Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
cody

#1036 Příspěvek od cody »

Moc prosim, jestli je tu nekdo kdo ma MSR a HP6DSM postnene spravne nastaveni reversu. Nejak mi to poradne nelita. Kombinuju kde co krome heli modu.
pavelmraz

#1037 Příspěvek od pavelmraz »

Ahoj
jaký je průměr motůrku zadního rotoru u msr, respektive jakou mám koupit smršťovací bužírku na zajištění toho zadního víka? Ještě mi nepřišel, tak sám nevím. Díky za odpověď...
zablabla

#1038 Příspěvek od zablabla »

cody píše:Moc prosim, jestli je tu nekdo kdo ma MSR a HP6DSM postnene spravne nastaveni reversu. Nejak mi to poradne nelita. Kombinuju kde co krome heli modu.

Tak nevím ale v recenzi na blade CP na stránce http://vitocz.net/clanky/blade_cp.htm
je napsáno
----Vysílač je jednoduchý šestikanál s pevně „zadrátovaným“ heli-mixérem CCPM. Prakticky jej tedy nelze v budoucnosti použít k ovládání jiného modelu........

Už prvotní problém je ten, že msr potřebuje nastavit mechaniku cykliky 90st.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
pavelmraz

#1039 Příspěvek od pavelmraz »

Řešení problému s výkem zadního motoru

http://www.youtube.com/watch?v=jarbJiUh0qA
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#1040 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem dneska letal a boural a zase letal..a boural a porad dokola... :lol: no a po odletani vsech baerek rikam ze si zase zmacknu ty krouzky co axialne vymezuji serva ale uz to moc nedrzelo :? klouzalo to po hrideli zpet, tak sem to cele rozdelal a namacknul tam nove za ty stare takze tam mam na kazdem servu dve....jak to resite vy stahujete stare a davat nove...dale sem zjistil ze hridele v servech maji pomerne velike radialni vule..ale po nasazeni teh krouzku se to zlepsilo....ale rekl bych jen tim zmacknutim...ta vule tam porad bude to se da nejak vyresit a nebo jen vymenou serva....kazdopadne sem to dal do visu a uplne koukam jak to najednou drzi... :P
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
pavelmraz

#1041 Příspěvek od pavelmraz »

Tak co ten průměr toho zadního motoru?
marman
Kontaktovat uživatele:

#1042 Příspěvek od marman »

pavelmraz píše:Tak co ten průměr toho zadního motoru?

Tak už běhám se šuplerou...
Kovové tělo motoru má průměr 6 mm, plastový úchyt k ocasu u vrtule 7,5 mm, plastový konec u kabelů 7 mm, s 1mm "vyboulením" v místě vyvedení kabelů (tj. 8mm z jednoho konce na druhý v rozšířeném místě). Ale ten konec měl různé provedení měnící se v čase. Původní bylo jen "víko" o průměru těla zatlačené do motoru, to ale někdy vypadávalo, tak vznikly různé návody se smršťovačkou nebo elektrikářskou páskou (jaký bude mít pro ten motorek efekt teplota při smršťování?). V létě mi přišel ocas s oplastovaným čelem motoru a snad je tím problém vyřešený už od výrobce, nic jsem netunil a zatím drží...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
avalanche8

#1043 Příspěvek od avalanche8 »

Pratele tak jsem take podlehnul msr,je to super zabava doma si pletat,samo to neni jako velka heli ale lepsi nez nic,prijemne ne prcek prekvapil.No jal sem se ucit zaklady partnerku,a jak asi tusite :D ,vysledek praskly hlavni ram v miste motoru a desticky s elektronikou,komplet rozlomene,lepit nema cenu,takze po jednom dni letani cekam na ND,snad dneska dorazi.Vsem pekne svatky bez vaznejch nehod :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#1044 Příspěvek od František Koudelka »

Ja ted letam taky dost, vymenil jsem ten konektor a najednou mam dobu letu pomalu jednou tak dlouhou a nic neproblikava... :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
avalanche8

#1045 Příspěvek od avalanche8 »

Muzu doporucit turnygy nanotech 160mah,jsou super,teda oproti normal turnygy 138,vice srovnavat nemohu :D vaha 0,5g neni znat jdou drobek tize ale vlezou se jsou take drobek delsi,a to nejhorsi dlouhodobe na HC nedostupne :evil:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#1046 Příspěvek od MartinMartin »

Turnygy 160mA jsou lipo v pohodě akorát počítejte s tím že dél jak půl roku nevydrží ať už létáte nebo ne prostě změknou a při zatížení hned spadne napětí a vrtulník se rozbliká po cca 1min pak chvilku sedíte na zemi a můžete znovu letět cca 1min než je uplně nevybijete. Doporučuji koupit menší množství a intenzivně je coklovat a po půl roku koupit nové než je létat sem tam a střídat cca 10 lipol a stejně budou po půl roku v háji toď moje zjištěné zkušenosti jo a taky se do nich po půl roku nabíjí zhruba 120mA
LiVes

#1047 Příspěvek od LiVes »

Ma blade msr HL gyro? Jestli jo, tak me nefunguje. Kdyz ve visu posunu ocas, tak vrtulka se sice brani, ale nevrati ocas nazpet. U blade mcx2 otocim treba o 60 stupnu, ale vrati se do puvodni polohy. U msr to jen brani otaceni, ale gdyz se otoci, tak to vrtas proste nevrati do puvodni polohy. Takze me to gyro funguje jen jako yaw rate gyro, ale ne jako HL gyro. Nevite nekdo jak to mam nastavit?
Mam DX6i.
demolátor

#1048 Příspěvek od demolátor »

Mě se taky nevrací, takže to je asi normální. Jinak blade msr je 4 kanál, takže gyro myslim nastavovat nejde-je na pevno.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
LiVes

#1049 Příspěvek od LiVes »

A je normalni, ze kdyz delam levou zatacku, tak ze vrtulnik skoro az jakoby zastavi a vraci se kemne, jakoby proste nevykrouzi tu zatacku a naopak doprava strasne utika, proste tu zatacku krouzi strasne velkou.
Toto me dost vadi. Taky vam to dela? To je normalni?
demolátor

#1050 Příspěvek od demolátor »

Tento vrtulníček má díky zvláštnímu provedení ciklyky dost zvláštností. :lol:
Jo na jednu stranu prostě točí, díky náklonu kvůli zadnímu rotoru, hůř.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“