PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bitter

#3301 Příspěvek od Bitter »

strahlung píše:S Cessnou 480 z trávníku? A to jsi na něm i přistával? Hm, hmmm ...

nie nie... z ihriska som iba vzlietal... pristaval som na strome... :)
-----------------------------------------------
Cessna 480 M1 RTF 2.4GHz Brushless
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3302 Příspěvek od cassiopeus »

Ahoj,

jaké používáte vidličky na serva, pokud používáte?
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#3303 Příspěvek od m@rtin »

cassiopeus píše:Ahoj,

Vím, že jsem možná trochu hazardér, ale já tam mám stále ty originální... :oops:
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3304 Příspěvek od cassiopeus »

m@rtin píše:
cassiopeus píše:Ahoj,

Vím, že jsem možná trochu hazardér, ale já tam mám stále ty originální... :oops:

Právě, že já taky, tři roky :oops: a jeden čudlík mi už uletěl a teď vypadají špatně o i další. A jelikož budu vyměňovat serva směrovky a výškovky, tak bych to rovnou vyřešil taky.
m@rtin

#3305 Příspěvek od m@rtin »

Mně zatím drží ... i když asi bych je měl zase zkontrolovat. Serva mám vyměněná dávno, postupně začala všechna cukat. Když už bych měnil vidličky, tak bych asi vyměnil i ta smrková táhla za něco lepšího. Třeba bowdeny? To bych sám potřeboval poradit, co by v cessně nejlépe fungovalo. Pamatuju si, že kdysi tu hodně lidí psalo o tom, že ta smrková táhla při tvrdším přistání praskala, že to není dobře a podobně...
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
coro

#3306 Příspěvek od coro »

Tiahla nejaké boli pribalené aj k trupu čo som kupoval (nemám celý set), ale nepoužívam to nikdy (na väčšie vzdialenosti) tak som dal bowdeny.
Pri bowdene je jediný problém že o ten trup nič poriadne nedrží (lepidlo). Z mojich pokusov najlepšie drží tavné lepidlo.

Bowden prenáša polohu posunom vnútra oproti vonkajšku, takže vonkajší plášť obalu musí byť uchytený pevne aby sa nemohol posúvať - pri kormidle o trup (ideálne priamo o kormidlo, ak pripustím že sa nejaká smerovka voči trupu posunie tak by to malo držať o tú smerovku!), pri serve o držiak serv (ja lepím na bok serva doštičku tenkého laminátu a bodden lepím o ňu, najmenej cca 5 cm od páky).
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3307 Příspěvek od hanz393 »

snad si o me nebudete myslet ze su sadista,ale ja udelal z maleho platku balzy ulozeni pro servo(pro kazde zvlast) a do ocasu z kazde strany asi 5cm od zacatku smerovky sem vyrizl otvor pro servo a proste zevnitr prisruboval...takze serva mam vzadu v ocasu primo v trupu..couha pouze hlava serva s pakou...tak jak to myvaj i jine drevene era...k me plne spokojenosti :-) akorat sem musel prodluzit kabely...
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
m@rtin

#3308 Příspěvek od m@rtin »

O kolik si pak dovažoval na čumáku? Unese to Cessna se setovým reglem a motorem?
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3309 Příspěvek od hanz393 »

m@rtin píše:O kolik si pak dovažoval na čumáku? Unese to Cessna se setovým reglem a motorem?
ano dovazoval sem zda se mi 35g mozna vic ale nejsem si uz jisty..pruser byl ze sem to zavazi blbe pripevnil,pri rozjezdu po asfaltu se uvolnilo a proletelo az do trupu(mam trup dost rozkopany a upraveny takze cestovani zavazi od motoru do trupu moc nebranilo8D) takze sem to odlepil a poprve sem zpatril cesnu ve visu ve 2 metrech,..par sekund sem s tim vysel a pak to ve zmatku posadil na zada...mozna mam aj z toho nekde fotku....nakonec jsem nedovazoval protoze jsem daval novou baterku(hyperion g3 1600mah),motor tam mam emaxe o stejnem vykonu jako setovy jen regler mam 25A..jo bez problemu...jako presun serv na ocas a trochu dreva zas moc nezmeni,samozrejme musis dovazit ale vzhledem k tomu jak to bylo setově premotorovane nejaky ten gram neuskodi si myslim..... t
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
Ferip

#3310 Příspěvek od Ferip »

Zdravim vas,stal som sa novy majitel modelu Cessna 480,vsimol som si ze mam motor namontovany krivo na lietadle...ked sa pozriem na lietadlo z predu tak motor sa taha viac dolava a nie na stred...je to tak spravne ?
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3311 Příspěvek od frantaletec »

Je to správně.motor po směru letu má být vyosen doprava trošku dolu.,takže není problém.
frantaletec
Ferip

#3312 Příspěvek od Ferip »

to naozaj? uz som sa chystal reklamovat model...kvoli comu je to take vyosene ? pre istotu posielam link na foto http://www.vivo.sk/user/ferip/photo/244 ... sna-480/rd
strahlung

#3313 Příspěvek od strahlung »

Ferip píše:to naozaj? uz som sa chystal reklamovat model...kvoli comu je to take vyosene ? pre istotu posielam link na foto http://www.vivo.sk/user/ferip/photo/244 ... sna-480/rd

Přečti si tohle vlákno, už se tu o tom psalo mockrát pořád dokola. Já osobně to mám vyosené trochu méně a jsem s tím mnohem spokojenější, ale i o tom se tu už psalo.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
sigi123

cessna

#3314 Příspěvek od sigi123 »

Z důvodů kroutícího momentu vrtule a proudícího vzduchu ve šroubovici která obtéká trup a plochy.Když motor bude rovně nebo málo vyosen,letadlo bude zatáčet doleva a nahoru.Každý motor musí být vyosen zhruba o 3 stupně doprava a dolů,záleží na konkrétnim modelu.Jinak si něco o všem přečti,můžeš i použít vyhledávač.
Ferip

#3315 Příspěvek od Ferip »

ok.diki pani...precital som si vlakno po 30 stranu a uz mi je to jasne a chce sa mi spat :) zajtra teda poskladam lietadlo a uz len cakam na dobre pocasie...
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“