Cukání motoru

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Cukání motoru

#1 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj koupil jsem tento motor
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=3884
A tento regl
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=12190
¨Všechno šlape suprově akorát když přidám plyn na vysílači o jeden zoubek prostě jak se motor má rozběhnout tak jakoby zacuká a vrtule neví na jakou stranu se roztočit o dva zoubky je to už v pohu a točí se normálně.
Když přidám normálně tak je to o.k Ale když přidávám pomalu tak na začátku tu takhle zazlobí...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
honzis

#2 Příspěvek od honzis »

Jaký tam máš regulátor? Je dobře nastaven?
Nezapnul jsi vysílač a pak přijímač když jsi měl páku plynu poloze jiné než v nule? Někdy jsou problémy s Čínou.
m2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od m2 »

riadenie v rozpojenej slučke spätnej väzby je zrovna tá časť firmware, kďe sa know-how vývojára dosť viditeľne uplatní ...

skús agresívnejšie časovanie. ak nepomôže, musíš to akceptovať ako neprekonateľnú vlastnosť za neprekonateľnú cenu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Presne jak pise m2, kdyz to nepomuze se zmenou casovani tak se smir s tim ze to je vada/vlastnost regulatoru. Ale nekdo musi byt ten, kdo vyzkousi nove vyrobky :D tak dik (vim co nekupovat). Nak
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mic-74 »

Mě to dělá to samý regl plush 60A motor SK 4250 změna časování ani rozběhu nepomohla (ani různé kombinace).
Dělá to taky jenom na první (dva) zoubek plynu.
Nezbývá než se stím smířit.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dejfak »

Tak to neřešim stejně létá vždy přes půl plynu :wink:
A na start to trochu oroštuju a vlastně tomu nic neni :lol:
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

Normální vlastnost téhle sestavy. Neřeš to, ztráta času.
(Kámoši od nás jezdí těžký tug towing = lodičky, vlečení, tažení, tlačení nějaké vany. Tam je nutné, aby se regl s motorem rozbíhal naprosto dokonale - pokud chceš vyhrávat jako oni :lol: )
coro

#8 Příspěvek od coro »

Ja mám Turnigy CAR 35 regl, nehovorím že je dobrý, ale nič necuká.. Motor TR3548-800.
http://www.youtube.com/watch?v=lOWEVAa2MBQ
kroxigor

#9 Příspěvek od kroxigor »

Budete se divit pánové, ale to samé mi dělá kombo motor MEGA a regl JETI. Neřeším a lítám. Při startu přidám víc a ve vzduchu se to prouděním vzduchu roztáčí normálně. :lol:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
m2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od m2 »

Robil to aj MGM Easy 25 v kombinácii s Rotonom, ten tiež zakmital vrtuľou na obe strany a až potom sa rozbehol.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dejfak »

Dnes jsem mluvil s kamarádem a ten má motor Hacker v 1400mm akrobatovy číslo nevím a regulátor značkový a dělá mu to samé.
Takže to nebude v čínských setech :wink:
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

Dejfak píše:Dnes jsem mluvil s kamarádem a ten má motor Hacker v 1400mm akrobatovy číslo nevím a regulátor značkový a dělá mu to samé.
Takže to nebude v čínských setech :wink:

Dělá to většina kombinací regl - motor.
Pokud budeš chtít ty správné, ověřené, chodící....... setupy, tak to chce dobré kamarády, nebo vlastní dlouhodobý výzkum. :wink:
were
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od were »

Mam tenhle problem na trochu provizorni kombinaci Axi + Turnigy taky. Agresivnejsi casovani trochu pomohlo, nicmene prvni dva zoubky zlobi, pokud rovnou pridam trochu vic tak je vsechno ok

Jsem to resil zrovna pred par dny a az ted jsem nasel tohle vlakno, na RC groups co jsem se docetl tak to taky vzdycky vyresili az pouzitim jinych komponent
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

m2 píše:riadenie v rozpojenej slučke spätnej väzby je zrovna tá časť firmware, kďe sa know-how vývojára dosť viditeľne uplatní ...

skús agresívnejšie časovanie. ak nepomôže, musíš to akceptovať ako neprekonateľnú vlastnosť za neprekonateľnú cenu.

Dělá mi to to samé,motor Turnigy,régl Turnigy,při rozběhu stejný problém a v automatickém režimu to neběhá vubec a musí být nastaven pevný vyšší předstih,zřejmě nebudou vývojaři motoru a vývojáři réglu nejlepší kamarádi a dělají si naschvály :lol: :lol: :lol:
Hoper
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hoper »

Měl jsem podobny problem s trochu výkonějším motorem a reglem (Turnigy) + ještě se resetoval regl. V mém případě příčinou byly 2 problémy - a) vstupní vodiče do reglu vedly kolem výstupních do motoru čili zpětná vazba, b) dlouhé vodiče bat. regl jelitož mám použitou proudovou sondu telemetrie.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“