DX6 nebo DX8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od miglosch »

elektromodely.com napsal:

tak to máš nějaké drahé ne? a ještě s poštovným ze slovenska, kdyby to kupoval do čech...
tady je u kostky mnohem levnější a to jsem ani dále nehledal...:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=328&polozka=3155&stranka=0&polozek=144

To František Koudelka:v každém případě koukám, že se pohybuješ i po West Yorkshire, tak tam pozdravuj v Leeds jsem bydlel 3 roky, jo a ten model shop v Leeds je nejlepší v širokém okolí, rád jsem tam jezdíval... :wink:
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od BOBIKA »

no františku nezávidím ti výběr :P je to tak jak píše míra66,každá souprava má svoje dobré ale i špatné,já mám dx6i a jsem spokojen :lol:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
elektromodely.com

#48 Příspěvek od elektromodely.com »

miglosch píše:tak to máš nějaké drahé ne? a ještě s poštovným ze slovenska, kdyby to kupoval do čech...
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=328&polozka=3155&stranka=0&polozek=144

dik za odkaz, už to mám za iné ceny ;-)
elektromodely.com

#49 Příspěvek od elektromodely.com »

František Koudelka píše:No a tam je nejaky problem...v nastaveni pro trex 500 nebo pro ten airliner....to je to na co se ptam....vysilacku chci pro simulator...phoenix nejlepe, pak pro airliner a pro msr...a jeste pro nejake cvicne letadlo se kterym se trosku naucim abych hned nerozbil ten airliner.....vyhledove pro trex 500..pokud by ten trexik tim nesel tak by mi to nevadilo...stejne se porad ucim a mam twistera se setovou vysilackou a ta neni uplne nejhorsi...a nebo bych si koupil prijimac a zkusil twistera ovladat taky tim spektrem

Z môjho pohľadu určite aspoň DX7, vyrába ich pre Horizon
Hobby Japonec (Japan Remote Control, resp. JR PROPO),
teda iná kategória kvality než DX6i...
JMalik

#50 Příspěvek od JMalik »

Míra 66 píše:Pro JMalik
No,ta <a> WALKERA</a> je určená pro Heli.A nevidím rozdíl mezi ní a DX6.
Napsal sem to proto že sem to vyděl.
Já bohužel s Heli nemám žádnou zkušenost.

Když si pořídí tu pětistovku mixera a nebude s tím moc mlátit, tak je tam jenom za ten vrtulník prvním rokem tak za dvacet litrů ( jenom vrtulník, náhradní díly a superšikovný pilot s minimem crashů).
(Těch dvacet litrů je takové minimum, že se tomu Ti co to opravdu létají jenom zařehtají.)
Pak je rozdíl pár tisís při nákupu TX směšný a představa, že budeš mít Walkeru, kterou nikdo nemá a nemůže ti nikdo pomoci je dost děsivá.
Mám s heli nějakou malou zkušenost.

(a nevěřím, že jsi to vyděl :lol: )
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od František Koudelka »

tak to máš nějaké drahé ne? a ještě s poštovným ze slovenska, kdyby to kupoval do čech...

To František Koudelka:v každém případě koukám, že se pohybuješ i po West Yorkshire, tak tam pozdravuj v Leeds jsem bydlel 3 roky, jo a ten model shop v Leeds je nejlepší v širokém okolí, rád jsem tam jezdíval... :wink:[/quote]

zajimava cena....kurna ja stejne nevim co koupit....no toho trexe bychom mohli klidne vypustit....ja vrtulnik mam ale kdyby sel ovladat lepsi vysilackou nezlobil bych se, hlavne to chci vyuzit na ten airliner...ale pro heli taky...

v leedsu pozdrav vyridim az tam pojedu :wink: ten modelshop se mi take libi, viz internetove stranky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Míra 66

#52 Příspěvek od Míra 66 »

No hledal sem fotky,nějak je nemůžu najít.Já vím že máš pravdu,tak co doporučit?Jak sem psal,minimálně tak TX za 10tis.s tím může řídit už hnedle vše.Jinak je jedno jestli DX6-7,Walkera,Optik,MPX Cocpit.Tady je každá rada drahá. :?
JMalik

#53 Příspěvek od JMalik »

Když si pořídíš Walkeru, TGY9....., tak jsi odkázaný na podobné zoufalce, pokud s tím budeš chtít řídit něco jen trochu většího, složitějšího, dražšího...
Prostě o tom budou vědět kulový, budou teoretizovat jak a co by šlo a ty budeš v koncích.
Když koupíš DX6,7.., Cocpit, Optic..., tak Tě to zlimituje na možnostech těch TX, ale můžeš se s někým poradit, řešit to, většinou se z toho nakonec za cenu nějakých kompromisů dostaneš.
Když koupíš TX za tu desítku, tak bude málo situací, které by jsi řešil s potížema.
Když koupíš TX za řádově dvacet, tak Tě většinou omezují tvoje mozkové schopnosti.
Kecy o tom, že existují srovnatelné TX za dvacet a pět litrů svědčí jen o tom, že to dotyčný viděl z rychlíku.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od František Koudelka »

No a sme u vysilacky za dvacet litru :D to bude ta nejlepsi volba :D

tak jeste je dalsi moznost nechat to tak jak to je....pockat...a sel bych pak teda do DX8...problem je ten ze nemuzu trenovat na simu protze zadne poradnej nemam a pro proadnej sim potrebuju poradnej vysilac...
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
JMalik

#55 Příspěvek od JMalik »

František Koudelka píše:No a sme u vysilacky za dvacet litru :D to bude ta nejlepsi volba :D

To není pravda,
ale pokud se tomu chceš vážně věnovat, tak na nákupu nového a prodeji nevyhovujícího TX vykážeš opakovaně dost finančních ztrát.
Koupit si v Tvé pozici jetý TX za dva litry je na pováženou. Tx za dvacet taky ještě nepotřebuješ.
zdzd

#56 Příspěvek od zdzd »

Míra 66 píše:No,já žádný problém nevidím.S tou DX6 tě zase budou říkat že jsou tam baterky jen na pružinkách což je taky špatně,lámají se tam trimi.Já netvrdím že je to nějaká bomba,spíš sem to dal pro inspiraci.I když sem viděl toho rexe tím ovládat a naprosto bez problému.
Řeknu to asi takhle,všechno co není aspon za 10tis.nebo Futaba je pro některé tady špatně.
Přeji dobrý výběr,já to řešil začátkem roku. :D

Díváš se na to špatně. Pravda je totiž taková, že když koupíš cokoliv, včetně nejvyšších typů všelijakých značek, pořád budeš cosi řešit. Stopky nepůjdou spustit plynem, nebude plynululý přechod mezi letovými režimy, nepůjde správně nastavit FS, nepůjde kompenzovat zkreslení CCPM mechaniky a další srandy. Na něčem nepůjdo toto, na něčem druhém zase tamto...

Když koupíš Futabu, tak to všechno půjde a nemusíš řešit zbytečné kompromisy. A o tom to je.

Zkrátka ze všech Spekter a Hiteců je nejlepší T8FG.
Krizon4

#57 Příspěvek od Krizon4 »

Míra 66 píše:Řeknu to asi takhle,všechno co není aspon za 10tis.nebo Futaba je pro některé tady špatně.

100% souhlas, vzhledem k tomu ze pouzitelne futaby zacinaji prave na tech 10k, spousta lidi si tady nedovede predstavit ze kvalitni radio pro zacatecnika by mohlo stat jenom 4 nebo 5 tisic, a pritom bohate vyhovovat. Pokud nic jineho nez T8FG nema smysl, tak jaktoze je v cechach i ve svete tolik spokojenych uzivatelu DX6i, DX7, DSX9, proc ma spousta profi pilotu JR 12X a ne futabu, a proc se Aurora 9 prodava jako zbesila ?
Krizon4

#58 Příspěvek od Krizon4 »

Peppy píše:
Krizon4 píše:
Ma 11ms 6ch receiver, ktery je urceny pro provoz v uhlikovem trupu vrtulniku

ktory presne?? mozes dat link?

Tady jsem podle vseho trochu mystifikoval, vrtulniky nelitam, tak jsem si to spletl. Mel jsem na mysli AR6255, ale ta ma jenom 2048 rozliseni, highspeed jsou skutecne jenom AR7600 a AR8000
zdzd

#59 Příspěvek od zdzd »

Krizon4 píše:a proc se Aurora 9 prodava jako zbesila ?

Protože se podařilo lidem nakecat, že za ty prachy dostanou něco extra.

A čas potvrzuje původní předpoklady, že to nic moc až tak extra není. Není to zdaleka šunka, ale na to co umí a jak je spolehlivá je drahá.
Míra 66

#60 Příspěvek od Míra 66 »

No,znova sem si přečet tvoje zadání.Jestli sem to dobře pochopil tak jde o dvoumotoroví model,něco na blbnutí a v budoucnu T-rex 500.Píšeš že má být na všechny modely.Pravda je že ta Futaba T8 je asi nejrozumější.Dx-8,Aurora 9,MPX Royal 9,tyto TX jsou velice podobné jak cenou tak vybavením.
S Futabou bych já osobně počkal,příští rok má snad přijít s telemetrií.
Já bych tě doporučil koupit třeba tu DX-6,Optika,a zatím ty velké heli neřešit.Snad nikdo z nás starších nezůstal u prvního rádia.Časem zjistíš kde mají ty TX limity a kde máš své, at už v rukách nebo finanční.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“