pltba dph ?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
a.hanes

pltba dph ?

#1 Příspěvek od a.hanes »

ahoj
objednával som tovar za cca 240 EUR (hongkong), plus pošta bolo zhruba 70-80 a keď mi heli prišla, kurieri pytali odo mna dalších 90 a pchali mi do ruky nejake papiere o precleni v Paríži,či Miláne - už sa presne nepametám

takže cena sa vyšplhala cez 4stovky

moja otázka je že či sa to tá DPH platí pri každom doručení, resp. že ak by som si trebárs objednal z EU (nemecko), či by som tú dph tiež musel platiť .

máte s tým niekto skúsenosti ?
chcel by som si totiž ešte niečo objednať a neviem koľko mám prirátať penazí, aby som dosiahol výslednú sumu a teda či sa mi to vobec oplati

dakujem
hanzi
Howking
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Howking »

Nevím přesně jak to platí na Slovensku v při dovozu ze zemí mimo EU, ale v rámci EU už by jsi nic doplácet neměl. (proto taky HK založil sklad v Německu)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fenius »

Ráno po detoxikácií organizmu sa na to pozriem, keďže mi to príde nejaké divné :D. Ale všeobecne platí, že miesto plnenia u DPH je krajina v ktorom došlo k zmene colného režimu... No a clo a dph je rozdiel.. čo máš na tom papieri?
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fenius »

Howking píše:Nevím přesně jak to platí na Slovensku v při dovozu ze zemí mimo EU, ale v rámci EU už by jsi nic doplácet neměl. (proto taky HK založil sklad v Německu)

to už nie je dovoz (ten je z mimo EU) ale pořízení (a to je oslobodené)
a.hanes

#5 Příspěvek od a.hanes »

takto chalani, aby som to konkretizoval kupoval som z hongkongu-do italy, kedže tu teraz pracujem a tada tam to plati, asi to clo (teda či čo ) vykonali v milane..

na papieri stojí: ONERI DOGANALI DA INCASSARE,a týpka taliansky rozprávajúceho som ako tak vobec pochopil..translator mi to neberie, ale slovo DOGANALE ni vzal a to znamená CLO.

..takže o čo sa to vlastne jedná ?
hanzi
a.hanes

#6 Příspěvek od a.hanes »

Howking píše:Nevím přesně jak to platí na Slovensku v při dovozu ze zemí mimo EU, ale v rámci EU už by jsi nic doplácet neměl. (proto taky HK založil sklad v Německu)

vieš mi dať cestu na ich stránku prosimta ?
hanzi
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fenius »

a.hanes píše:takto chalani, aby som to konkretizoval kupoval som z hongkongu-do italy

tak bohužiaľ to už pôjde mimo mňa...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Howking »

a.hanes píše:vieš mi dať cestu na ich stránku prosimta ?
- sortiment je omezený, ale něco mají - proklikej těch deset podstránek - http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/de.asp
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bohdan0000 »

Ja si myslím, že ti to preclili a šupli DPH veľké balíky ani tu na Slovensku neoklameš.
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vrabec1 »

Caf,

Na Slovensku to funguje takto: Pokiaľ ti príde balík do EU z Honkongu alebo inej krajiny mimo EU pokiaľ jeho hodnota bude nižšia ako 22€ tak neplatíš už nič viac. Pri cene medzi 22 a 150€ platíš dph. pri cene nad 150€ platíš dph a k tomu ešte clo. V Taliansku to bude tiež nejak podobne len hranice od ktorých sa plati dph a clo môžu byť iné. V ČR tu tuším zatiaľ ešte majú okolo 150€ alebo usd neviem presne aj pre dph aj pre clo ale tiež už im tu hranicu pre dph idú znižovať. Pokiaľ si niečo objednáš vnútri EU neplatíš už nič navyše teda ani clo ani dph.

M
billes

#11 Příspěvek od billes »

Napr. na www.rc711.com je pri objednavke napisane toto:

We Know How to Ship! Steps for Easy Custom Clearance:
1. Your parcel will be shipped under personal name and declared as "hobby/model parts" gift with low value, around US$40-60 for RTF parcels, $10-20 for spare parts parcels. We will handwrite on all the shipping forms.
2. A low value invoice (40% of original price) is included inside the parcel, your local custom cannot see it unless they open your parcel. Our experiences tell us that this is the fastest way to get through the custom check.
3. The colourful gift box of RTF kits will be flipped inside out, so your local custom cannot see the description on the packaging as well as to protect the colour painting. Fragile products are fully bubble wrapped.
4. CE & FCC logos are shown on manual & inside the box.
5. We recommend to ship maximum 2 RTF/ARF packs (with spare parts) for each order, please write below for any request.

znamena to, ze to maju vyriesene tak ze ak objednam nieco co ma stoji aj s postovnym trebars 165€ tak nebudem musiet potom platit uz nic viac?
Kenny McCormick

#12 Příspěvek od Kenny McCormick »

nezalezi co pisu na rc711
Zalezi od zakonov krajiny, do ktore to dovazas.
V ramci EU - ziadne dalsie poplatky. Zvonku - platis. Hranice u nas mas popisane vyssie.
Niekedy vezmu colnici do uvahy uvedenu hodnotu na baliku, cinan vecsinou pise nizsiu.
U nas sa mi to nestava. Pozaduju z colnice odo mna vypis z uctu a fakturu.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
LV
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od LV »

vrabec1 píše:Caf,

Na Slovensku to funguje takto: Pokiaľ ti príde balík do EU z Honkongu alebo inej krajiny mimo EU pokiaľ jeho hodnota bude nižšia ako 22€ tak neplatíš už nič viac. Pri cene medzi 22 a 150€ platíš dph. pri cene nad 150€ platíš dph a k tomu ešte clo. V Taliansku to bude tiež nejak podobne len hranice od ktorých sa plati dph a clo môžu byť iné. V ČR tu tuším zatiaľ ešte majú okolo 150€ alebo usd neviem presne aj pre dph aj pre clo ale tiež už im tu hranicu pre dph idú znižovať. Pokiaľ si niečo objednáš vnútri EU neplatíš už nič navyše teda ani clo ani dph.

M

ja len doplním, že ak to preclieva kurier, pošta, špedička... tá si ešte naučtuje na slovensku cca 11€ za služby
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

a.hanes píše:ahoj
objednával som tovar za cca 240 EUR (hongkong), plus pošta bolo zhruba 70-80 a keď mi heli prišla, kurieri pytali odo mna dalších 90 a pchali mi do ruky nejake papiere o precleni v Paríži, či Miláne - už sa presne nepametám

takže cena sa vyšplhala cez 4stovky

moja otázka je že či sa to tá DPH platí pri každom doručení, resp. že ak by som si trebárs objednal z EU (nemecko), či by som tú dph tiež musel platiť .

máte s tým niekto skúsenosti ?
chcel by som si totiž ešte niečo objednať a neviem koľko mám prirátať penazí, aby som dosiahol výslednú sumu a teda či sa mi to vobec oplati

Protože byla cena zboží zasílaného z území mimo EU vyšší než 150 Euro (což platí i v Itálii) tak se vypočítává DPH platné v cílové zemi, a to z částky cena + poštovné tj. v daném případě DPH platné v Italii a tam je 20%. Takže 20% z 320 Euro (240 + 80) tj. 64 Euro a zbylých 26 Euro do těch zmíněných 90 to bylo CLO (v Itálii se účtuje i na zboží pro osobní potřebu) a případně jsou v tom ještě zmíněné poplatky za proclení kurýrem.

a.hanes píše:takto chalani, aby som to konkretizoval kupoval som z hongkongu-do italy, kedže tu teraz pracujem a tada tam to plati, asi to clo (teda či čo ) vykonali v milane..

na papieri stojí: ONERI DOGANALI DA INCASSARE,a týpka taliansky rozprávajúceho som ako tak vobec pochopil..translator mi to neberie, ale slovo DOGANALE ni vzal a to znamená CLO.

..takže o čo sa to vlastne jedná ?

na papieri stojí: ONERI DOGANALI DA INCASSARE

volně přeloženo je to: INKASOVAT CELNÍ POPLATKY

Při dovozu zboží totiž patří mezi celní poplatky nejen CLO, ale i DPH jelikož celní úřad v cílové zemi EU, do které je balík zasílán ze země mimo EU, je správcem CLA i DPH pro tento účel.

billes píše:Napr. na www.rc711.com je pri objednavke napisane toto:

We Know How to Ship! Steps for Easy Custom Clearance:
1. Your parcel will be shipped under personal name and declared as "hobby/model parts" gift with low value, around US$40-60 for RTF parcels, $10-20 for spare parts parcels. We will handwrite on all the shipping forms.
2. A low value invoice (40% of original price) is included inside the parcel, your local custom cannot see it unless they open your parcel. Our experiences tell us that this is the fastest way to get through the custom check.
3. The colourful gift box of RTF kits will be flipped inside out, so your local custom cannot see the description on the packaging as well as to protect the colour painting. Fragile products are fully bubble wrapped.
4. CE & FCC logos are shown on manual & inside the box.
5. We recommend to ship maximum 2 RTF/ARF packs (with spare parts) for each order, please write below for any request.

znamena to, ze to maju vyriesene tak ze ak objednam nieco co ma stoji aj s postovnym trebars 165€ tak nebudem musiet potom platit uz nic viac?

To není jisté. Může to projít bez poplatků a také nemusí. Znamená to pouze to, že se ten eshop snaží podvést celní úřady v cílové zemi tím, že uvádějí na balíku buď nižší nebo žádnou cenu, označují balík jako dárek a snaží se všemožně imitovat to, že balík posílá soukromá osoba a ne eshop, ale ve výsledku to pro Vás může dopadnout z hlediska poplatků ještě hůř, protože celníci mohou stanovit dle svých tabulek tzv. cenu obvyklou bez ohledu na tyto údaje a ta cena, kterou celníci stanoví může být podstatně vyšší a z ní pak vypočtou celní poplatky viz odkaz na info, které jsem k tomu už napsal:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=476076#476076

Takže se takový spekulativní postup pro Vás k konečném důsledku vůbec nemusí vyplatit. :wink:

PS:
Toto téma jsi neměl dávat do sekce Vrtulníky, ale spíš do sekce Ostatní viz odkaz:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=11
a.hanes

#15 Příspěvek od a.hanes »

..aj tak som vám všetkým vďačný za vyčerpávajúuce odpovede..

:P :P :P :P :P :P :P

..a ozaj nepoznáte niekoho z SudTirol-u, ( sterzing, bolzano, merano..), kto by mi vedel helfnúť s helinou ?
hanzi
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“