Znate ho nekdo?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Znate ho nekdo?

#1 Příspěvek od Celeron »

Ahoj!
Dnes jsem byl dotazan, zda nemam zajem o stavebnici vrtulniku Kobold Vario. Letmo jsem ho videl v krabici, je to na 10ccm motor, prumer rotoru 1,5m. Neni u toho motor a trup, jen plastova bublina kabiny. Je to dovezeny pred asi 12 roky z Nemecka ale od ty doby na nej nikdo nesahl. Duvod nevim. Na netu jsem pod nazvem Kobold nasel vsechno mozny, ale vrtulnik ci vyrobni firmu ne. Jde mi o to, jakou to ma dnes hodnotu, ma to byt sice levne k prodeji, ale trochu se bojim, ze pokud bude neco chybet, ci se neco poskodi, zda se na to vubec a nebo jeste sezene. S vrtulnikama mam minimalni zkusenosti, sice jsem kdysi postavil od sroubku Helixe, ale moc jsem si s nim nezalital, nak mi to neslo. :(
Jirka
Howking
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Howking »

Je to historická záležitost pro sběratele a na sem tam předvedení na akcích, ale na tréning a lítání to není - neseženeš náhradní díly, leda bys byl šikovný soustružník s nc mašinou. Pokud chceš mít raritu, tak jdi do toho, ale na lítání asi něco jiného.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
SaaFelix

#3 Příspěvek od SaaFelix »

Jinak firma co to vyrobila se jmenuje Vario jestli se nepletu a na netu toho o ní jde najít celkem dost.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pkotatko »

Zastoupení firmy Vario DE pro ČR je tady :
http://www.heli-spindl.cz
Velice ochotný člověk. Zkus se zeptat přímo tam.
Vario tu nikdo moc nezná. Není moc rozšířené a má dost drahé náhradní díly. Jejich dnešní produkce je zaměřena na heli s benzínovými motory, turbínami a makety.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem se poptal na odkazu a byl jsem prekvapen. Puvodne jsem nic nenasel, protoze jsem si myslel, ze vyrobce je Kobold a vrtulnik se jmenuje Vario. A ono to je presne obracene. :)
Mnohem vetsi prekvapko bylo, ze ta mechanika i vrtulnik Kobold se stale vyrabi a stoji kolem desitky.
Tak co mi poradite? Bylo me to nabidnuto za ctyrku...
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“