DX6 nebo DX8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

DX6 nebo DX8

#1 Příspěvek od František Koudelka »

Tak mi jezisek nadelil letadlo ktere bude potreba necim ovladat, prochazel jsem si diskuze tady na foru ale vzdy vetsinou kazdy zastava svoji vysilacku, me se libi ty spektra, vysilacky by mela slouzit....

k ovladani blade msr
do budoucna k ovladani vrtulniku...pravdepodobne chci jit do trex 500
k ovladani airlineru 777 od E-Flite
a k ovladani jeste jineho ...nejakeho treninkoveho letadla

co se tyka funkci....chci aby mela casovac, nejlepe klasicke tuzkove baterie, minimalne 6kanalu, dostatecne moznosti nastaveni pro heli a pro letadlo, vetron me nazejima, nastavitelna expa a asi nejake ty mixy ale tomu sam poradne jeste nerozumim, urcite nejake pameti pro modely...atd...

DX6....
libi se mi cena, pomerne rozsirena vysilacka, spousta z vas ji pouzivate
zkusenosti co jsem zde vycetl jsou vesmes dobre....vice mene vec nazoru

DX8....
jednou takova cena, ale zase dva kanaly navic, vyuzitelne napriklad pro svetla na airlineru, telemetrie....nevim jak moc vyuzitelna na moje pozadovane modely

mate nekdo moznost porovnat tyhle vysilace, meli jste je nekdou oba v ruce..ja ani jeden...a jako zacatecnik nedokazu rici ktere funkce potrebuji a ktere ne, DX6 je malicko pod cenou kterou do toho chci investovat a DX8 je uz dost nad....navic jsem zde cetl ze treba nektere veci mohli radeji nechat z DX6...takze premyslim zda radeji nejit do osvedcene DX6, samozrejme muzete doporucit jinou vysilacku hodne mi byla doporucovana ta futaba ted nevim oznaceniT8G nebo tak nejak, tam ale ztracim moznost letat s msr...pokud by k tomu byl vazny duvod ozelel bych to taky, ale radeji bych mel jednu vysilacku na vsechny modely diky za nazory a rady
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Dejfak »

No každý bude dávat přednost něčemu jinému, záleží jestli chceš lepší Dx8 nebo horší Dx6 je v tom rozdíl finanční i funkční a dizajnem.
Dx6 mi přijde jako taková vysílačka z krabice od cereálií ale funkcema je na tom v pohu. A pro začátečnáka je to dobré rádio. Dx8 je dá se říct trochu někde jinde. Těžko radit, záleží kolik na to máš financí, jestli u toho zůstaneš tak časem budeš nejspíš kupovat rádio s více kanály.
Jestli na to nemáš zrovna balík šel bych do Dx6 ta ti na nějaký čas bohatě postačí a když časem přišetříš a budeš potřebovat lepší rádio kup Dx8.
Jestli na to máš peníze tak jdi rovnou do Dx8.
To je můj názor.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
tomasv

#3 Příspěvek od tomasv »

No, to zas bude mela. Je pravda, že každý preferuje tzv. svoji značku (já třeba Futabu). V principu ne běžné létání fungují prakticky všechny a uživatelký komfort Ti především určuje cena. Na heli bude asi nejlepší v poměru cena výkon Futaba T8, aĺe ani DX6 nebo DX8 nic nezkazíš (tedy pokud tam jsou stopky, to nyní nevím) a bude Ti fungovat. Já osobně jsem šel do Futaby F10 a nelituji, je to ale cenově trochu jinde.
Nikdo není poražený, my všichni jsme vítězné spermie.

Asperatus, Robin, Nimbus, Extra, F3K aj.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

ahoj,

měl sem DX ku v ruce a i sem ejdnomu začátečníkovi pomáhal napípat letadlo a zalítával sem mu ho ...

mno DX6 je dobrá do začátku, cena za 2k dneska na bazaru
a pokud chceč ho mít na Blada tak v pohodě

ale osobně pokud oželíš Blada na DX tak bych
neviděl nejmenší důvod proč radši nejít do Futaby 8 ky

Spectrum mi přijde i kvůli tomu že je to nejstarší systém jako
trochu překonanej ...

pokud seš začátečník a bez nějakejch větších ambic tak bych vzal bazarovku
DX6 ale pokud uvažuješ o DX8 tak bych zvážil radši futabu

teď vim jak sem nadšenej, programuju si a je to prostě pro uživatele super, přehledný, pohoda

dělal sem testy bindování, 1 sekunda párování

a klasika test chycení po ztrátě signálu (vypnutí zapnutí vysílačky)
a taky to bylo doslova ihned ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TomasTR »

Jsem také zastáncem Spektra, používám ho již 3 roky- DX7, nemůžu si stěžovat, mám asi 10 modelů = 10 přijímačů (dnes kupuji přijímače za cca 250Kč), co se týče programování, nastavení - žádný problém, se vším si vystačím.
Netvrdil bych že je tento systém překonanej - to jako v čem? Vždyť funguje bezvadně, je 100% spolehlivý, tak proč toto tvrdit?

Osobně bych šel do DX8, z hlediska funkčnosti bude 100x lepší než ta 6. Designově je také hezčí.

Ale pokud máš ambice do budoucnosti přejít i na T-rexe 500, tak s tou DX6 budeš hodně omezený, proto bych vzal 8.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od František Koudelka »

Je pravda ze nemam na modelarinu moc cas a v prubehu ...rekneme treba dvou klidne tri let neplanuji dalsi model, nemam misto, jedine co chci je ten vrtulnik trex 500, ted mam twistera a ten ma setovou vysilacku, mozna bych si mohl i tento vrtulnik osadit jinym prijimacem a osahat si tak to DX... na tomhle, co se tyka financi radeji bych sel do levnejsi moznosti DX6 protoze budu potrebovat dalsi finance na nejake treninkove letadlo a dale pak na veci pro airliner, takze mam postarano o investice dost dopredu a neni jen modelarina a penize jsou potreba i na jine veci...zase nejsem milionar abych do toho mohl sazet tisice bez ohledu na cokoiv jineho, pokud DX6tka bude postacovat na uvedene modely, pujdu radeji do ni, je levnejsi a co bych rekl i z nejakych diskuzi tady takova vychytanejsi, za cas me treba omrzi msr a budou zase jine vysilace jine ceny a vybral bych si pak treba rovnou nejaky desetikanal...a tak...Futaba me take zaujala..ale cena je vysoka, po pravde cenove ta DX6 by byla perfektni, bude tedy funkcemi stacit na spolehlive ovladani mych modelu uvedenych v prvnim prispevku?

vysilacku bych koupil konkretne tady

http://www.modelshopleeds.co.uk/catalog ... ts_id=2061
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od František Koudelka »

Ale pokud máš ambice do budoucnosti přejít i na T-rexe 500, tak s tou DX6 budeš hodně omezený, proto bych vzal 8.[/quote]

co znamena hodne omezeny...v cem konkretne
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasTR »

František Koudelka píše:...DX6i bude tedy funkcemi stacit na spolehlive ovladani mych modelu uvedenych v prvnim prispevku?

Určitě bude!!!
www.rctomas.webnode.cz
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TomasTR »

František Koudelka píše:Ale pokud máš ambice do budoucnosti přejít i na T-rexe 500, tak s tou DX6 budeš hodně omezený, proto bych vzal 8.

co znamena hodne omezeny...v cem konkretne

Nastavíš to určitě, fungovat to bude, ale celkově těch možností na nastavování není moc. Osobně mám rád vyzkoušet více možností a mít ještě nějakou rezervu.

Každému vyhovuje něco jiného, ale to si musíš rozhodnout sám.
www.rctomas.webnode.cz
Krizon4

#10 Příspěvek od Krizon4 »

DX6i je vyborne vybavene radio, nenech se zmast cenou - umi nastavit vsechno co budes potrebovat. Nevyhoda je mechanicke zpracovani, odchazi tlacitka trimu a rolovaci kolecko. v zaruce to neni problem, po zaruce se to da nahradit kovovymi dily.
DX8 jsem pred par dny poridil, upgradoval jsem z DX7, v ramci slevove akce u Pecky me vyslo na 7999. Celkovy dojem je ale spis zklamani - je to spis kosmeticka evoluce, nez revoluce. Podsviceny displej, lipo baterka, gumove gripy, ovladaci kolecko, to vsechno je fajn, ale celkem drahe. Za cenu kolem 10 tisic uz se pomalu da sehnat JR DSX9 a to je opravdu uplne jina trida, co se moznosti programovani tyce.
DX8 ma sice telemetrii, ale ta je priserne draha a zoufale nic neumi, moznosti programovani zase o tolik lepsi nez co ma DX7 nejsou. Casem se telemetrie snad zlepsi (nove prijimace a senzory) ale dneska je to vazne dost XXX
Rozhodne ti doporucim podivat se po DX7 - za cenu kolem 5 tisic je to vynikajici radio.

A urcite se nenech rozhodit komentari v diskuzi na tema "spektrum je zastarale" "futaba / assan / hitec je lepsi" a podobne. Spektrum je na trhu nejdelsi dobu, je stabilni, spolehlive, modely nepadaji, ma OBROVSKE spektrum prijimacu, o kterem si jakakoli dalsi znacka muze nechat tak akorat zdat. Do EPP modelu sezenes levne prijimace z HK za 250kc kus, do halovych modelu sezenes ultramikro AR6300 nebo AR6400L, do velkych modelu mas receivery s dvema satelity.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Milan Nes »

mno add ty přijímače za 250 kus, vim minimálně o dvou pádech
na ztrátu signálu, takže to bych nekupoval ...

leda jestli to už opravili, u jednoho nefungovaly zase dva kanály
to vim přímo z první ruky ... (nový kupovaný na HC)

pravda byly to ty první z HC

add systém :

pokud mne pamět´ neklame tak zásadní rozdíl je v tom že Spectra jen vysílá, kdežto Futaba komunikuje zpětně

Futaba má kratší chycení ztráty signálu a vyšší spolehlivost
(alespoň pocitově, proč jinak lidi přecházej na FASST :))

Jinak samo to je o názoru, já na Fasstu sem teď uplně nově, předtím sem měl assana, což mi přišlo jako takovej ekvivalent spectrumu - doufám že se neurazíš ale na assanu sem odlítal několik set hodin bez nejmenší vady

add paleta přijímačů ...

v čem je Spectrumlepší jak Assan ?
má 6kanál 4,2 gramu ?

nebo respektive co má a Assan ne :) mimo ceny

co vim tak kamarád měl u spectrumu i problém s přijímačema,
origo, odcházeli mu kanály (pravda bylo to třeba po seknutí na svahu nebo při lítání ale obecně co vím tak na to sou choulostivější)
mne nikdy při srovnatelných (vím to se nedá objektivně hodnotit, ale alespoň pocitově) situacích nikdy nic neodešlo

pravda zase mu to vyměnili - opravili zadarmo

Jinak obecně DX6 jako levné počáteční investice proč ne, pokud neplánuješ moc letadel tak ani ty přijímače nezlomí páteř kort jestli už ty z HC sou spolehlivé

Milan

jinak za sebe bych volil klidně něco na assanu a to Optica nebo Eclipsu :)
ale to je muj osobní názor
(Eclipsu sem měl a za ty prachy to bylo zlatý samo s palíkem ale nevím jak eclipsa + heli to sem nikdy nelítal nemohu soudit)
SOVA is YouR CO-pilot

Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Dejfak »

Na druhou stranu Dx6 nemá stopky na plyn!
Pokud je tam nedobastlíš modulem....
Když jsem začínal tak jsem koupil Optic 6 který mi přišel mnohem více vychytaný funkcema a troufám si říc že stále ještě je. Ale to vlastně Spectrum nebylo :wink:
A do Optica se dá modul dát jakýkoliv.
Všechno je to ale o penězích.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Milan Nes »

JJ přesně ...

já si řikál že DX6 je optic jinak bez možnosti volby ...
+ ty stopky na Opticu byly doopravdy super

na opticu sem nalítal taky pár desítek hodin a přijde mi to jako dobrá volba

tady máš možnost i kopnout do toho za pár korun Frsky
kde máš i výhledově možnost telemetrie a Varia za pár korun ...

Spectrum mi prostě celkově nepřijde zajímavej ...

nevím co umí víc jak Assan abych za to byl ochoten zaplatit tolik

u mne byla bilance

levné a osvědčené x 100% spolehlivé

Assan Fasst
Frsky

U tebe to je o tom že pokud plánuješ doopravdy jen
defakto 2 přijímače tak ti to může bejt jedno, jeden do 500 / 600
si dáš origo a do trenera za 250 čínu a nazdar ...
SOVA is YouR CO-pilot

Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Milan Nes »

jinak trochu sme odbočili, je jasné že u tebe de o toho Blada

mno pokud na něm trváš tak bych šel asi pokud dobře seženeš tu DX7

nebo bych to celé přehodnotil, koupil si za půlku

z číny tohle :
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10998

ND na to sou a kamarád na tom nalítal už hodně hodin a max spokojenost

a řešil vysílačku bez jakýkoliv omezení
SOVA is YouR CO-pilot

demolátor

#15 Příspěvek od demolátor »

[quote="Milan Nes"]mno add ty přijímače za 250 kus, vim minimálně o dvou pádech
na ztrátu signálu, takže to bych nekupoval ...

leda jestli to už opravili, u jednoho nefungovaly zase dva kanály
to vim přímo z první ruky ... (nový kupovaný na HC)

pravda byly to ty první z HC

add systém :

pokud mne pamět´ neklame tak zásadní rozdíl je v tom že Spectra jen vysílá, kdežto Futaba komunikuje zpětně

Futaba má kratší chycení ztráty signálu a vyšší spolehlivost
(alespoň pocitově, proč jinak lidi přecházej na FASST :))

Jak to myslíš že komunikuje i spětně?? To jako i ty nejzákladnější futabi maj jakoby telemetrii???
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“