Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1621 Příspěvek od RiMr »

macpro píše:
RiMr píše:Neboj... Chystám video... Ale čekám ještě na jednu T9x... :D :D
Video s letem 2 modelu na jednu vysilacku ?, tak to bych chtel videt..... :o Ale jestli jo, tak jeden model to neprezije :lol:

Dva modely na jedno rádio?
Pche! To je pro amatéry...! Uvidíš! :D

#1622 Příspěvek od hotovson »

Drondys píše:Tvrzení "...FailSafe jede jen pod PCM..." už dávno neplatí. Například i Assan a FrSky přijímače jedou taky na PPM a mají fail-safe.

Český manuál k Assanu
http://rcmodely-forum.sk/files/navodassan.pdf

4.4 Přepněte vysílač do PPM módu
Když používáte náš X8 2.4GHz VF modul, vysílač MUSÍ být přepnut do PPM módu, mód PCM není podporován.

5.3. Nastavení režimu Fail Safe
Jakmile systém přijímače vyhodnotí, že nejsou přijímána platná data, vydá po uplynutí cca 500 ms systém přijímače povel k přechodu do režimu Fail Safe. Tento čas je nastaven výrobcem a nelze ho změnit. Následně jsou z paměti přijímače vyjmuty hodnoty signálů jednotlivých kanálových výstupů, které tam byly uloženy při programování režimu Fail Safe a tyto hodnoty jsou přivedeny na výstupy jednotlivých kanálů. Celý přechod do režimu Fail Safe od okamžiku ztráty signálu do nastavení požadovaných poloh ovládacích prvků trvá přibližně 3 sec.

Přijímače X8 používají inteligentní programování režimu Fail Safe takže nebudete programováním režimu nijak obtěžováni. Program X8 zkontroluje polohu ovládacích pák v okamžiku zapnutí TX a předá tyto polohy sytému Fail Safe. To znamená, že v běžném provozu zapnete vysílač s ovládacími pákami v požadované poloze (obvykle stažený plyn a ostatní ovladače v neutrálu) a tyto polohy jsou automaticky použity pro režim Fail Safe a uloženy v paměti přijímače.

FrSky
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14355

Features:
...All channels can be programmed with Failsafe, quickly and easily...

To jsou tedy jasné důkazy toho, že fail-safe už dávno není jen doménou PCM, ale funguje i na PPM, a to v závislost na tom zda fail-safe podporuje přijímač pracující na PPM.

Otázkou je tedy spíše to, zda není něco obecně "zprzněného" v T9x tak, že TX vůbec nepředá příslušné fail-safe informace do přijímače a díky tomu pak fail-safe nefunguje zatímco s jiným TX taktéž pracujícím na PPM to funguje.

podle toho navodu bych rekl, ze Tx s tim failsafe nema nic spolecneho, jen tu polohu pacek pri zapnuti - vse obstara Rx ve sve rezii
blbe je, ze kdyz to spletes a nejdriv zapnes Rx a pak Tx, tak si preprogramujes failsafe, aniz bys chtel
fikus

Dotaz

#1623 Příspěvek od fikus »

Tak asi mam smůlu, T 9x mam od včerejška, a když jsem zkusil programování, zakouslo se vše v módu HELI, přepnuto na PCM. Nejde pojmenovat model, nejde přepnout na PPM, ani prakticky nic. Dá se to celé nějak resetovat, nebo co dál??? :(
peppee

#1624 Příspěvek od peppee »

reset by měl být: držet menu a zapnout vysílač. Ale nemám to vyzkoušené.
fikus

#1625 Příspěvek od fikus »

peppee píše:reset by měl být: držet menu a zapnout vysílač. Ale nemám to vyzkoušené.

Hm je třeba držet ex, ale závada trvá :(
sicco
Kontaktovat uživatele:

#1626 Příspěvek od sicco »

Tak dnes jsem se stal hrdým vlastníkem této vysílačky (začínam a je to moje první RC souprava) a musím říct, že po pár úpravách je z toho poměrně pěkná záležitost (na Easy Stara více než dobrá :D).
Hned jsem také připojil vysílačku kabelem do zvukovky a po chvilku zkoušení a různého nastavování mohu potvrdit, že funguje spolehlivě i bez vytahování modulu. Při propojování jsem použil programy stažené zde v diskuzi. Sice pokud máte Windows 7 64-bit, tak je nutné na netu najít novou verzi programu PPJoy u kterého je nutné povolit instalaci nepodepsanch ovldadačů do systému. Ale pak to frčí dle návodu (viz macpro-ův odkaz).
Radekb

#1627 Příspěvek od Radekb »

Tuto zkušenost s výstupním signálem potvrzuje i tento příspěvek
http://www.rcmodelreviews.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=139&start=30

Kód: Vybrat vše

Re: Prevew: Turnigy 9X version 2

by aussiepage » Wed Jun 23, 2010 12:37 pm
Hi,

Have just received Turnigy 9X version 2 and can confirm that the PPM signals are not transmitted out of the trainer port while module is plugged in.
Investigated and confirm that in trainer mode (cord plugged in with power switch off) no power is supplied to the transmitter module (good) BUT the PPM signal to the module is still driven (bad). This probably loads the PPM signal and signal levels are too low for logic driving PPM signal to trainer port.

I will look at fix and post. Possibly relay to isolate PPM signal from the module when module is not powered.

Obviously removing module with internal antenna soldered in place is an issue.

Podle něj vf modul není se zasunutým kabelem napájen, ale zatěžuje výstupní signál, který potom nemá dostatečnou úroveň pro převodník (USB kabel).
Možná by pomohlo napájet vf modul trvale, aby byl výstupní signál v pořádku.
no_gold

#1628 Příspěvek od no_gold »

hotovson napsal: podle toho navodu bych rekl, ze Tx s tim failsafe nema nic spolecneho, jen tu polohu pacek pri zapnuti - vse obstara Rx ve sve rezii
blbe je, ze kdyz to spletes a nejdriv zapnes Rx a pak Tx, tak si preprogramujes failsafe, aniz bys chtel

Takže celé to nastavování FailSafe na TX je k ničemu, když si to Rx ( FS-R6B) nastaví podle polohy při zapnutí? No fakt je ten, že ten můj Rx po ztrátě signálu prostě vytuhnul, aniž se někam nastavil. Takže něco je špatně... možná já :-) On to tady ještě nikdo jiný FS-R6B s T9X nezkoušel?

dotaz z jiného soudku: Lze do T9X použít tento akumulátor http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=9787 , ale ne tak, jak popisuje RiMr ( pájení apod.) ale klasicky zapojit přes konektor?
Earl
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

#1629 Příspěvek od Earl »

fikus píše:Tak asi mam smůlu, T 9x mam od včerejška, a když jsem zkusil programování, zakouslo se vše v módu HELI, přepnuto na PCM. Nejde pojmenovat model, nejde přepnout na PPM, ani prakticky nic. Dá se to celé nějak resetovat, nebo co dál??? :(

Tak to uz jsem taky jednu takovou videl, ale nevim co s tim. Pomuze nekdo?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1630 Příspěvek od RiMr »

Obávám se že tady je krok č. 1 kontaktovat HC a pokusit se jim to narvat do pr*ele anténou napřed...
A jelikož se to asi nepovede, tak z nich vymámit nějaké "bolestné" v podobě bodů/dolarů na HC a tady se pokusit nechat si to od někoho šikovného flashnout originálním FW...
Pokud je to tedy problém špatně "nahraného" FW, jak semotamo píšou...
Ale rozhodně v první řadě kontaktovat HC a to čím skuor... :wink:
Kontaktovat uživatele:

#1631 Příspěvek od Earl »

No nastesti to nebyla moje a uz ji nemam, ale majiteli jsem reklamaci take doporucoval. Jen se obava ceny postovneho.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1632 Příspěvek od RiMr »

Šak to říkám... Neposílat za svoje. On přece nemůže za to že mu poslali šmejd. Na HC tohle chápou velmi dobře a dá se s nimi rozumně domluvit.

Re: Dotaz

#1633 Příspěvek od fikus »

Earl píše:
fikus píše:Tak asi mam smůlu, T 9x mam od včerejška, a když jsem zkusil programování, zakouslo se vše v módu HELI, přepnuto na PCM. Nejde pojmenovat model, nejde přepnout na PPM, ani prakticky nic. Dá se to celé nějak resetovat, nebo co dál??? :(

Tak to uz jsem taky jednu takovou videl, ale nevim co s tim. Pomuze nekdo?

S kolegou příští týden přehrajeme firmware, pak dám vědět.
Míra 66

#1634 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,našel by se tady někdo,kdo by objednal nebo prodal USB kabel?
Jsem z Plzňe.Díky
http://cgi.ebay.co.uk/FMS-Simulator-USB ... 465wt_1139
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1635 Příspěvek od boboland »

Prisla mi detto chybna T9x - rovnake priznaky ako vyssie uvedene.
napisal som im:
Naskor mi napisali aby som to riesil na fore aj ked som im poslal nie len popis vady ale aj fotky ako to vlastne vyzera.

ked som napisal druhy email, ze takto si zakaznicku podporu nepredstavujem tak mi prislo toto:

Dear Customer,
Thank you for your email.

We are sorry to hear that the item from your order #2001653704seems defective. The item is still under warranty period, you are advised to follow the procedure and send the items back to our warranty department for inspection.

1) under any circumstance, we do not warrant crash damage or items which have been modified. This includes cutting or opening of a product. hobbyking.com® accepts no responsibility for the improper installation and use of purchased products. The warranty period for Lithium Polymer Batteries is 30 days unless otherwise stated.

2) Please open our SUPPORT page(http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/FAQ.asp)

> find “Returns & Refund session,

> click on “Warranty Support Page”

> fill out RMA form

> submit

> return shipping address

3) Do remember that NO postage refund will be available for faulty item. You are strongly advised to mail the returned item via the cheapest mailing method with tracking facilities

Once we have received your return, our warranty department will start inspection on the item and update report to your account. Please check your account later.

-------------------

Vysledok je jasny - bud si to flashnem sam tu, alebo ju vyhodim. Posielat to spat nema vyznam.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“