Elite

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
steno1883

#331 Příspěvek od steno1883 »

petrhu píše:...
letadlo mě nějak neoslovilo...

To máš smůlu. O letových vlastnostech se tady toho ale napsalo celkem dost, tak nevím. Mohl ses vyhnout zklamání. Od VA bylo mojím oblíbeným letadlem Ulti 1000. Navzdory přísnému krabicoidu tento stroj krásně visel. Dvouploch je ale samozřejmě o něčem jiném. Moc dobře se mi momentálně lítá s Jakem 55 od Telinku. Na tento model nedám dopustit i když se názory na něho na stránkách mánie rozcházejí.
pilnic

#332 Příspěvek od pilnic »

Já se taky musim Elita zastat. 3D umí, ale holt jsou na to potřeba nějaký zkušenosti. Ale jak už se tu tisíckrát psalo, rozhodně to půjde lépe s lehčím letadlem, než s 770 g cihelkou.
Zbynass1

#333 Příspěvek od Zbynass1 »

Pro obraty na malé rychlosti, harriery, nože atd. Elitu zásadně pomůžou vinglety na konci křídla, stačí cca 10 x 10cm z 6mm depronu a je z toho naprosto jinačí letadlo. Každopádně pro pořádnou obratnost to chce vrtuli aspoň 11" a lehce udělané éro, odnimatelné křídla origo podvozky a proišpikování uhlíkem skrz naskrz tomu rozhodně nepomůže. I 750g metrovka může lítat hezky, ale na 3D je třeba to mít do 600g.
nahoru může, dolů musí
jidole
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od jidole »

Mohl bys sem dát fotku těch vingletů? nějak si to nedokážu představit. Díky.
EasyStar se tříďákem, Zlín 50, Tornado XX a pár deskoletů.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od Fenius »

jidole píše:Mohl bys sem dát fotku těch vingletů? nějak si to nedokážu představit. Díky.

pripájam sa
steno1883

#336 Příspěvek od steno1883 »

Asi to bude něco na tento způsob. Možná taky vyzkouším.
Zbynass1

#337 Příspěvek od Zbynass1 »

jojo tak nějak, u toho elita mi přijde že má malou boční plochu trupu před těžištěm a velkou boční plochu za těžištěm tak jsem ty vinglety tlačil co nejvíc dopředu, kdyby pokračovaly až za křidélka tak by to možná mělo ještě lepší vliv na trhání na pádovce, nicméně i toto zajímavě funguje, v noži na půl výchylky a půl plynu dřív naprosto nemyslitelné, po mnoha u(o)pravách už to mám celkem cihlu 770g, :D ale 3D pkusy aplikuju na jinačí letadla takže no problem, ještě dodám že tohle je druhá verze vingletů, první jse měl větší ale nedalo se s tím lítat rychle protože to dostávalo docela brutální flutter, rozměr těch na fotce je 15 x 15 takže se omlouvám že jsem v prvním příspěvku lehce od boku přestřelil

Obrázek
nahoru může, dolů musí
steno1883

#338 Příspěvek od steno1883 »

Jako bych jen viděl své letadlo. Všude samé lepidlo. Čumák mám ale ještě vlastní. :lol:
Zbynass1

#339 Příspěvek od Zbynass1 »

je fakt že, po dvou letech učení se lítání se už s Elitem moc nemažu, přes léto ho vozím v kufru auta a jak je čas tak se prostě zastavím kdekoliv na louce půl hoďky si zablbnu a jedu dál, to je pro mně ta super užitná vlastnost EPP modelu, teďka už má předek komplet z depronu, byl v plánu i nový nástřk ale asi k tomu nakonec nedojde, byla by to asi ztráta času :D
nahoru může, dolů musí
h4wk3y

#340 Příspěvek od h4wk3y »

cau lidi,
nedokazete mi nekdo poradit, jak nastavit vysilacku Futaba FC-16 pro zakladni letani s timto modelem?

Vubec netusim, jak mam nastavit kridelka....
Jedine, co jsem dokazal udelat je, ze jsem zmensil vychylky na 60%...
Ale s tema kridelkama nevim...
Navod mam, ale netusim, jeslti na to mam nastavit nejaky preddefinovany mix nebo neco tam nejak spachat, fakt nevim :D...

Diky
Louda

#341 Příspěvek od Louda »

h4wk3y píše:cau lidi,
nedokazete mi nekdo poradit, jak nastavit vysilacku Futaba FC-16 pro zakladni letani s timto modelem?

Vubec netusim, jak mam nastavit kridelka....
Jedine, co jsem dokazal udelat je, ze jsem zmensil vychylky na 60%...
Ale s tema kridelkama nevim...
Navod mam, ale netusim, jeslti na to mam nastavit nejaky preddefinovany mix nebo neco tam nejak spachat, fakt nevim :D...

Diky

No jestli se dobře pamatuji tak máš dvě možnosti bud dát serva křidélek na kanál 1 a 7 a použit mixer aileron anebo na kanál 1 a 5 a použít mixer flaperon - u obou je možnost diferenciace křidélek. Funkci klapek ve flaperonech předpokládám nevyužiješ.
h4wk3y

#342 Příspěvek od h4wk3y »

super, diky moc...
zkusim to :D...
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od Fenius »

Koľko prosím vás má byť ťažisko od nábežky pre tréning "f3a"? vďaka
prokytom
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od prokytom »

Dobrý den mám dotaz(y). Před pár dny jsem dostavěl elita a šel s ním lítat. Projevuje se v letu dost dobře. ALE... když letím v nožáku musím mít plnou výchilku svěrovky ale to zas takový problém není. Když chcu udělat vyskák tak v pohodě začnu, pocvěsím ho a visím ale když sebemíň uhnu do strany tak už to směrovkou nevyrovnám a přejde to do nožáku. nevím si s tím rady výchylky mám naplno a těžiště cca. 95mm od náběžky. s takovým to typem letadel začínám a potřebuji poradit
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
Zbynass1

#345 Příspěvek od Zbynass1 »

Nemělo by tomu tak být, ale to co popisuješ je vlastnost Elita: Na 3D ho buď uděláš naprosto lehkého (serva 10g, baterka cca 3s 1300, bez podvozku atd.) a nebo přiděláš vinglety viz. foto několik příspěvků výše, na účinnost kormidel má taky vliv použitá vrtule, větší průměr a menší stoupaní bude na pomalé prvky lepší a rozhodně taky SlowFly vrtule bude lepší než elektro.
nahoru může, dolů musí
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“