Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomaso

#46 Příspěvek od Tomaso »

lefty píše:Taky nechápu, co všichni vidí na 3G tak špatného. 3 roky jsem lítal pádla, po přechodu na 3G si nemohu stěžovat. Je sabilnější, přesnější a gyro vrtulky funfuje líp, než co jsem měl doposud (GY401 a LTG2100). Věřím, že microbeast i V-bar chodí špičkově , ale určitě ještě nejsem ve fázi, kdy bych narazil na limity tohoto bezpádla a nutilo mě to přecházet na systém jiný (možná jen ze zvědavosti, jak moc je ten rozdíl veliký).

No mám stejný pocit. Z toho fora jsem získal dojem,že 3G je hrůza. Pak jsem se nechal přesvědčit a koupil 550 ku s 3G a musím potvrdit, že nemá co vytknout pravda jsem začátečník, ale ze všech heli co mám je to na pilotáž to nejlepší. Prostě to sedí v luftu jak zaříznuté a přitom je to neuvěřitelně obratné. Nic jsem neštěloval ( krom zisku) 3G senzor je na gelové podložce přitažen paskou. Létá bez jediné závady a nikdy mne to nikam neustřelilo
raging

#47 Příspěvek od raging »

Mě taky funguje bez problémů a zmatků,ted jsem updatoval na poslední verzi firmware a paráda; faktem je,že nelétám žádné ostré 3 D. :roll:
btw: mám ho v 550 a 700 :wink:
hOOrNeT

#48 Příspěvek od hOOrNeT »

u mě půjde do protose,tak pak dám vědět, jestli jsem pochodil nebo nee
PetaF

#49 Příspěvek od PetaF »

K tomu lukoprenu: je dosti těžký= celá kostka bude mít při vyšší váze i jiný rezonanční kmitočet=laborace s upevněním.
A kdo o to stojí? :-)
Jestli se v tom budu rejpat,jdu do pěnovky.
hOOrNeT

#50 Příspěvek od hOOrNeT »

uvidim co to bude dělat tak jak to je, až kdyby byl nějaký problém, tak to budu řešit. Ten lukoprén byl jen návrh,tak mě nekamenujte :lol:
lefty
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od lefty »

Dal jsem dneska jeden let, ale ruce byly tak zmrzlé, že jsem nebyl schopen dolétat pátou minutu, natož hledat rozdíly v chování senzoru při zvyšování zisku. Budu muset vydržet, fakt jsem měl strach, aby hlavní kolo neplivalo zoubky (teplota -5)
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
hOOrNeT

#52 Příspěvek od hOOrNeT »

lefty neboj, hlásí pořád nějakou oblevu, tak se ji snad brzo dočkáme :wink:
hOOrNeT

#53 Příspěvek od hOOrNeT »

Tak jsem prave nainstaloval 3G na protose. Ted jsem to zavisel pred barakem a funguje to. Musim to jet zalitnout na letiste, abych to poradne odladil...
hOOrNeT

#54 Příspěvek od hOOrNeT »

zdarek, tak mam za sebou první 3 lety s 3G - instalováno v protosovi.

pár poznatků:
1) je to změna oproti pádlovce :lol:
2) na vrtulku musim mit nastaven dost malý zisk = 62%
3) poťáky na AIL a ELE mám na 50%
4) na zemi je to trošku nejistý, tak se to musí řídit až do zastav.rotoru
5) výkon heliny šel nahoru
6) když letím hodně rychle začne klepat prdelka - přitom zisk jen 62%

Senzor mám připevněn dost napevno. Je přilepen robbe oboustrankou na gyra, přes něj je gumička a navíc jsem to stáhl "na krev" stahovací páskou.

Neměl bych teďka pro změnu zkusit trošku měkčí uložení? - Stačilo by odcvaknout tu stahovací pásku a bylo by to uložení jako na každým jiným gyru. Chytil jsem se názoru, že to musí bejt hodně pevně uložený, ale mám pocit, že se to chovalo na ocas jako každý obyčejný gyro když jdou do něho vibrace - občas klepe. Jinak zasekává hezky, to jo.

Dík za rady
Howking
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Howking »

hOOrNeT píše:když letím hodně rychle začne klepat prdelka - přitom zisk jen 62%
- možná máš hodně dlouhou páku na servu ocasu - já měl zisk 88%
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
hOOrNeT

#56 Příspěvek od hOOrNeT »

délka páky od její osy otáčení po střed kulového čepu 10mm

Asi budu muset vyzkoušet měkčí uložení toho senzoru
mravecm1

#57 Příspěvek od mravecm1 »

Mne tiez stale kmital chvost. Nech uz som nastavoval akykolvek zisk cez vysielac, nic nepomahalo. Tak som to nakoniec pripojil k PC a cez tu nastavovaciu utilitku v sekcii "Rudder Parameter Setting" som nastavil mensiu hodnotu "Rudder Lock Gain Adjustment".
Teraz chvost drzi ako pribity :D
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
lefty
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od lefty »

Já jsem zas včera nainstaloval 3G do Snipera a je to paráda oproti pádlovce- větší výkon, delší let čas ,chce se mu víc do obratů ( létám s 7s A123 a už není tka těžkopádný). Jen při rychlém dopředné letu se houpe( na 700E nic takvého nepozoruju). Dneska snížím zisk ELE (teď mám na obou potácích 40%) a ještě zkusím zmenšit vůle na holdru cykliky, mám na něm dost značné vůle ( pohyb cykliky doleva/doprava cca 2mm)
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
hOOrNeT

#59 Příspěvek od hOOrNeT »

mravecm1 píše:Mne tiez stale kmital chvost. Nech uz som nastavoval akykolvek zisk cez vysielac, nic nepomahalo. Tak som to nakoniec pripojil k PC a cez tu nastavovaciu utilitku v sekcii "Rudder Parameter Setting" som nastavil mensiu hodnotu "Rudder Lock Gain Adjustment".
Teraz chvost drzi ako pribity :D

Sakra, nemám kabel a kupovat novej se mi moc nechce, chtějí za něj docela dost peněz :x

Nemá někdo doma na prodej?
hOOrNeT

#60 Příspěvek od hOOrNeT »

tak dneska dalších 5 letů s 3G. Na cykliku se to chová hezky, ale ta prdelka pořád nechodí jak má. Buď se zatřepe při zaseknutí, nebo při velkých rychlostech se rozkmitá. Když uberu zisk tak už zase nereaguje tak jak má. Rady?
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“