Beta 1400 - stavba
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
...na tvém zdání nezáleží
, je to prostě tak - vodorovně (jestli vpravo, nebo vlevo je jedno - ale mechanicky to jde tuším jen na jednu stranu). Ale i když budeš mířit anténou přímo na model (což je špatně) tak ti poletí a nespadne (pokud tedy nebude daleko).
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Ja som s Betou opatrný, 6x4 APC je síce fajn, Beta má takmer kolmé stúpanie, ale isto neodporúčam lietať na plný plyn dlhšie, ako 30 sekúnd. Síce v dnešných mínusových teplotách je to jedno, pretože sa motor prakticky nehreje, ale neide len o teplotu.
Inak, včerajšie polietanie s Betou na jednu 2200mAh batériu sa pekne predĺžilo. Na 5 minút motorového času som nalietal 32 minút. Trošku termiky, trošku akrobatiky, väčšinu času som nechal Betu lietať samú a sledoval som, ako sa správa. Keby aspoň nebola taká zima...
Inak, včerajšie polietanie s Betou na jednu 2200mAh batériu sa pekne predĺžilo. Na 5 minút motorového času som nalietal 32 minút. Trošku termiky, trošku akrobatiky, väčšinu času som nechal Betu lietať samú a sledoval som, ako sa správa. Keby aspoň nebola taká zima...
A co takhle narovnat konce křídel a zkrátit je jen trochu, řekněme o 5cm na každé straně... no dobře, už jsem potichu!
Kdyby to mělo nějaký smysl, tak už jsem se tu o tom někde dočetl, nebylo to myšleno nějak vážně.
Je trochu pomalejší a začínám se nudit, ale chápu, k čemu je ten letoun určený a že má své limity.
Kdyby to mělo nějaký smysl, tak už jsem se tu o tom někde dočetl, nebylo to myšleno nějak vážně.
coro píše: ...Vari Ti chýba rýchlosť na nejaké obraty? Možno by pomohol ešte silnejší motor, ale zdá sa mi že má dosť výkonu.
Je trochu pomalejší a začínám se nudit, ale chápu, k čemu je ten letoun určený a že má své limity.
Ticcino píše:Čau,
já mám toto éro jako svůj první RC model. Ve vzduchu jsem s ním byl 3x (rozumějte 3 dny). Předtím jsem absolvoval cca dvě hodiny na simulátoru.
Letadlo jsem koupil jako ARF, čili jen slepit ocas a zapojit přijímač a akumulátor. To závaží v čumáku tam mám, létám s 3-článkovou 1800mAh Li-Po a v pohodě. Letadlo jsem ničím nevyztužoval, táhla jsem neměnil, magnety nepřidával. Pouze jsem na serva křidélek přidělal krytky.
Létá to naprosto v pohodě, loopingy kroutí nádherně (na výkrut jsem si netroufl)
Po 15 minutách klidných letů a přistání byla Li-Polka vycuclá tak z 1/3. Pokud chcete divočit, tipuji tak 15-20 minut maximum.
Pokud létáte na pohodu (vyletět nahoru, vypnout motor, poplachtit si a zase znovu), tak bez problémů hodinu i víc.
O přelepení náběžné hrany křídel tu už někdo psal. Já to olepené nemám, do stojícího "bodláku" jsem při jednom přistání narazil. Na křídle žádná známka poškození.
Víc trpí břicho letadla, kde mám pár šrámů. Ty nejsou z tvrdých přistání, ale jsou to rýpance od strniště.
Přidávání jakýchkoliv výztuh se mi jeví jako zbytečnost, poněvadž se nic nikde nekroutí.
Jako nutnost však považuji spojení křídel. Při letu mají tendenci se vysouvat z trupu. (Já křídla nesundávám, do auta se to letadlo vejde celé) Magnety jsou dobrý nápad. Stejně ale poslouží suchý zip.
Letu zdar.
Zdravim,
Take o Bete uvazuju, chci se te pls. zeptat na tu vysilacku co ktomu dodavaj nekde jsem treba nenasel jakej to ma dosah a jak je na tom se spolehlivosti atd. na obrazku v e-shopu se me to docela jevi jako nakej smejd kerej si asi bude delat co chce ?
dik Martin
Re: Beta 1400
arnie69 píše:Ahoj prave jsem si koupil toto letadlo v Rc setu. Jen nemohu prijit na to, jak nabiji akumulator? Rozumim tomu spravne, ze je treba mit nabijecku autobaterií??? To si snad delaji srandu. baterii napojit servisnim konektorem ( tim bilym ) do te krabicky a z te krabicky bych cekam klasickou zastrcku do zavuky, ale je tam kablik se dvemi svorkami. Muzete mi poradit? Vazne musim mit nabijecku autobaterii? nebo jiny 12v zdroj?
zkusil bych gme.cz
nejaky 12v/2A adpter tam maji celkem levne, jeste je ale ktomu potreba udelat stabilizator tzn. 4 diody a nakej vetsi kondenzator by mel stacit
bekmen píše:...na tvém zdání nezáleží, je to prostě tak - vodorovně (jestli vpravo, nebo vlevo je jedno - ale mechanicky to jde tuším jen na jednu stranu). Ale i když budeš mířit anténou přímo na model (což je špatně) tak ti poletí a nespadne (pokud tedy nebude daleko).
hele my mame doma televizi z dalkovim ovladacem a tam taky musis ti mirit primo na bednu
rc
Běžně se prodávaj nabíječky na 12V,protože většina lidí nabíjí při létání z auta.Na doma se dokupuje zdroj.
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... cerem.html
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... y-sps.html
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... 0v-5a.html
Já to taky tak dělám,než jednu baterku vylítám,druhou mám skoro nabitou.
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... cerem.html
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... y-sps.html
http://www.karmarmodel.estranky.cz/clan ... 0v-5a.html
Já to taky tak dělám,než jednu baterku vylítám,druhou mám skoro nabitou.
"Konektor"
docela by me zijimalo jesli se da nekde koupit samostatne takovej ten "konektor" do autozapalovace z nejakou 1-2 metrovou snurou u toho
zatim googluju marne
zatim googluju marne
rc
A co tohle?
http://www.kamennyobchod.cz/napajeci-ka ... ac-2m.html
Koncovka nebo banánky se na to jednoduše daj naletovat.
Re: rc
sigi123 píše:A co tohle?
no bezva, diky
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Ta setová vysílačka je poměrně slušná (v poměru výkon/cena to pak platí 100%). To nejdůležitější je technologie 2,4 GHz - která zamezuje rušení!!! Dosah bych viděl jako dostačující - na ModelHobby jsem se Pelikánů na dosah ptal - říkali, že mají odzkoušeno 800m - absolutně bez problémů. To je pro Betu určitě dostačující - tak daleko s ní patrně stejně nikdo nepoletí - protože by pak už neviděl polohu modelu. Další přijímač je za 500,- - což je taky sranda. Čili bych jí vytknul maximálně mechanické trimy - ale v této cenové relaci bych byl velký hnidopich...
Vysílačku jsem měl i otevřenou (přehazoval jsem na ní mód) - a i uvnitř vypadala relativně slušně (nikde se z toho nesypal žádný cín, pájené spoje držely).
Vysílačku jsem měl i otevřenou (přehazoval jsem na ní mód) - a i uvnitř vypadala relativně slušně (nikde se z toho nesypal žádný cín, pájené spoje držely).
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
bekmen píše:Ta setová vysílačka je poměrně slušná (v poměru výkon/cena to pak platí 100%). To nejdůležitější je technologie 2,4 GHz - která zamezuje rušení!!! Dosah bych viděl jako dostačující - na ModelHobby jsem se Pelikánů na dosah ptal - říkali, že mají odzkoušeno 800m - absolutně bez problémů. To je pro Betu určitě dostačující - tak daleko s ní patrně stejně nikdo nepoletí - protože by pak už neviděl polohu modelu. Další přijímač je za 500,- - což je taky sranda. Čili bych jí vytknul maximálně mechanické trimy - ale v této cenové relaci bych byl velký hnidopich...
dekuju ti za informace, konecne se o kadetu dozvidam neco konkretnejsiho.
popravde tech "hejblatek" jsem se prave trosku obaval aby nemeli velkou vuli apod.
jeste bych se te prosimte chtel zeptat na jednu vec :
jak je to z napajenim toho prijimace ?
na webu se da vycist akorat udaj - napajeci napeti 4,8-6,0 V
takze predpokladam ze to bude asi na 4 x AAA NiMH
vede stoho nejakej kablik ke keremu se pripojujou baterky
a nebo se to dava primo dovnitr prijimace (ale proc teda pak to rozmezi..)
no asi blbost, je me to divny na fotkach je vsude vydet ze stoho krome anteny nic dalsiho neleze
dekuju Martin
Naposledy upravil(a) intel40 dne ned 09.01.2011 21:47, celkem upraveno 1 x.
rc
Cadet má dosah dostatečný,ale pro toho kdo to nebere jako hračku na vyzkoušení a bere to vážně není dobrý.Nejde vůbec nic nastavit,mimo trimů.A ty je dobré přelepit protože spousta začátečníků éro rozbila když mimoděk o ně zavadily.Pro toho kdo ví že bude pokračovat je lepší koupit kit bez radia a to si pořídit lepší.Třeba Optic 2.4G,nebo levnou turnigy T 9X.Jsou tu tací kteří ji pomlouvaj ale je dost dobrá.I když jsem futabista znám ji docela dobře a je to levné,dobré radio,nejlevnější přijímač pro ní začína 200kč, 8 kanál za 430kč.
-----------------------------------------
Focus pelikán
Piper cub pelikán
Cessna 350 Corvalis
HE-162 Wolksjager pelikán
SE 5a briximodel
T 8FG
-----------------------------------------
Focus pelikán
Piper cub pelikán
Cessna 350 Corvalis
HE-162 Wolksjager pelikán