být víc věcí, ale taky vadný regulátor. Dokud ji máš bez šrámů ( a to nebude trvat věčně ani možná dlouho ... ) zkus ji reklamovat. Jestli se s tím hodláš sžít tak si můžeš projít téma které jsem k Easy založil a vidět jak se to taky může vyvinout....

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=34013

Jinak držím palce, ale moc toho od téhle heli nečekej, já jí koupil natěšenej jako první heli, úplně omámenej :-) Celkem jsem doufal že to bude velký objev a zábava - jsem celkem zklamán.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“