DX6 nebo DX8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Mic-74 »

Já mám DX6i asi rok a půl a jště mě nic neodešlo není to špatná vysílačka pokud stačí funkce což mě už nestačily ale jinak OK.
Dx8 je provedená výrazně lépe zvenku i zevnitř jen nevím ty trimy jestli jsou stejné jako u dx6 ale mě nikdy neodešli.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od František Koudelka »

Ja si take myslim ze by to melo chvili vydrzet kdyz vemu novou...taky neletam kazdy den ale jen prilezitostne, zatim je moje rozhodnuti takove ze bych vzal DX6i a nebo pokud byde najek cenove ne moc veliky rozdil tu DX7...ale jeste mi teda poradte kterou...
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
cizak

#138 Příspěvek od cizak »

František Koudelka > no nevím ten odkaz na ten Britskej obchod , tam vyjde při Libře za 29kč např T8FG přez 13tis a u nás stojí 10300,- a budeš mít český návod + záruku ...

... píšeš zde co vše si koupíš atd ale prostě rádio je jedna věc na tom se šetřit nemá - zůstane ti nerozbije se ale model je i na pár vteřin , nevím jak to máte doma ale prostě jasně když zjistím že je třeba vysílač za deset že za 5tis to nemá cenu musí to osoba co tomu nerozumí pochopit ...

uvažoval jsem asi podobně jak ty , na začátek jsem si koncem listopadu koupil DX6i - tři neděle na to jsem oběvil na netu DX7 za 5100kč ale to bylo doma tejden a šo to z baráku , není to skoro naprosto žádný pokrok po DX6i a po vystřízlivění z Aurory co mě dva dny brala v úvahu pouze a jen kuli ceně že mám možnost jí mít za osum jsem myslím zvolil nejlíp jak je to možné na T8FG ale už při pátečním opojení z FUN CUBA a jeho obědnání mám už z osmi kanálů využito osum a dva volné na mixy tak nevím no je to dost brzo po tom co byla T8FG pod stromečkem a už je plno asice zbývají dva kanály na mix ale už pokukuju po té krabičce co mi z přijímače udělá těch SBUS osumnáct kanálů :roll:

A den co den beru T8Fg do ruky je to prostě něco ... ale samo lítat se dá se vším ale myslím že to sou vyhozené peníze za levné vysílače pokud se to s modely myslí vážněji než mít jeden dva modely a lítat jednou za měsíc , peněz utratíme za jiné píčoviny nebo to někdo prokouří a propije ...
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od František Koudelka »

Je to jak pises mam jeden dva modely a jdu letat treba jednou za mesic...ne kazdy ma na to vse cas...viset s vrtulnikem sem se ucil trictvrte roku...a to protoze si utrhnu treba jeden nebo dva vikendy v mesici...k cemu je zacatecnikovi 18kanalu...to take nevim, pulka veci z tech funkci vubec nevim na co jsou a co znamenaji....psal jsi ze si zkousel DX6 DX7, auroru a kdo vi co jeste..kdybych mohl kazdy vysilac koupit a vyzkouset neptal bych se na to tady...
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Mic-74 »

Na Funcuba stačí 6 kanalu klapky do v-kabelu. Sice mám dx8 ale ve Funcubu je přijímač 6-kanal. to nění větron kde se využijí klapky na různé letové režimy.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Mic-74 »

Dx6 ani Dx7 nejsou vyhozené peníze (pro někoho kdo stejně víc nevyužije)
Tady kdo nemá Futabu tak není -IN-
Já si jdu ale vlastní cestou.
cizak

#142 Příspěvek od cizak »

Mic-74 > jj ano klapky dám do V kabelu ale ... čtyři serva v křídle to např DX6 ani DX7 neumí , VOP + SOP + vlečný háček + regl ... a je to sedm s V kabelem či osm pokud nedám V kabel a nebudu se obírat o možnost Ofsetu ... :roll:

František Koudelka > já ty vysílače sice koupil ale zavčas prodal a netratil jsem nic byly fungl, ale jakmile bych to bral na plac a ošmudlal už bych tratil ...

takže jsem prostě zjistil že polovičatá řešení sou naprd a prostě pár tis navíc za takovou věc jako je vysílač se software aby se nezničilo éro za podobnou sumu je prostě nutný .. a je z toho radost veliká ... z DX6i sem moc radost prostě neměl byl to obyč ten nejlacinější možnej vysílač co se dá brát v úvahu ... cokoli míň je nemožné ale na účel co má je DX6i asi nej vysílač co nemá konkurenci ale při té ceně co stojí a ceně za DX7 je to prostě na zvážení jestli ten litr v tom hraje takovou roli !!! ale mě vadilo na DX7 ta váha , nevyvážený vasílač a dizajn šestky a to točící kolečko bylo taky super ... tak toé hraje víc pro DX6i ale prostě to musíš zvážit sám co je pro tebe prioritní ... o obou bych ti rád řekl víc na telefonu či skype , tel jsem ti poslal do PM ...
Naposledy upravil(a) cizak dne sob 08.01.2011 21:15, celkem upraveno 3 x.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od František Koudelka »

No..tak ze to neumi 4serva v kridle mi taky vadit nebude
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Mic-74 »

Vlečný háček ve Funcubu nemám. Je pravda že 8-kanál je pro nastavení klapek pohodlnější.
8-Kanál jsem dal Do Mustangu ten má klapky a zatahovací podvozek tam mám plný přijímač.

Já dx7 neznám abych jí porovnal s dx6 ale u 6 my chyběly volné mixy (má 2) a dx7 jich má 6.

Ona TF8G má dobrý software ale dizajn nic-moc.
cizak

#145 Příspěvek od cizak »

Mic-74 > to fakt není o žádném IN ani Futabě , prostě jen je to vyústění velkého snažení si vše zjistit pročíst různá fóra o závadách po celém svetě a jako Aurora má závady , o Futabě jsem nenašel nic ...

což je zas logické vyústění když si zjistíte kde se ten či jiný vysílač montuje a jaké součástky se používají !

... navíc Aurora není lacnější než T8FG jen je ve verzi s sedmikanál vysílačem a to pak zkresluje cenu jinak prostě je logické vyustění mít kvalitní vysílač na řadu let a při váze , ceně , výkonu , kvalitě , a dalších a dalších ... mě prostě vyšlo co vyšlo a o to a rád podělím bo jsem si tím teď tři měsíce pocházel a není to nic jednoduchého - chci jen pomoct ...

ale zjevně se mi zdá že takový to jakési Futaba a zbytek světa , ale ono to tak asi fakt je .. ale proč lidi co Futabu nemají urážejí ty co jí mají to mi přijde trochu mimo mísu ne ... :roll:
Naposledy upravil(a) cizak dne sob 08.01.2011 21:24, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#146 Příspěvek od zdzd »

Zvykej si, že když pořídíš Futabu, staneš se veřejným nepřítelem. :lol: :lol: :lol:
cizak

#147 Příspěvek od cizak »

zdzd >jj přesně :roll: :lol:

už to tak asi bude vidím to všude a nevím proč a jak to nazvat ten jev jestli to má nějaký Psychologický termín to zjistím ...

asi proto jsem nechtěl nikdy Mercedes ale po tom co jsem párkráte řídil přítelkyně starou omlácenou vyhrkanou 190tku co měla několik set tisíc na tacháku tak jsem zjistil že je Mercedes a zbytek světa bo to byla lepší jízda jak v řadě novějch pokusú o auta ...
Naposledy upravil(a) cizak dne sob 08.01.2011 21:31, celkem upraveno 1 x.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od František Koudelka »

Ja samozrejme nikoho neurazim..naopak moc dekuji za diskuzi ale v mem pripade futabou nemuzu letat s msr jak sem psal a na moje letani dvakrat do mesice nechci brat vysilac za desitku, a v dohledne dobre nebudu mit vice modelu protoze uz ted mam nalanovano skladani airlineru a jeste bych chtel kvalitni simulator na ktery potrebuju poradny pocitac..a tak dale..proste ted nemuzu dat tolik penez na vysilac ktery mi bude lezet doma protoze nebudu mit hned model na ktery jej muzu pouzit a az v lete koupi treninkove letadlo tak budu mit vysilac za deset a k tomu nejake male ero..na co by staci pomalu i obyc ctyrkanal...

kdyz koupim spektrum muzu hned blbnout s msrkem pak dokoupim letadlo a kdyz si jeste koupim prijimac tak si muzu radio pouzit na 3D storma a muzu se ucit nastavovat a zkouset....a tak...a to mam v mem pripade vystarano na roky zabavy....takze k cemu pak futabu s vsim moznym kdyz 90procent z toho stejne nevim na co je to dobre...
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Mic-74 »

Já nemám nic proti Futabě ani jiným značkám
cizak

#150 Příspěvek od cizak »

o nic nende já jen reagoval na Mic - 74 jak psal " Tady kdo nemá Futabu tak není -IN- " a beru vše s rezervou neb webové diskuze a jejich hrdinové a jiní je kapitola sama pro sebe :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“