T-rex 450 Pro - zkušenosti
- janac.marek
Problém může být naprosto cokoli,i něco naprosto nesouvisejícího s nabíječem, dle Tvého popisu to nejsem schopen identifikovat. Třeba dodat více informací. Napřed nastartuj auto, nic nepřipojuj a změř napětí na baterce. Mělo by být asi 13,8V , možná až 14V . Pak tam připoj nějakou zátěž ( dejme tomu paralelně dvě autožárovky- ty budou brát cca 9A ) a změř to znovu bez motoru a s motorem. Pak se uvidí. Jak starý je ten akumulátor ? Jakou má kapacitu ? Nabíjel jsi ho občas i nabíječem anebo ho jenom dobíjel alternátor? Nevybil jsi ho někdy příliš? A co ten alternátor? V jakém je stavu? A nakonec co máš za nabíječ? Jak se chová a kolik odebírá ze síťového zdroje doma ?
- janac.marek
Ja som najprv pripojil nabíjačku a potom štartoval. Ok zajtra to skúsim.
Ale merať ho nemám čím a nemám ani žiadne žiarovku, čo k tomu pripojiť. Jedine xenóny zabudované v aute. Ale možno len vadilo zlé uchytenie alebo zlý postup štartovania so zapojeným chargerom. Bez naštartovaného motoru to išlo ok, tak kto vie čo by mohol byť problém.
Počul som, že sa občas zapol ventilátor (alebo niečo začalo hučať) keď bolo naštartované. Takže to mohlo odoberať prúd, neviem. Zajtra povypínam v aute všetko keď to budem skúšať (hlavne teda klímu, mám ju na automatike, ale nemala sa dôvod zapínať, rádio atď..)
- Auto je staré rok a 3 mesiace, zrejme teda aj akumulátor.
- Neviem akú má kapacitu, zajtra skúsim zistiť, ak je to tam napísané.
- Nikdy som ho nijak nevybil príliž, aspoň o tom neviem. Šak sa stále dobíja za jazdy.
- Nikdy som ho nenabíjal zvlášť.
- Neviem čo je alternátor
- Mám iCharger 106B+
- Neviem koľko odoberá doma. Mám 500W zdroj aby som tam neskôr mohol napojiť 2 iChargery.
Sorry za OT
Ale merať ho nemám čím a nemám ani žiadne žiarovku, čo k tomu pripojiť. Jedine xenóny zabudované v aute. Ale možno len vadilo zlé uchytenie alebo zlý postup štartovania so zapojeným chargerom. Bez naštartovaného motoru to išlo ok, tak kto vie čo by mohol byť problém.
Počul som, že sa občas zapol ventilátor (alebo niečo začalo hučať) keď bolo naštartované. Takže to mohlo odoberať prúd, neviem. Zajtra povypínam v aute všetko keď to budem skúšať (hlavne teda klímu, mám ju na automatike, ale nemala sa dôvod zapínať, rádio atď..)
- Nikdy som ho nijak nevybil príliž, aspoň o tom neviem. Šak sa stále dobíja za jazdy.
- Neviem čo je alternátor
- Mám iCharger 106B+
- Neviem koľko odoberá doma. Mám 500W zdroj aby som tam neskôr mohol napojiť 2 iChargery.
Sorry za OT
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
- Kenny McCormick
preco?pns píše:dobry dnik, mam otazku ohledne loziska v trubce pro kardan, jestli nemate nekdo vymyslenou nejakou nahradu za nej?diky
naco?
ina moznost loziska aj s gumenym kruzkom je tato
osobne vsak nepouzivam, to co je od vyrobcu mi staci
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
diky, no protoze jsem zrejme lozisko dal vic dopredu, nez do zadu a v zatackach se mi ozyva cinkavy zvuk, myslim si, ze to dela kardan o trubku tak tam dat neco jeste do zadni casti trubky... a protoze se mi za to nechtelo utracet, cekat na to (origo lozisko s gumickou) a doma mam plno "malych hovadinek" tak jestli nemate neco vymysleneho co by tam slo...
EVIL IS BACK 15.5.2012
- Kenny McCormick
Ma to ist dopredu asi o 1cm od stredu. Ak ho mas niekde v 1/3 trubky, aj tak by kardanova tycka nemala klepat o trubku, pokial nieje nejak dramaticky ohnuta. Mozno je to nieco ine...
Zatial som nevidel nic nakolene urobene ako nahradu, takuto vec ma asi kazdy nahradnu, ako je lozisko s tou gumkou, teda vlastne aspon lozisko, je take iste ako v gripe na priecnej oske 4x8x3.
Ak mas nahradne, a zalepil si lozisko sekundakom, daj dole gumku, nahrej trubku pajkou a lepidlo povoli. Ak sa nahreje aj lozisko, asi to neprezije, tak musis dat nove.
Zatial som nevidel nic nakolene urobene ako nahradu, takuto vec ma asi kazdy nahradnu, ako je lozisko s tou gumkou, teda vlastne aspon lozisko, je take iste ako v gripe na priecnej oske 4x8x3.
Ak mas nahradne, a zalepil si lozisko sekundakom, daj dole gumku, nahrej trubku pajkou a lepidlo povoli. Ak sa nahreje aj lozisko, asi to neprezije, tak musis dat nove.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
janac.marek píše:Ja som najprv pripojil nabíjačku a potom štartoval. Ok zajtra to skúsim.
- Neviem čo je alternátor![]()
![]()
- Mám iCharger 106B+
Sorry za OT
Nic ve zlém,to si neber nijak zle, nikdo se moudrý nenarodí, ale Ty nevíš vůbec ale naprosto nic, takže řešit tento problém s tebou po internetu je nad moje časové možnosti. Nejlepší rada co ti můžu dát je tato : zajeď na letiště kam chodí zkušenější modeláři a předvěď jim co to dělá.
To Tvé auto je docela nové takže akumulátor by měl být OK, alternátor je ta věc, co v autě vyrábí elektriku .
P.S. Když máš připojen nabíječ k autobaterce, nikdy nestartuj motor. .Při startování dost poklesne napětí a může to znamenat chybovou hlášku na nabíječi a ukončení nabíjení . A taky se může objevit napěťová špička která by mohla nabíječ poškodit. Napřed nastartuj, pak připoj nabíječ.
- janac.marek
Ale predsa pokiaľ nemáš čas nemusíš pomáhať a ani odpisovať. Tak čit ak ďakujem.
Bolo to to, čo písal aj JirkaA. Najprv naštartovať, až potom pripojiť iCharger a nabíjať. Vtedy to išlo ok. Ak som pripojil iCharger, potom naštartoval a potom začal nabíjať, tak to nešlo.
Bolo to to, čo písal aj JirkaA. Najprv naštartovať, až potom pripojiť iCharger a nabíjať. Vtedy to išlo ok. Ak som pripojil iCharger, potom naštartoval a potom začal nabíjať, tak to nešlo.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
- janac.marek
Tak dnes mám za sebou druhý pád. Pokus o otočenie heli dolu hlavou v príliž nízkej výške. Moje prepočty prekazil vietor
Je to sranda, ale je to už môj druhý pád a ani pri jednom sa mi nič nestalo s chvostovou trubkou.
Znova sa mi ale zlomilo toto
takže som nesmierne rád, že som nekúpil kovové ako som minule chcel
.
K nabíjaniu z auta...
Minule som jednu baterku nabil pri naštartovanom motore. Dnes ani jednu. Naštartoval som, pripojil nabíjačku, baterku a po nejakom čase vždy vypísalo LOW VOLTAGE a termination.
Zvláštne je, že pri vypnutom motore sa mi to nestalo ani raz. Fakt netuším, čo mi tam môže odoberať nárazovo napätie. Úplne všetko som vypol (rádio, bluetooth, klímu, ...). Dokonca som vyradil ručne rýchlosť (lebo ak to dlho nechám na automatike, tak to samé vyradí a to môźe žrať prúd). Takto bolo ale vážne všetko vypnuté, takže neviem čo to spôsobuje.
Nemá niekto z vás náhodou Fiat Bravo (2009) a podobnú skúsenosť s iCharger 106B+?
Ale moc ma to netrápi. Zatiaľ si budem nabíjať pri vypnutom motore a budúci alebo ten ďalší týždeň si kúpim nejakú 60Ah-70Ah autobatériu a budem to nabíjať z nej a bude pokoj. I tak nemám dobrý pocit z toho, keď je to pripojené k autu a elektrocentrálu teraz ešte nechcem riešiť.
Je to sranda, ale je to už môj druhý pád a ani pri jednom sa mi nič nestalo s chvostovou trubkou.
Znova sa mi ale zlomilo toto
takže som nesmierne rád, že som nekúpil kovové ako som minule chcel K nabíjaniu z auta...
Minule som jednu baterku nabil pri naštartovanom motore. Dnes ani jednu. Naštartoval som, pripojil nabíjačku, baterku a po nejakom čase vždy vypísalo LOW VOLTAGE a termination.
Zvláštne je, že pri vypnutom motore sa mi to nestalo ani raz. Fakt netuším, čo mi tam môže odoberať nárazovo napätie. Úplne všetko som vypol (rádio, bluetooth, klímu, ...). Dokonca som vyradil ručne rýchlosť (lebo ak to dlho nechám na automatike, tak to samé vyradí a to môźe žrať prúd). Takto bolo ale vážne všetko vypnuté, takže neviem čo to spôsobuje.
Nemá niekto z vás náhodou Fiat Bravo (2009) a podobnú skúsenosť s iCharger 106B+?
Ale moc ma to netrápi. Zatiaľ si budem nabíjať pri vypnutom motore a budúci alebo ten ďalší týždeň si kúpim nejakú 60Ah-70Ah autobatériu a budem to nabíjať z nej a bude pokoj. I tak nemám dobrý pocit z toho, keď je to pripojené k autu a elektrocentrálu teraz ešte nechcem riešiť.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Tak se taky přidám s pádem, dnes mým prvním s prvním vrtulníkem. Normální horizontální let 20 metrů od sebe, 15 nad zemí, najednou ustřelil ocas kolmo na směr letu, pokus o korekci směrovkou bez reakce, další pokusy o řízení bez reakce, hláška "Neřídím", autorotace, pád na bok z 10 metrů.
Myslím si, že to nebyl pád na ruce/hlavu, bohužel co by mohlo bejt v technice nevím, o tom se mi nechce polemizovat, spíš se chci zeptat ke škodám a opravě.
Odnesly to listy, hlavní hřídel, podvozek, hřídel vrtulky, drát pádel (šel narovnat), dál plastovovej kus u vertikálního stabilizátoru (totéž co janac.marek) + utrženej jeden šroub co ho drží (zbytek šel naštěstí z domku vrtulky vytočit), ocasní trubka a dál ložiska na hlavní hřídeli a na vrtulce.
Dostávám se k dotazům - trubka je ohnutá minimálně (v místě vzadu za podpěrou), není zbořená, okem k nepoznání, jen poválením po rovině - dá se narovnat nebo použít tak jak je trochu ohnutá? Nemám problém jí vyměnit, mám rezervní, jen dotaz abych nevyhazoval dá se říct funkční věc.
Ložiska - mám asi 240 startů, tj. kolem 16 hodin provozu. Na hlavní hřídeli už se mi předtím ložiska zdály trochu volnější, po pádu vrchní drhlo, tak jdou na výměnu. Na ocase taky jedno drhlo, takže taky vyměním. Co ostatní, jakou mají životnost dle vašich zkušeností (co jsem vyndal šikmý ozubený kolo vzadu z domku vrtulky, tak tam už se mi taky nezdají jako nový). Když už půjdu do krámu, tak ať koupím vše co bude v dohledný době třeba.
Díky za odpovědi, Zdeněk.
EDIT: Když už jsem v tom psaní - téma nabíjení. Jelikož ne všude, kde lítám jde až na plac dojet autem, tak jsem koupil olověnou "gelovku" (AGM) 12 V 26 Ah - dle mě ještě rozumná hmotnost na přenášení kolem 9 kg. Dobiju z toho až 9-10 baterek 3S 2,2 Ah (dobíjená kapacita kolem 1700 mAh). Nabíjím 10 A, mám 3 packy, jeden lítám, druhej nabíjím a třetí chladne před nabíjením (ne že by bylo potřeba, ale když už jsem pořídil tři, tak je točím stejnoměrně).
Myslím si, že to nebyl pád na ruce/hlavu, bohužel co by mohlo bejt v technice nevím, o tom se mi nechce polemizovat, spíš se chci zeptat ke škodám a opravě.
Odnesly to listy, hlavní hřídel, podvozek, hřídel vrtulky, drát pádel (šel narovnat), dál plastovovej kus u vertikálního stabilizátoru (totéž co janac.marek) + utrženej jeden šroub co ho drží (zbytek šel naštěstí z domku vrtulky vytočit), ocasní trubka a dál ložiska na hlavní hřídeli a na vrtulce.
Dostávám se k dotazům - trubka je ohnutá minimálně (v místě vzadu za podpěrou), není zbořená, okem k nepoznání, jen poválením po rovině - dá se narovnat nebo použít tak jak je trochu ohnutá? Nemám problém jí vyměnit, mám rezervní, jen dotaz abych nevyhazoval dá se říct funkční věc.
Ložiska - mám asi 240 startů, tj. kolem 16 hodin provozu. Na hlavní hřídeli už se mi předtím ložiska zdály trochu volnější, po pádu vrchní drhlo, tak jdou na výměnu. Na ocase taky jedno drhlo, takže taky vyměním. Co ostatní, jakou mají životnost dle vašich zkušeností (co jsem vyndal šikmý ozubený kolo vzadu z domku vrtulky, tak tam už se mi taky nezdají jako nový). Když už půjdu do krámu, tak ať koupím vše co bude v dohledný době třeba.
Díky za odpovědi, Zdeněk.
EDIT: Když už jsem v tom psaní - téma nabíjení. Jelikož ne všude, kde lítám jde až na plac dojet autem, tak jsem koupil olověnou "gelovku" (AGM) 12 V 26 Ah - dle mě ještě rozumná hmotnost na přenášení kolem 9 kg. Dobiju z toho až 9-10 baterek 3S 2,2 Ah (dobíjená kapacita kolem 1700 mAh). Nabíjím 10 A, mám 3 packy, jeden lítám, druhej nabíjím a třetí chladne před nabíjením (ne že by bylo potřeba, ale když už jsem pořídil tři, tak je točím stejnoměrně).