Walkera 4F 200 třílistá hlava rotoru..

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
saint21

#46 Příspěvek od saint21 »

Mikelo píše:Člověku se zdravým mozkem by na odrazení ten výše udaný dlouhý popis měl stačit. Ale leckdo prostě neví roupama co s penězma...

Však to nejsou tvoje peníze.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
saint21

#47 Příspěvek od saint21 »

m.fuka píše:Ještě jen tak na okraj. Můj první vrťas byl na soustruhu a fréze vystrouhaný HELIX s 60´kovou Radugou bez kolektivu a gyra. Pokud to z pohledu ovladatelnosti porovnám s <a> 4F200</a> tak to lítá suprově. :lol:

Tak to se nedívím to musel být nářez :lol:

Líbí se mi tvůj přístup k věci :o) za chyby člověk platí :(, ale stejně je hezký :o) popřípadě další poznatky uvítám.
DX9
saint21

#48 Příspěvek od saint21 »

Však do osvědčené kvality chci což je 450 nebo aspoň podle názorů lidí a toho co jsem se dočetl tak si myslím, že s tím chybu neudělám.
DX9
m.fuka

#49 Příspěvek od m.fuka »

hlavně aby si nebyl zklamanej pokud s tím cvakneš, něco jinýho je plácnout kolibříkem, sebrat to a letět dál (ber s rezervou). Když plácneš s MTéčkem nebo T-rexem zbudou ti oči pro pláč a luft v peněžence. Rozdíl třičtvrtě kila a rychlost otáčení rotoru udělá svoje. Já jsem letos poprvé okusil dvourotor a čuměl jsem jak péro z gauče. Uvedeš do visu, odložíš vysílačku a dáš si kávu. Super balzám na nervy. :wink: .
saint21

#50 Příspěvek od saint21 »

Počítám s tím, že to položím a taky počítám s finační rezervou na n.d. Jinak to ani nejde samozřejmně,že s toho nebudu nadšený,ale to už k tomu patří nedá se nic dělat. Jak už jsem psal za chyby se platí a když mně spadne colibri tak to není žádný průse.r jako když spadne rex to je podstatně horší!!!!!
DX9
m.fuka

#51 Příspěvek od m.fuka »

nový problem na F4200, sundávat kapotáž z trnů jde hodně ztuha, doporučuji projet vrtáčkem gumové průchodky upevnění kapotáže, je to tvrdá guma takže to jde. Bohužel jsem to neudělal a při včerejším sundávání se mi jedna strana kapotáže ulomila 4cm od úchytu. Z čehož je jasné že lexan nepoužili. Je to křehký plast. Co bych taky za ty prachy chtěl :!:
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Fenius »

m.fuka píše:Co bych taky za ty prachy chtěl :!:

:lol:
m.fuka

#53 Příspěvek od m.fuka »

Tákže dneska slunečno, bezvětří. Hned jsem toho využil. Kompletně seřízeno v režimu normál, opravdu to lítá a dokonce co dovolej moje pařáty tak i čistě. Problém byl hlavně v nastavení výchylek cykliky. Jak jsem zvyklej třeba z MT tak aby byli dostatečné odezvy klonění a klopení mám nastaveny docela velké výchylky na cyklice, je potřeba přemoct stabilizační vliv pádla (když tak mě opravte). Tady pádlo není takže je to brutálně citlivé na větší výchylku a ani 3D gyro s tím nic neudělá protože pokyn k naklonění dáváte vy a gyro ho akceptuje. Na cyklice mám nastaveno od oka +/- 5 stupňů opravdu jsem to neměřil. To je dobrý pro zálet . To nakopávání bylo tou citlivostí cykliky, prostě při velké výchylce dělal milimetr na kniplu odezvu heliny dobrou pro 3D akro. 3D gyro bude dostačující nic méně citlivost furt na 100%, Gyro pro ocas za letu velmi slušné, troufl bych si to přirovnat k origo 401, na zemi při roztáčení rotoru je to horší umí si při neopatrném rozběhu vyšvihnout půlotáčku, je fakt že krouťák je pořádnej.Taky jsem zapoměl dodat že helina postrádá volnoběžku! Nedalo mi to a lajznul jsem si přepnout do idle 1. Postupné zvýšení otáček, velké stažení kolektivu, prosedla ale dobrý. Příjemný je postupný nárůst otáček. Teď jdu laborovat jakže se to nastavují křivky v letovém režimu. U 6K vysílače je jen tří bod. Taky si to všechno sedlo a vůle jsou teď asi jako na novém plastovém MT. Konečně aspoň trochu přestávám litovat těch peněz :o Koukal jsem na guru.cz ty díly jsou celkem v rozumné cenové relaci i na to že se jedná o novinku 2010
pzn16

#54 Příspěvek od pzn16 »

Walkeru neznám, ale předcházející příspěvek se mi líbí a hlavně vypadá nezaujatě na obě strany. Jenom houšť takových
saint21

#55 Příspěvek od saint21 »

Přesně jak píšeš velmi objektivní.
DX9
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“