PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
frantaletec píše:Já jsem ho přilepil tavnou pistolí.
To není špatný nápad....
Dal jsem na zkušené synky, kteří s modelem létají a přidělal jsem regl na motorovou přepážku vlevo a to oboustranou lepící páskou Pattex, která se mi už hodně osvědčila. Drží opravdu jak cikán sociální podpory
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
ZIPP píše:...přilepený kvalitní oboustranou lepící páskou, či jste do motorové přepážky vyvrtaly otvory pro připoutání reglu k přepážce??
Ale je fakt že káble z motora v mieste konektorov na regl (mpjet3,5) mám uchytené sťahovacou páskou. No fakt je aj to že napriek tomu sa mi ulomili hneď v mieste ako vystupujú z motora - a to viem že čínske motory s týmto majú problém často a snažil som sa aby sa to nestalo..
Do reglu vedú kvalitné "silikónové" ohybné káble takže toho by som sa nebál, problém je z drátmi vinutia ktoré sú len vyvedené rovno von z motora a lámu sa.
Takze vdaka tomuto vlaknu (este som iba na 58. strane) som si aj ja kupil svoj prvy RC model Cessnu 480 pelikan a chcel by som sa tu s vami podelit o moje zazitky...
No v skratke:
1. pokus, start z ruky... na zemi vsetko odskusane, no medzi tym, ako ho kamos zdvihol zo zeme, omylom som na ovladani posunul trimer. To som si nevsimol, dal tomu plny kotol a lietadlo slo odratom k zemi. Odniesla si to iba zlomena vrtula+ prasknuty kryt motora. Kryt zalepeny, vrtula dokupena a o par dni:
2. pokus. Zvolil som radsej start zo zeme- napadlo ma, ze uz pri rozbehu by som mohol vidiet odchylky v ovladani... Asi po tretom rozbehu sa mi podarilo odlepit od zeme a potom to prislo... moj prvy let...
Vystupal som do vysky asi 15-20 metrov, urobil cca 5 koleciek ponad futbalove ihrisko a potom prislo zavahanie (zle potiahnutie packy a lietadlo sa preklopilo) no vdaka vyske som este stihol odvratit pad. Vdaka tomuto manevru sa pred lietadlom zjavili dva vysoke stromy... prvy som ako zazrakom obletel, no vdaka zlemu odhadu vzdialenosti a vysky lietadla, pristalo v korune toho druheho... Naraz stlmili jemne konare, no kedze sa hore nedalo vyliezt, museli sme ho ztriast. Pri pade sa trochu poskodila hrana kridla (snad lepiaca paska bude stacit), zlomena vrtula a oska motora.
Nahradne diely dokupene, uz len pockat na pekne pocasie a snad sa mi to najblizsie podari rozbit az pri pristavani
Letu zdar
No v skratke:
1. pokus, start z ruky... na zemi vsetko odskusane, no medzi tym, ako ho kamos zdvihol zo zeme, omylom som na ovladani posunul trimer. To som si nevsimol, dal tomu plny kotol a lietadlo slo odratom k zemi. Odniesla si to iba zlomena vrtula+ prasknuty kryt motora. Kryt zalepeny, vrtula dokupena a o par dni:
2. pokus. Zvolil som radsej start zo zeme- napadlo ma, ze uz pri rozbehu by som mohol vidiet odchylky v ovladani... Asi po tretom rozbehu sa mi podarilo odlepit od zeme a potom to prislo... moj prvy let...
Nahradne diely dokupene, uz len pockat na pekne pocasie a snad sa mi to najblizsie podari rozbit az pri pristavani
Letu zdar
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Tímto jsme si prošli všichni.Chce to před letem všechno zkontrolovat,vizuelně si pamatovat jaké jsou výchylky kormidel,když naposledy letělo letadlo správně.Jiné vychýlení před startem,hlásí něco není vpořádku.V případě seřídit.Startovat spíše nahoru,aby byl čas na korekci letadla.Nejlepší startovat na kopečku,potom je víc času na vyrovnání letu.Přeju "letu zdar".
frantaletec
No nevím. Kdybys neskončil na začátku vlákna, možná bys podle čerstvějších názorů dal přednost nějakému novějšímu, lepšímu, spolehlivějšímu, levnějšímu nebo jinou cestou pořízenému modelu. Tenkrát byla Cessna 480
1. dostupná v kamenném obchodě - z dnešního pohledu skoro nepodstatné
2. se střídavým motorem - tenkrát výjimka, mezi low-endem to teprve začínalo
3. kompletní set v jediné krabici, vše téměř připraveno k letu
4. na tehdejší poměry levná
Ale s výhradou, že dnes už se mi Cessna 480 výhodná moc nezdá, se s tím nějak, za nějakých předpokladů a s nějakými náklady dá i učit létat, když už jsi to koupil. Raději si to vlákno aspoň v rychlosti projdi, třeba se vyhneš nějakým chybám.
Nad hřištěm prosím raději nelétej, pokud není na neobydlené nezastavěné ploše za městem. Mohlo by Tě sundat rušení rádia (i když oni k tomu vlastně teď dávají soupravu 2,4GHz, že - ta by mohla být odolnější, ale možná s kratším dosahem). Mohl bys s letadlem udělat nějakou škodu nebo způsobit zranění.
1. dostupná v kamenném obchodě - z dnešního pohledu skoro nepodstatné
2. se střídavým motorem - tenkrát výjimka, mezi low-endem to teprve začínalo
3. kompletní set v jediné krabici, vše téměř připraveno k letu
4. na tehdejší poměry levná
Ale s výhradou, že dnes už se mi Cessna 480 výhodná moc nezdá, se s tím nějak, za nějakých předpokladů a s nějakými náklady dá i učit létat, když už jsi to koupil. Raději si to vlákno aspoň v rychlosti projdi, třeba se vyhneš nějakým chybám.
Nad hřištěm prosím raději nelétej, pokud není na neobydlené nezastavěné ploše za městem. Mohlo by Tě sundat rušení rádia (i když oni k tomu vlastně teď dávají soupravu 2,4GHz, že - ta by mohla být odolnější, ale možná s kratším dosahem). Mohl bys s letadlem udělat nějakou škodu nebo způsobit zranění.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
nooo futbalove ihrisko je bezpecne... domy su od neho pekne daleko... a uz som na nom par modelarov videl...
a co sa tyka vyberu... som rad, ze som tu zabludil a vybral "aspon" tu cessnu... kamos sa s nikym neporadil a rovno si kupil Mustang P-51D (od art-techu a uz mesiac caka na lozko motora kym pride z ciny...)
ale ano... viem ,ze su aj lepsie modely na ucenie (s motorom hore vzadu-menej nakladova oprava)
no v konecnom dosledku... spokojny som a snad sa naucim aj s tymto
a co sa tyka vyberu... som rad, ze som tu zabludil a vybral "aspon" tu cessnu... kamos sa s nikym neporadil a rovno si kupil Mustang P-51D (od art-techu a uz mesiac caka na lozko motora kym pride z ciny...)
ale ano... viem ,ze su aj lepsie modely na ucenie (s motorom hore vzadu-menej nakladova oprava)
no v konecnom dosledku... spokojny som a snad sa naucim aj s tymto
-----------------------------------------------
Cessna 480 M1 RTF 2.4GHz Brushless
Cessna 480 M1 RTF 2.4GHz Brushless
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo ... to jo. Pokud máš za rohem modelák jako já, tak je to v rychlosti oprav velká výhoda a nemusíš si syslit náhradní díly na sklad.
Jistě sis mohl vybrat i horší volbu. Ale opravdu si zde raději nastuduj, co všechno by v Cessně mohlo zazlobit (skoro všechno), co by se třeba mohlo předělat (skoro všechno) a tak.
Přeji úspěsné létání.
Jistě sis mohl vybrat i horší volbu. Ale opravdu si zde raději nastuduj, co všechno by v Cessně mohlo zazlobit (skoro všechno), co by se třeba mohlo předělat (skoro všechno) a tak.
Přeji úspěsné létání.
Naposledy upravil(a) strahlung dne čtv 11.11.2010 16:27, celkem upraveno 1 x.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Tak tak. Taky sem si už pořídil další éro, ale s Cessnou si pořád rád zalítam. Díky tomu, že ji už mám tak dlouho a dobře ji znám, můžu si s ní hodně dovolit a skvěle si s ní zablbnout. S Easy Starem by si se třeba lépe naučil a vyšlo by tě to levněji na opravách, ale záhy narazíš na jeho limity. Cessna, i když je to svým způsobem začátečnické éro, je dost svižná a obratná i na blbnutí a základní akrobacii. Cessna určitě ani dnes není špatná volba. Přeju hodně štěstí a bezpečných startů i přistání! 
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele: