DX6i vs DX7heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
jaroslav.wagner

DX6i vs DX7heli

#1 Příspěvek od jaroslav.wagner »

Zdravim, mel by jsem dotaz ohledne kvality DX6i, procetl jsem par clanku a vesmes dobry. Jde mi o to, ze mi nedavno ukradli Auroru, byl jsem nejdriv rozhodnuty, ze ji koupim znova, ale kdyz jsem nad tim zpetne premyslel, tak funkcemi pro me zbytecnost. Litam jen elektriku a bezpadlo, nitro uz v zivote letat nebudu, o tom mam 100% jasno. Letam max 50.tridu.

K zivotu potrebuji dva letove rezimy, zadne funkce typz zpozdeni atd.. Prave, ze vybavou by mi bohate stacila DX6i. Co vy na to? Jaky mate nazor.Diky
FlyBear

#2 Příspěvek od FlyBear »

To skálopevné přesvědčení, že už nebudeš nikdy lítat nitro, to osobně docela chápu :)

Ale seš si taky tak jistý, že nikdy nezatoužíš třeba po maketovém vzhledu, s ovládaným podvozkem? Nebo třeba světla, taky ovládaná...? Nebo prostě cokoliv, na co se hodí kanál navíc?

SW výbavu těch dvou Tx neznám. Ale jsi si jistý, že nikdy už nepořídíš helinu, které by se mohlo hodit pokročilejší vybavení, než má ta DX6?
jaroslav.wagner

#3 Příspěvek od jaroslav.wagner »

Hele v tomhle mam jasno, dva roky jsem letal Rexe 700 v Nitru a prodal jsem ho, protoze stejne si uziju s T600. Maketu jsem mel jednu a byla to pro me hrozna nuda, takze v tomhle mam opravdu jasno. DX6i neni zadnej softwarovej zazrak, ale to na bezpadlo stejne nepotrebuju.
zablabla

#4 Příspěvek od zablabla »

Dx6i mám na řízení 250-ky rexe. Mě převážně vyhovuje. Trochu jsem bojoval s nastavením gyra, ale to bylo spíše mojí tupostí, než tou vysílačkou.

Trochu mi vadí, že nemá podsvícený displej, ale to prý se dá dodělat.
Jinak má jenom dva letové módy - mě to zatím stačí. Takže pro mě pohoda.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
FlyBear

#5 Příspěvek od FlyBear »

Sám mám na to názor takový, že já osobně bych na hranu schopností u Tx nešel. U rádia bych chtěl mít nějakou rezervu pro případnou budoucnost. Co kdyby...

Když ty seš si ale tak jistý - a navíc už máš své vlastní praktické zkušenosti - pak už asi žádnou další radu ani názor nepotřebuješ :wink:
Jdi klidně do DX6 - víš sám, co děláš.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Howking »

DX6i jsem prodal a koupil DX7 z jediného důvodu - funkčních mixů do plynu. Na DX6i sice jsou, ale nefungují a i když jsem psal na výrobce, tak mi odpověděl, že to tak prostě je. A já jelikož lítám na křivky potřebuju dva mixy z klonění a klopení do plynu - na DX7 jsou a jsou funkční - to je jediný rozdíl (kromě kanálu navíc - a u mého SE ještě rychlejší komunikace a stím spojené absence žákovského konektoru)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vladimir7 »

6tku nee, pokud nechceš občas spadnout na zoxidované konektory baterek ...
Tužkovky na pérkách jaksi do vysílačky obvzláště pro HELI určitě nepatří.[/img]
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
jaroslav.wagner

#8 Příspěvek od jaroslav.wagner »

Vladimir7 píše:6tku nee, pokud nechceš občas spadnout na zoxidované konektory baterek ...
Tužkovky na pérkách jaksi do vysílačky obvzláště pro HELI určitě nepatří.[/img]

Tohle by byla prvni vec, kterou bych predelal na normalni pack. Takovy kaskader nejsem
jaroslav.wagner

#9 Příspěvek od jaroslav.wagner »

O DX7SE jsem premyslel, ze by ji vzal, ale stve me, ze nejde pripojit na sim, ale to by se dalo resit jinym vysilacem.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Howking »

jaroslav.wagner píše:O DX7SE jsem premyslel, ze by ji vzal, ale stve me, ze nejde pripojit na sim.
- na sim jsem připojil přes fs-one
Obrázek
youtube.com/heyingosl
jaroslav.wagner

#11 Příspěvek od jaroslav.wagner »

Hmm, tak to meni muj nazor, pujde to rozchodit s Phoenixem?
Howking
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Howking »

jaroslav.wagner píše:Hmm, tak to meni muj nazor, pujde to rozchodit s Phoenixem?
- ten donglík co tam vidíš připojený je kopie Phoenixového donglíku z Honkongu :-) Mám to s Phoenixem :-)
FS-ONE je jen to černé - leze s toho DSM signál - ten samý, co by lezl z žákovského konektoru - já to připájel na tvrdo do toho donglíku od Phoenixu - přijímám tak DSM a zároveň z USB napájím ten FS-ONE. (tři drátky - signál, napájení, zem)
Naposledy upravil(a) Howking dne stř 08.12.2010 15:45, celkem upraveno 1 x.
youtube.com/heyingosl
jaroslav.wagner

#13 Příspěvek od jaroslav.wagner »

Tak to je parada. Diky
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od StanleyT28 »

Jen k těm baterkám u Dx6ky, proč by kvůli tomu měl padat? U nás ji máme minimálně čtyři a lítáme s ní už několik let. Žádné zoxidované kontakty aspoň u mě, jsem nikdy nezpozoroval. Ale chápu, že akupack je lepší, to zas jó.
Kovboj

#15 Příspěvek od Kovboj »

jaroslav.wagner píše:O DX7SE jsem premyslel, ze by ji vzal, ale stve me, ze nejde pripojit na sim, ale to by se dalo resit jinym vysilacem.

Tak jdi rovnou do DX8, ta má jak rychlou komunikaci jako DX7SE ale má zároveň i konektor pro sim.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“