vrtulníky začínáme

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od koulinek »

zdzd píše:Trex450 pro Combo koupíš za nějakých 412$. Na kolik tě vyjde HK+elektronika?

Náhradní díly na Trexe jsou k mání u nás, ze dne na den a cena je dost příznivá. Ocasní trubka za kilo a podobně. Kolik jich chceš roztlouct?

Já už to mam pořešený, nakoupený, takže ano, ve výsleduku to nemusí být levnější, ba naopak i dražší jít cestou HK-450 ale já jsem ho nevybral proto že chci maximálně ušetřit, ale prostě proto že se to chci naučit, zvládat i tu techniku, seštelovat a vyladit, což bych si s originálem ze načátku nedovolil. Align bych si koupil kdyžtak v ČR, třeba tady http://www.rcmarket.cz/zbozi/vrtulniky/t-rex-450-pro-super-combo.html Nemusím skončit u jednej heli, proto chcu mnět take otevřítů cestu do třídy 500 a výš.

Někomu může i vyhovovat fakt že si koupí heli za 60$ misto 400$ já to teda do domácího účetnictví nevykazuju takže to neni muj případ :D

A rozmlátit nechci nic, ale to nepředpokládám že se povede
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zdzd

#152 Příspěvek od zdzd »

koulinek píše:ale já jsem ho nevybral proto že chci maximálně ušetřit, ale prostě proto že se to chci naučit, zvládat i tu techniku, seštelovat a vyladit, což bych si s originálem ze načátku nedovolil.

To jsem nějak nepochopil. Proč by jsi si to neměl dovolit? Naučit se to budeš muset na obojím, nejlépe zkonzultovat s někým znalým taky. Nevidím v tom rozdíl.

Jo, a ještě jedna drobná, ale důležitá věc: Všichni řeší náhradní díly jako listy, trubky, nožky, serva a podobně. Nikdo neřeší to nejpodstanější - šroubky, očka, kuličky, táhla... Vytřelí táhlo, škrábneš kuličku, šroubek ti spadne do trávy a jsi v pr*eli.

Naprosto nutné je mít
http://www.helipross.com/t-rex-450-pro-ball-link.html
http://www.helipross.com/ball-link-a-b-h45046.html
http://www.helipross.com/frame-hardware-h45061.html
http://www.helipross.com/t-rex-450-pro- ... l-set.html
http://www.helipross.com/t-rex-450-pro- ... 45047.html

To obecně platí pro jakoukoliv helinu, se kterou si člověk něco začne.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od koulinek »

Prostě proto že Aligna bych nejspíš svěřil vyloženě někomu zkušenému, kdežto s HK-450 si dovolim víc aj laborovat sám s využitím rad a konzultací těch zkušených a tak do toho lepší proniknu.

S drobným hardware jako šrůbky, táhla, kuličky se asi počítá automaticky tak proto ho nikdo nezmiňuje.

Ale co by se mělo zminovat tak je nářadí, to je u helin taky důležitý a v začátku to něco stojí.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
error414
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od error414 »

koulinek píše:Prostě proto že Aligna bych nejspíš svěřil vyloženě někomu zkušenému, kdežto s HK-450 si dovolim víc aj laborovat sám s využitím rad a konzultací těch zkušených a tak do toho lepší proniknu.

S drobným hardware jako šrůbky, táhla, kuličky se asi počítá automaticky tak proto ho nikdo nezmiňuje.

Ale co by se mělo zminovat tak je nářadí, to je u helin taky důležitý a v začátku to něco stojí.

no jo, probiralo se to tu tisickrat, pokud nemas elektroniku doma tak HK postavos draz nez bys poridil trex450pro
Logo 600 + spirit
a.hanes

#155 Příspěvek od a.hanes »

..otázka z rádia Jerevan :

čo rozhodovalo u vás pri výbere chvosta ? torq tube - normál pásovina ??

- sám tomu nerozumiem, a le laicky mi torq tube príjde skor ako detská hračka a via c profi prevod cez pásovinu a aj čo sa týka trvanlivosti (nedochádza tak k opotrebovaniu)
hanzi
Relax

#156 Příspěvek od Relax »

Postavit HK ala Digis jsem samo zkoušel taky. Všechný základní věci z HK a Alignu ( Houška ) mám v excelu takže jenom zadám počet kousků a je to :-)

Zdzd, error a další ví co píšou. Názorně:

z HK Kit HK450 TT PRO,3x ( minimum ) servo HXT900, servo HGD201HB a regl Turnigy 40A Sentry je 222USDx19= 4218, od Houšky Motor Align 430 a Gyro GY401 celkem za 6615 je suma sumárum bez baterek 10833, Orig T-Rex od Houšky 9897..........

Jít přes HK jsem řešil jedině z důvodu mít nižší pulz a tlak až s tím začnu lítat, ale je to vlastně pitomost protože ve finále je to dražší :-)
To jenom ten nápad kohosi vzít dva Kity a mít všechno 2x včetně těch roubků atd. - jak uvádí zdzd - ( podstatná přípomínka pro nás začínající :-) ). No a viz Kenny - mít nakonec dvě heli třídy 450 je asi nesmysl, to už buď jít vejš anebo zůstat u jedné. Tam každopádně díky za srovnání těch HK, Coptera X TT Tarota450PRO, to mi moc jasné nebylo.

Není to jednoduché smířit se s tím že je to jednoduché :-)
Kenny McCormick

#157 Příspěvek od Kenny McCormick »

JirkaA píše:
Kenny McCormick píše:A plush40A ti usetri par dolarikov, je to to iste co sentry, ten kablik naviac je aj tak nanic.

NENÍ!!! plush 40A má lineární 2A BEC, sentry 40A má spínaný 3A BEC.
Odkial je tato informacia?
Ak z HC, vsetkemu co tam k vyrobku napisu netreba verit.
BEC je u obch spinany 3A, mam to z prilozeneho manualu na regly Turnigy.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Gattor »

kuccii, ja se vejdu komplet (i s vysilackou) do 4500 za HK250. za kolik to bude Trex 250 z cech? nemate pravdu, zalezi na vyberu soucastek. cena HK a Trex je uplne nekde jinde. o kvalite a rozumnem nakupu nemluvim, pouze o rozdilu ceny.

2 kity je nesmysl. odchazi temer porad to same dokola. zbyde ti spousta soucastek, ktere nikdy nevymenis. a ty penize, ktere das do druheho kitu, by si mohl uzit treba na 10 oprav (s druhym kitem opravis pouze 1x).

HK je dobre na mixovani dilu s originalem. mene podstatne dily jsou mnohem levnejsi a mensi kvalita nevadi (lyziny, ocas apod.).

kdyz vymenis hridele (3x) a reminek za origo, mas klid. HK se nerozpadne.

naradi jedine z CR. HK je v tomto uplne na prd.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Relax

#159 Příspěvek od Relax »

Myslím že důležitý je oprostit se od obav z heli ( začátečník ) minimálně formou Phoenixu. Když to fakt nezvládám ukočírovat, měl bych s nákupem radši počkat protože ono auto taky každý řídí jinak nebo mu nesedne. Mám pár známých co fakt krásně vedou éro, nepletou se ale z heli jsou na infarkt a nešli by toho ani zadarmo.

Já sám vidím že s tréninkem jdou pozvolna pokroky. Tak trochu bokem tohoto tématu v tom je ta hračka Easy Copter Star, na kterého najednu stranu nadávám protože už jsem dal nad pořizovacích 4990 nějakých 1528 za díly + trénink kříž ( spíš zbytečnej ) ale má za ty kačky alespoň kovovou desku cykliky. Sice to ve finále budou vyhozený peníze, nepoužitelný rádio a zbytek heli někde ( spíš asi věnuju na díly ) ale musím říct že je to super osvěžení k simu, pro totálně začínajícího nové a nové slabikářové objevy i trocha bastlení. Letově zato aspoň elementární nácvik reflexů na heli se zpětnou vazbou v simu. Tyhle dvě věci se asi projeví jestli vůbec půjdu cestou "levnější" kopie nebo koupím originá.

Zatím to vidím ještě často ode zdi ke zdi, napřed hurá nadšení, pak vztek na Easy Copter, radost z Phoenixu, trochu rozčarování že lítání s heli ve 2D je nuda, pokusy o 3D bez rizika to rozbít a tak se to vyvíjí dál. Než do něčeho ale dám sakra dost peněz a přípočtu dalších 100% navrch na dva roky, měl bych v tom mít jasno.

Velká radost je z těch cen z HK, hlavně baterek. Hyperiony tady to je rána. Tož tak.
Relax

#160 Příspěvek od Relax »

Gattor:
Ano, určitě se dá jít levnější cestou. Já to ale sčítnul přesně podle Digise z Helimaniacs = tak aby ve finále byla elektornika a motor kvalitativně na stejné úrovni jako Align. Tedy drahé gyro se servo Tail, motor, regl. Jenom ty modrásky jsem tam nechal. Pokud by tam šel z HK motor i nějaké gyro tak by to vyšlo jinak.

Že jsou 2 Kity možná nadbytečný je asi pravda, mě jenom lákala ta směšná cena. Z Easy Copter Stara už ale vím, že vlastně pořád odchází totéž, převody kardanu a pár věcí. Jak píšeš ty i třeba zdzd na náhradní díly se musí od lesa :-) S tím nářadím to chápu, mít sadu měkkých imbusů nevyváží sebenižší cena.
kure87
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od kure87 »

Nazdar nevím jak kdo počítá ale já jsem s HK 450 vešel do cca 6500 všechno až na gyro z HK. To mám od borce co kupoval nové rexe a rovnou dával bezpádlo. Takže GP 780 za 2500 s 2 roky záruky proč ne :)
Relax

#162 Příspěvek od Relax »

Ještě teoretická otázka ( troufalost začátečníka od simu :-) na kterou mě přivedl předchozí příspěvek.

Bezpádlo na T-Rex450 je dostupné zatím jenom jako tuning sada za 7000 ( Houška eshop ). Jakou má ještě výhodu kromě menšího odporu vzduchu pádel = delší letový čas ? Má to lepší letový projev ? Na tom sranda Easy Copter Starovi od RC je taky minibezpádlo tak se ptám.......

Tím neříkám že bych to investoval, taky nevím přesně jestli tam jenom přibude ta stabilizační jednotka anebo set úplně nahrazuje gyro GP780? To by se pak mohlo jako nové prodat za rozumnou cenu a možná i se zárukou a ten tuning tím lehce finančně vylepšit. Možná se časem objeví verze PRO jako bezpádlo rovnou, ale třeba taky nee. Díky za info.
Kenny McCormick

#163 Příspěvek od Kenny McCormick »

Relax píše:Názorně:

z HK Kit HK450 TT PRO,3x ( minimum ) servo HXT900, servo HGD201HB a regl Turnigy 40A Sentry je 222USDx19= 4218, od Houšky Motor Align 430 a Gyro GY401 celkem za 6615 je suma sumárum bez baterek 10833, Orig T-Rex od Houšky 9897..........
Tych 222.- ti ako vyslo? :lol:
Mne vyslo HK za 60,- servo 3x spolu za 8,- HGD201 za 25,50 a sentry/pozeram ze uz je lacnejsi ako plush/ za 21,- + postovne 30,- SPOLU 145,-USD...

Ale mas pravdu, ze rexPRO vyjde vo finale lacnejsie.
Moj TarotPRO vybaveny ako je teraz, ma stal viac, ako teraz stoji rexPRO super combo niekde vonku alebo tolko, co stoji na niekde Slovensku.
A to nepocitam veci, ktore som z neho vyhodil a nemam pre ne pouzitie /napr regl sentry/
Pre zaujimavost
Drak ma stal s postovnym a DPH 120€
motor 55€/scorpion/, regl 71€/roxxy/, gyro 90€/f401/, serva asi 35€/HD1810/ + vrtulkove 24€/HGD261/
SPOLU s postovnym 395€

Nakoniec je VRTULNIK aj tak len zlomok celkovych vydavkov, treba ratat nejake ND do zasoby, baterky, nabijacku+zdroj, Tx+Rx, naradie...
Cena sa vysplha kludne aj k 1000,-€
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick

#164 Příspěvek od Kenny McCormick »

kure87 píše:Nazdar nevím jak kdo počítá ale já jsem s HK 450 vešel do cca 6500 všechno až na gyro z HK. To mám od borce co kupoval nové rexe a rovnou dával bezpádlo. Takže GP 780 za 2500 s 2 roky záruky proč ne :)
takze 9000,- s gyrom a rexPRO stoji v cechach 10.000,-? 8O
kure87
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od kure87 »

Jé já to blbě napsal celková cena i s gyrem byla 6500 a 2500 byla cena za gyro.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“