PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
strahlung

#3361 Příspěvek od strahlung »

Ach, jak nerad se pořád dokola opakuji. Přečti si vlákno, najdeš tam všechno, co potřebuješ, a to v plné rozmanitosti názorů. Nebuď líný.
Stavět drak konstrukčně je nesmysl, bylo by to moc těžké, nesmyslně pracné a méně odolné. Jakkoliv nepovažuji náhradní díly na drak zvláště po jejich zdražení za adekvátně kvalitní, postavil bych to z nich, když už. Čím to pak osadit tady najdeš asi tak dvacetkrát, protože se pořád někdo jako Ty znovu a znovu ptá na něco, co si mohl přečíst, kdyby nebyl líný.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#3362 Příspěvek od L.Bily »

viem ze to lietalo perfektne ale uz si to vela nepametam lebo som to mal chvilu a od tej doby uz mam desiate ero
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Ferip

#3363 Příspěvek od Ferip »

tak dnes bolo celkom fajn pocasie tak som si bol vyskusat cessnu...vysledok: zlomena oska na motore za rovno motora...ako to rozoberate? mne sa podarilo ustrihnut dve hlavicky na skrutkach a dve som ako tak povolil...teraz to vidim na novy motor :(
coro

#3364 Příspěvek od coro »

Ferip píše:tak dnes bolo celkom fajn pocasie tak som si bol vyskusat cessnu...vysledok: zlomena oska na motore za rovno motora...ako to rozoberate? mne sa podarilo ustrihnut dve hlavicky na skrutkach a dve som ako tak povolil...teraz to vidim na novy motor :(

Ak je ustrihnutá oska, tak už tam nie je tá závlačka čo ho drží (okrem sily magnetov) pohromade - stačí potiahnuť a rotor je vonku. Ako vymeniť osku sa písalo 1000x, v skratke - treba to podložiť trubičkou a osku z rotora vyraziť do tej trubičky, bez namáhania (pokrivenia) rotora. A dať novú, ak je 3,0mm tak je v CDRom mechanikách, inak kúpiť.
Ale ustrihnutý šroub môže byť ťažšia úloha, ak tam príliš drží ten zbytok - chcelo by to ľavotočivý vrtáčik a to nebude bežná výbava.
Ferip

#3365 Příspěvek od Ferip »

tie 4 skrutky su tam naozaj tak silno zalepene ze 2ks som zalomil hlavicku a zavit ostal v motore :( no moja prva skusenost nedopadla najlepsie...
sigi123

rc

#3366 Příspěvek od sigi123 »

Chce to pro začátek simulátor,to je nejlepšírada jak ušetřit za rozbitá éra.Za ten motorek už bys ho měl skoro zaplacenej.
Ferip

#3367 Příspěvek od Ferip »

bohuzial mas pravdu :( :( :(
sigi123

cessna

#3368 Příspěvek od sigi123 »

Nesmí se věřit prodejcům,píšou na krabice že je to vhodné pro začátečníky dokonce i u jet modelů :lol: Chtěl bych vidět kdo to napoprvé uřídí pokud neumí ani např. správně hodit házedlo čehož jsem byl svědkem :lol: .Ale nikdo učený z nebe nespad,chce to trpělivost a učit se to.
Ferip

#3369 Příspěvek od Ferip »

staci na zaciatok aj tento simulator? http://www.peckamodel.sk/produkt/824_pc ... m-usb.aspx
sigi123

cessna

#3370 Příspěvek od sigi123 »

Jistě,stačí koupit i starší na bazaru.Hlavní je dostat do ruky páčkování.Začátečník většinou dělá velkou chybu že s páčkama lomcuje naplno,a ono se naopak musí jemně,prakticky po milimetrech.A nebo zmenšit výchylky kormidel na modelu.Ale každopádně to chce dostat do ruky kam s kterou páčkou.U lepších radií jde nastavit že u středu páček je citlivost na výchylku velmi malá a pak se zvětšuje.
strahlung

#3371 Příspěvek od strahlung »

FMS je na netu zdarma a je pro základní naučení OK. Jen je potřeba k tomu nějak připojit nějaký ovladač. Souhlasím s rozšířeným názorem, že je škoda opotřebovávat vysílač, zvláště když speciální USB ovladač pro simulátory dneska stojí do litru. Takže koupit za cca 6-7 stovek ovladač a nejnovější verzi FMS stáhnout zdarma z netu.
Dokud nebudeš na FMS s obdobným modelem létat suverénně a bez nehody, tak pilně cvič doma. Beztak není sezona. V reálu to bude trochu obtížnější (a ovšem jednodušší a dvouokou orientaci v prostoru), takže aspoň to, co lze doma nacvičit, se snaž zvládnout na 1a+.
Prodejci modelářského zboží milují začátečníky a všemožně je podporují v rozbíjení modelů. Napřed naprostámu začátečníkovi prodají něco mizerného a strašně předraženého a vědí, že to napoprvé nebo napodruhé rozbije. Pro jistotu mu ještě povykládají, jak to v pohodě hned napoprvé uřídilo i malé děcko. Ono se jim to vyplatí i v případě, že to po rozbití prvního modelu nováček vzdá. Stále je ostatně dost těch, které to příští sezonu zase chytne a udělají další tržbu. Když to člověk nevzdá a časem se začne orientovat, posune se do kategorie vytrvalců, kteří už nehledí na cenu, protože si ze zkušenosti myslí, že co je méně drahé, to je nanic.
sigi123

cessna

#3372 Příspěvek od sigi123 »

FMS jsem zahodil a stahnul AFPD.Je to o něčem jiném,i když na nácvik to fms bohatě stačí.No a já osobně mám sezonu pořád :lol: .Možná přistávat na břicho do sněhu bude cessnu bolet mín než do trávy :wink: .Prostě lítat se má pořád.

http://www.stream.cz/video/430308-cessna-1847
strahlung

Re: cessna

#3373 Příspěvek od strahlung »

sigi123 píše:FMS jsem zahodil a stahnul AFPD.Je to o něčem jiném,i když na nácvik to fms bohatě stačí.No a já osobně mám sezonu pořád :lol: .Možná přistávat na břicho do sněhu bude cessnu bolet mín než do trávy :wink: .Prostě lítat se má pořád.

AFPD je poměrně drahé. A může bořit PC.
"na nácvik to fms bohatě stačí"
Lítat se má až se to umí. Do té doby není sezona. :)
sigi123

rc

#3374 Příspěvek od sigi123 »

Používám ho už 3 roky s crackem,a ani jednou to pc neshodilo,ani nikomu z mého okolí.A to jsem měl předtím slabé pc,ted mám za 40tis.a maká perfektně.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: cessna

#3375 Příspěvek od rampa_mckvak »

strahlung píše:
sigi123 píše:FMS jsem zahodil a stahnul AFPD.Je to o něčem jiném,i když na nácvik to fms bohatě stačí.No a já osobně mám sezonu pořád :lol: .Možná přistávat na břicho do sněhu bude cessnu bolet mín než do trávy :wink: .Prostě lítat se má pořád.

AFPD je poměrně drahé. A může bořit PC.
"na nácvik to fms bohatě stačí"
Lítat se má až se to umí. Do té doby není sezona. :)

Tak Phoenix. Nestojí tolik co AFPD a je navíc v češtině.
Já měl nejdříve dvě letadla a až po roce simulátor.
Co neubrzdíš neukecáš.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“