elektronika do robota

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
601filip

#16 Příspěvek od 601filip »

na podobne hrani je idealni procesor picaxe kdyz prohledas forum tak najdes vic info.
Nebo rovnou tady: http://www.rev-ed.co.uk/picaxe/
a tohle ti ve spojeni s picaxem poslouzi jako dva ss. obousmerne regulatory: http://www.gme.cz/cz/l293d-p399-017.html
k picaxovi pripojis vystup z prijimace a jedes...
dobra zabava na dlouhe zimni vecery...
mrsairus

#17 Příspěvek od mrsairus »

prijimac a regle su uz domma :) v normalnom rezime vsetko funguje ako ma

len mam otazku na ten delta mix, ako nato? to je to iste ako klapky ? alebo ako to mam nastavit na DX6i ?

a dalsia vec, moze motorcek stale pipat ? skusal som take provizorne testovanie prijimaca a reglu, napojil som jedno servo a ako motor som dal vetracik z pc :) no a stale pipa .... piiip ....... piiip ......piiip .... ale pritom vsetko ide, aj servo aj motor sa rozbehne, a necudo pipa aj pocas chodu :) tak neviem ci je to iba taka zvlastnost danych reglov alebo treba nieco nastavovat na regly ? inac to pipanie je strasne slabe, ani nie stvrtina ked pipa striedavy motor :)

EDIT: teraz som sa docital v manuale, ze to takym stylom pipa vtedy ak nema signal od motora .... moze byt preto ze tam nemam modelarsky motor ale iba obycajny jednosmerny motorcek ?
mrsairus

#18 Příspěvek od mrsairus »

Prosiiiiim pomozte mi niekto s tymi mixami ...... skusal som to zapojit ako serva na samokridlo .... serva fungovali no ked som tam zapojil tie 2 regle tak to neslo .... kde moze byt problem ? PLS HELP :?
DaveLister

#19 Příspěvek od DaveLister »

Ty regly pravdepodobne chteji na vstupu jakoby 0% vychylku aby se inicializovaly. Kdyz je das do jako kridelka do samokridla tak dostanou nejspis 50% .. Zkus u toho nastaveni u samokridla stahnou vyskovku dolu, pak by tam melo bejt skoro tech 0%.
mrsairus

#20 Příspěvek od mrsairus »

Skusal som podrzat packu ktora ovlada kridielka na jedbej strane a motor sa rozbeho, to iste na druhej strane a rozbehol sa druhy, no v strednej polohe idu oba motory a spomaluju ked to nahnem do nejakej strany, no ale nejde to tak ako by som teda potreboval

Ma niekto este nejaky iny napad? Niekto tu pisal o nejakom mode pri heli, ale stym nemam vobec skusenosti, moze to nejak podrobnejsie opisat? Alebo ako to mam vyriesit?
mrsairus

#21 Příspěvek od mrsairus »

ziadne dalsie napady? pls pomozte, dufam, ze som nevyhodil zbytocne peniaze ....
Kovboj

#22 Příspěvek od Kovboj »

mrsairus píše:Skusal som podrzat packu ktora ovlada kridielka na jedbej strane a motor sa rozbeho, to iste na druhej strane a rozbehol sa druhy, no v strednej polohe idu oba motory a spomaluju ked to nahnem do nejakej strany, no ale nejde to tak ako by som teda potreboval

Hmm, takže máš předpokládám letecké regly. Kdybys měl auto nebo lodní tak je to v pohodě, ty se inisializují ve středové poloze a ne na nule.
Možná zkusit si na vysílači pohrát s výchylkami, dolů je dát rozsah na 0 a nechat jen nahoru na 100% plus zároveň vytrimovat oba kanály tak aby byly v základu na nule.
mrsairus

#23 Příspěvek od mrsairus »

tak tie regle mi odporucili tu v tomto vlakne :? :?
DaveLister

#24 Příspěvek od DaveLister »

Musis na vysilacce zapnout mix pro SAMOKRIDLO a VYSKOVKU dat dolu nebo nahoru, jak uz jsem tu jednou psal.
Ten mix dela presne to co potrebujes, akorat ho musis zapnout.
mrsairus

#25 Příspěvek od mrsairus »

Ten mix sa vola ELEVON ? a tu vyskovku, myslis mechanicky dat dole a pridrzat aby sa to nastavilo ? ci ako?
elektromodely.com

Re: elektronika do robota

#26 Příspěvek od elektromodely.com »

mrsairus píše:zdravim, narazil som minule na celkom pekny zaklad robota tu http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.45541

otazka znie, ci by bolo mozne pouzit vysielacku z lietadla na ovladanie (setova cessna alebo dx6i)

aky regulator by som mal pouzit ? nieco jednosmerne predpokladam :) ovladanie motorov by som vyriesil tak, zeby som motorom dal do sierie potenciometer a cez servo vedel tymto potikomm tocit a tym padom radin vacsi odpor, co by malo za dosledok zeby sa jedna strana tocila pomalsie :) alebo nejake ine napady ?

a taktiez pocitam s nejakou wifi kamerou atd :)

mozno je to kravina, neviem poradte nieco, alebo nieco uplne ine? :) dik

2-kolesoveho robota ovladaneho rc supravou som kedysi
robil pomocou Arduina:
http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=5296
mrsairus

#27 Příspěvek od mrsairus »

no v prvom rade som programatorska lamka, v druhom to nechcem riesit tak zlozito, v tretom financne a vo stvrtom uz mam zbozi z HC :)

Niesom momentalne doma takze ten mix vyskusam az v nedelu poobede :)
elektromodely.com

#28 Příspěvek od elektromodely.com »

mrsairus píše:no v prvom rade som programatorska lamka, v druhom to nechcem riesit tak zlozito, v tretom financne a vo stvrtom uz mam zbozi z HC :)

Niesom momentalne doma takze ten mix vyskusam az v nedelu poobede :)

To nie je zlozito - ked to ma byt ovladane rc, tak prijimac a na nom
zaveseny jednocipak a koncak pre motory, pre existujuci podvozok
s motormi staci iba ardumoto shield:
http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=4793

Cena nie je vysoka - arduino 28.79 a ardumoto shield 29.59

Jednoduchsie to urobit asi nejde.

Programovat tam netreba nic, je to hotove.
mrsairus

#29 Příspěvek od mrsairus »

nech robim co robim stale mi to nejde, ten mix nefunguje .... alebo robim nieco zle ? moze to niekto uplne detaile popisat co mam robit ? uz tomu nechapem
mrsairus

#30 Příspěvek od mrsairus »

tak sa mi nieco podarilo, mix som dal na ELEVON a este v nastaveni SUB TRIM som dal dole 100 a do prava tiez 100

teraz to ide tak jak ma ale musim to inicializovat tak ze vyskovku stiahnem na nulu

no len je tu problem, ze ked ju pustim tak sa da naspat a nastavi automacitky 50%

da sa to este doriesit tak aby som nemusel vyskovku drzat stale dole ?

nesiel by tento mix na pake plynu a smerovke ?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“