program/aplikace pro organizaci aku packů

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
galnar
Kontaktovat uživatele:

program/aplikace pro organizaci aku packů

#1 Příspěvek od galnar »

Zdravím.

Hledám nějaký program pro organizaci aku packů, který by mě počítal cykly u jednotlivých packů, odlítanej čas, atd.. Pár dní zpátky jsem na něco takovýho narazil na webu, ale znovu se mě to najít nepovedlo, google i historie v prohlížeči zklamaly. Kdyby někdo o něčem věděl, byl bych vděčný.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdendys »

Ahoj, nevím jak jsi zdatný, vyrob si ho v excelu...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Excel tabulka ala letovy denik je nejlepsi vec. Ja si teda nic takoveho nevedu, maximalne cmrkam carky na nalepku na baterce, ale umim si predstavit ze mit prehled o modelech je fajn.

Treba u auta vedu podrobny denik jizd, tankovani, oprav. Pak muzu rict kamaradovi hele zarovky H4 znacka XY je shit protoze leva vydrzela 7423km a prava o 1000km vic. Nebo tak podobne :) Nak
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Nakadah píše:Excel tabulka ala letovy denik je nejlepsi vec. Ja si teda nic takoveho nevedu, maximalne cmrkam carky na nalepku na baterce, ale umim si predstavit ze mit prehled o modelech je fajn.

Treba u auta vedu podrobny denik jizd, tankovani, oprav. Pak muzu rict kamaradovi hele zarovky H4 znacka XY je shit protoze leva vydrzela 7423km a prava o 1000km vic. Nebo tak podobne :) Nak

Tak na ty auta je hezkej portál treba http://www.spotreby.cz tak by se mohl někdo inspirovat a pověsit takhle někam třeba ten letovej deník pro RC modely :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Vsak ty spotreby taky pouzivam :D Ale neco jako www.letovydenik.cz neni spatny napad. Nak
galnar
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od galnar »

To není. Už jsem o tom přemejšlel, že bych si místo hledání zkusil něco naskriptovat sám. Pár webů už jsem dělal, takže by to nebyl problém. Akorát na to nemám teď dost času, navíc zrovna jeden web dodělávám a nechci začínat další, dokud nebude hotovo. Pak bych se do toho ale klidně pustil, aspoň pak bude čím zabít čas, když nebude lítatelný počasí.

Tabulkou v Excelu to řeším teď, ale do ní nemůžu házet data v terénu. U webu by to v mým případě šlo v pohodě přes mobil, proto taky hledám něco jinýho.
bender
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bender »

K cemu ti je jako dobre pocitat kolik jsi nalital hodin, pocet nabiti, atd?

Pokud je lipol dobra-litas, pokud ne-koupis novou...asi mi neco unika :D
ScaWo

#8 Příspěvek od ScaWo »

to bender: Uniklo Ti jen to, že takové záznamy si dělají "cifršpióni", prostě rození ekonomové a podobné duše; my, možná lehce nesystematičtí lidé, na takové věci nemáme trpělivost nebo náladu:-))
bender
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bender »

to ScaWo: "cifršpióni"..to je dobry :wink:. Ne vazne...jako jo nekoho to bavi delat si zaznamy, ale podle me to nema smysl.

Lipolky se delaji v takovych seriich jako italske auta (tam se musi trvat na tom aby si clovek koupil stredecni vyrobek ktery ma lepsi kvalitu zpracovani nez pondelni nebo patecni kdy je uz clovek nateseny z vikendu :D ), ale ano vedte si zaznamy a pak je sem dejte at je na co koukat.
zdekar

#10 Příspěvek od zdekar »

Třeba pokud má víc typů baterek od různých výrobců, tak aby věděl který je lepší (který dýl vydrží). Taky jsem si čmáral na baterku kolik nabíjecích cyklů absolvovala, do doby než jsem zjistil že jsem na to už nějaký čas zapoměl a udělal tak X čárek navíc, takže vypovídací hodnota byla pak nulová :). Teď prostě lítám a neřeším to. Až budou nepoužitelný, tak koupím jiné... u baterek jako Zippy apd. to ani nemá cenu řešit (tedy pro mne ne) :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TomasC »

Osobně to dělám tak, že na sady 10S 5000mAh do F3Ačka si po přistání dělám čárku. Standartně 4svislé, 5tá přeškrtávací.
Mám to spíše, abych věděl, kolik mám cca startů, neboť každých 60 startů čistím převodovku.
bender
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bender »

TomasC píše:Osobně to dělám tak, že na sady 10S 5000mAh do F3Ačka si po přistání dělám čárku. Standartně 4svislé, 5tá přeškrtávací.
Mám to spíše, abych věděl, kolik mám cca startů, neboť každých 60 startů čistím převodovku.

Jako ano, udrzba je dobry duvod...delat ale carky na pocet cyklu baterky je bezpredmetne pokud se nezapisuje taky odebrana kapacita, resp. kolik jsem do ni nabil at vim ze mi dala treba 20Ah. a druha jen 15Ah.
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

zdekar píše:Třeba pokud má víc typů baterek od různých výrobců, tak aby věděl který je lepší (který dýl vydrží). Taky jsem si čmáral na baterku kolik nabíjecích cyklů absolvovala, do doby než jsem zjistil že jsem na to už nějaký čas zapoměl a udělal tak X čárek navíc, takže vypovídací hodnota byla pak nulová :). Teď prostě lítám a neřeším to. Až budou nepoužitelný, tak koupím jiné... u baterek jako Zippy apd. to ani nemá cenu řešit (tedy pro mne ne) :)

Taky jsem čárkoval,když jsem pak serii 4 ruzně počtově používaných baterek na pul roku odložil a chtěl je následně znovu provozovat,alespon jsem jasně věděl,že počet odlétaných cyklu neměl žádný vliv na to,že stejně všechny chcípli.Dnes si jen na baterku napíšu,kdy jsem ji koupil,a stejné sady očísluji,abych je mohl náhodně střídat.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od koulinek »

bender píše:K cemu ti je jako dobre pocitat kolik jsi nalital hodin, pocet nabiti, atd?

Pokud je lipol dobra-litas, pokud ne-koupis novou...asi mi neco unika :D

Ono nemusí jít jen o ty akumulátory, třeba někdo může chcít sledovat taky to, s kterým modelem toho kolik nalétá, kolik do toho nasype za opravy (což většinou spíš ani rači nechce vědět) a další možné zajímavé parametry.

Pokud by se moc neřešila grafika tak je to pár tabulek v databázi a něco řádek php kodu. Spíše jde o to rozmyslet tu logiku a co vše by to mělo obsahovat.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TomasC »

bender píše:Jako ano, udrzba je dobry duvod...delat ale carky na pocet cyklu baterky je bezpredmetne pokud se nezapisuje taky odebrana kapacita, resp. kolik jsem do ni nabil at vim ze mi dala treba 20Ah. a druha jen 15Ah.

Spotřeba je jasná.
Treninkový start: 4,2Ah
Soutěžní start: 3,0 - 3,3Ah podle síly větru.
Z 99% nemám jiné starty.

Mimochodem, k čemu je celková odebraná kapacita za životnost aku??
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“