JMalik píše:AR1 píše:Proč ty rozdíly jsou vím, jen mě to překvapilo kolik to dělá, když to vidíš v konkrétních číslech. Tak jsem sundal vrtule Turnigy a nasadil ASP a dřevo od p. Sedláčka (a zase tu může být flame, jak jsou vrtule za 2,5 dolaru skvělý a jenom blbec kupuje stejný vrtule za 2 stovky)
Nechci tu vyvolávat žádný flame, ale už se jenom směju, když někdo vyhodnocuje vrtule na lepší - horší podle těchhle "měření" a je jedno, jestli se jedná o šmejd z HC, nebo ověřený kompozit známého výrobce.
Měříte jen statický tah. Jakmile se to pohne dopředu, může se situace zcela obrátit a lepší vrtule může být ta s nižším statickým tahem (při shodných parametrech průměru a stoupání)
To je sice pravda, ovšem běžně je to těžko za letu poznatelný. Akorát po letu můžeš posoudit, kolik to za asi stejný let s různými typy vrtule sežralo proudu. Takže když změřím, že mi jedna vrtule dává 4,3kg při 80A, další 4kg při 95A a další leze přes 100A, (to jsou reálná čísla pro vrtule 14/7 Sedláček a 2x HC) tak mám základní měření od kterýho se můžu odpíchnout co namontovat. Tak aby se ti při smíchu nezapíchla kost v krku.