Nastavenie ucinnejsej brzdy - ako?
Nastavenie ucinnejsej brzdy - ako?
Ahoj
Mam Filip 600 a optik6, pomocou camb som nastavil kridelka dohora ako brzdy, ale su neucinne. Podla mojho odhadu asi iba 25-30 stupnov. Technicky by mohli ist este viac vysunut, pretoze ked zapnem brzdu a pokusim sa zamavat kridelkami, kridelko ide este vyssie až tak, ako by som si predstavoval aby bolo vysunute pri brzde. Daju sa tieto kridelka donutit pri zapnutej brzde aby sli az do takmer krajnej polohy? Dako nacitat dokopy, alebo ako na to?
Vdaka za rady.
Mam Filip 600 a optik6, pomocou camb som nastavil kridelka dohora ako brzdy, ale su neucinne. Podla mojho odhadu asi iba 25-30 stupnov. Technicky by mohli ist este viac vysunut, pretoze ked zapnem brzdu a pokusim sa zamavat kridelkami, kridelko ide este vyssie až tak, ako by som si predstavoval aby bolo vysunute pri brzde. Daju sa tieto kridelka donutit pri zapnutej brzde aby sli az do takmer krajnej polohy? Dako nacitat dokopy, alebo ako na to?
Vdaka za rady.
steno1883 píše:Mám stejné letadlo, stejné rádio a brzdy mi chodí ven určitě mnohem víc. Takže to jde pořešit, ale nastavoval jsem to víc jak před rokem a už si na to moc nepamatuju. Musel bych se podívat do nastavení, ale to teď momentálně nemůžu.
Buden Ti velmi zaviazaný ked sa na to mrknes az budes moct, ja tiez do najblizsieho víkendu urcite na to nesiahnem.
Dakijem
...tak nevim, ale to pujde už jen mechanicky...zrovna nedávno jsem toto řešil a na vysílači už nic nevyřešil. Pokud máš všude nastaveno maximum na výchylkách jde to řešit, pokud se nepletu, už jenom cestou mechanickou a to jsou jiné páky. ...ale radši si to ještě ověř, nemusí to bejt stoprocentní fakt...
zdema píše:steno1883 píše:Mám stejné letadlo, stejné rádio a brzdy mi chodí ven určitě mnohem víc. Takže to jde pořešit, ale nastavoval jsem to víc jak před rokem a už si na to moc nepamatuju. Musel bych se podívat do nastavení, ale to teď momentálně nemůžu.
Buden Ti velmi zaviazaný ked sa na to mrknes az budes moct, ja tiez do najblizsieho víkendu urcite na to nesiahnem.
Dakijem
Určitě se k tomu nedostanu, protože vše je mimo domu.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co umi Optic, ale obecne to resim tak, ze s brzdami zaroven menim i diferenciaci, cili pri max vyklopeni mam 100% diferenciaci, cili kdyz pak clovek pohne pakou, tak se pouze jedno kridelko narovnava, druhe zustava naplno vyklopene - ale jestli je to nejak nastavitelne na Opticu netusim
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Ja to mam na svojom iba okridelkovanom stroji tak, ze mam predsunutu paku serva - t.j. smeruje akoby k nabeznej hrane cca 30 st.. Vychylky dole su dostatocne a hore idu do potrebneho uhla cca 60 st. Draha je dostatocna aj bez navysenia vo vysielaci. Dolezite je, aby tiahlo bolo na kridelku blizko povrchu - na najspodnejsom otvore (ak su pouzite klasicke dierkovane paky) a na serve zas najdalej, ako to dovoli krytka.
Cauko, kedze sa mi nepodarilo ziskat nejaky sposob ako zvacsit ucinnost brzd elektronicky, pokusil som sa nastavovat paky a jedine tym sa mi podarilo zvacsit vysunutie brzd. Ked su brzdy vysunute na maximum, kridelka funguju sposobom ze napr prave kridelko ostava stale vysunute a lave sa zrovnava - pri potrebe naklonit vpravo.
Nastavenie som este nevyskusal za letu, pretoze sa rapidne zhorsilo pocasie.
zdema píše:Cauko, kedze sa mi nepodarilo ziskat nejaky sposob ako zvacsit ucinnost brzd elektronicky, pokusil som sa nastavovat paky a jedine tym sa mi podarilo zvacsit vysunutie brzd. Ked su brzdy vysunute na maximum, kridelka funguju sposobom ze napr prave kridelko ostava stale vysunute a lave sa zrovnava - pri potrebe naklonit vpravo.
To je naprosto v pořádku,šteluji to tak,aby maximální výchylka-křidélka nahoru,pokud potřebuji korigovat náklon,aby maximální výchylka křidélek alespon dorovnala křidélko v linii křídla.Jinak to vysunutí křidélek si zkus v dostatečné výšce a po vyklopení by jsi neměl být nuce nějak razantně odtlačovat náklon křidélky-doprava -doleva,pokud ti vysílač neumožnuje nezávisle odtrimovat obě fáze letu,seřid velikost výchylek křidélek pouze pro vyklopení.měla by být přimixována i uprava výškovky po vyklopení křidélek-pokud ti to pujde seřídit-měl by model klesat-né pouze huř letět-jde ti o jediné-chceš dolu a přistát,takže se nesnaž to seřídit tak,aby model pouze huř letěl-musí klesat-o to jediné jde.