Robin od www.azero.cz

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
boris001
Kontaktovat uživatele:

Robin od www.azero.cz

#1 Příspěvek od boris001 »

Ahoj všichni, zvažuji koupi větroně Robin ( http://www.azero.cz/cz/produkty/elektro ... robin.html). Rád bych zjistil před koupí náročnost stavby tohoto modelu.Díky za info
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od miglosch »

Ahoj, nic náročného se neděje.
Zrovna dávám dohromady Filipa 600 také od Azero, což je vlastně stejné jako Robin, ale bez klapek a je to v pohodě. Je třeba uříznout špičku trupu dle naznačené roviny (pokud chceš elektro) zalepit motororovou přepážku, vyvrtat díry na kolíky v trupu a křídle. Dále vyvrtat otvory do trupu pro upevňovací šrouby křídla a to už je více méně až na ostatní malé dodělávky vše :-) pak už jen elektro instalace.

U dřívějších verzí Filipa 600 byl problém s vůlí v táhlech (volně vložené lanovody), které pan výrobce nově dobře vtipně vyřešil, takže mnou chystané přesunutí serva výškovky do kýlovky se nekoná a nechám ho klasicky pod křídlem :-)

Tohle už je druhej Filip 600 kterého dávám dohromady a není se čeho bát. Je to fajn Éro nenáročné na stavbu s dobrými letovými vlastnostmi a i tuhostí kontrukce a to je jeden s důvodů, proč jsem ho opět vybral protože s ním budel létat i přítelkyně :-) takže pevná křídla s torzní skříní budou třeba :wink:
tks
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tks »

Robina zrovna stavím. Není to nic složitého, taková klasická ARF koncepce. Ovšem velmi povedená. Snažím se i fotit. Momentálně mě trošku brzdí pracovní povinnosti, proto mi to jde pomalu. Ale pokud bys potřeboval něco prokonzultovat či jakkoliv pomoct se stavbou, tak není problém.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
milost
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milost »

Jak vztekly zachazeni Filip 600 zvladne [napr.]?
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
boris001
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od boris001 »

milost píše:Jak vztekly zachazeni Filip 600 zvladne [napr.]?

nějaký info:-)
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... =filip+600
tks
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tks »

Takže můj Robin je připraven k záletu. Stavbu jsem se snažil zdokumentovat. Z obrázku tedy snad bude zřejmé složitost (resp. jednoduchost) stavby a také špičkové provedení stavebnice.

Objednal jsem si Robina V, který sice ještě není na webu, ale je již k dispozici. I díky tomu se mi podařilo postavit toto éro s letovou hmotností 1150g, plošné zatížení je tedy okolo 25g/dm2.

Fotogalerie je tedy zde.

Věřím tomu, že v neděli proběhne zálet a do alba přibudou i letové snímky a video.
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Dovi

#8 Příspěvek od Dovi »

tks píše:Takže můj Robin je připraven k záletu. Stavbu jsem se snažil zdokumentovat. Z obrázku tedy snad bude zřejmé složitost (resp. jednoduchost) stavby a také špičkové provedení stavebnice.

Objednal jsem si Robina V, který sice ještě není na webu, ale je již k dispozici. I díky tomu se mi podařilo postavit toto éro s letovou hmotností 1150g, plošné zatížení je tedy okolo 25g/dm2.

Fotogalerie je tedy zde.

Věřím tomu, že v neděli proběhne zálet a do alba přibudou i letové snímky a video.

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=4689

Ahoj, máš SZ.
tks
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tks »

Už mám dokončený i trup na Robin T. Druhý díl seriálku tedy začíná zde: http://picasaweb.google.com/tomas.kupci ... 9456769122

Pro zálet budu čekat na počasí a na vrtulové listy (co Milane :wink:).
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Milan Nes »

Ahoj,

neboj krásně si to udělal koukám na to listy mám v pondělí letěj poštou.

Jinak fakt smekám před tim jak si to postavil :) posílám to Nakovi, něco tam má přibaléno :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
martin z

#11 Příspěvek od martin z »

takto skvěle zpracovaný fotoseriál ze stavby s těmi vysvětlujícími popisy by si zasloužil někam vystavit jako univerzální návod jak postavit bez trápení ARF stavebnici elektrovětroně (třeba na stránky výrobce tohoto modelu), aby modelář méně stavebně zběhlý nemusel pracně vymýšlet vymyšlené a odzkoušené a hlavně jak to postavit hezky čistě! Gratuluji a ukládám si fotogalerii do bookmarku!

p.s. návody u stavebnic jsou většinou jen s kreslenými obrázky a když už jsou v návodu fotky tak jen černobílé z kopírky a to fakt není ono.
tks
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tks »

Velice děkuji za uznání. Jsem rád, že se to líbí a že ta práce nebyla zbytečná. Pan výrobce pochopitelně fotografie viděl také a plánuje je dále využít.

Již teď mohu slíbit, že chystám další fotoseriály. A to i v trošku jiné kategorii.
mirfia

#13 Příspěvek od mirfia »

tks píše:Velice děkuji za uznání. Jsem rád, že se to líbí a že ta práce nebyla zbytečná. Pan výrobce pochopitelně fotografie viděl také a plánuje je dále využít.

Již teď mohu slíbit, že chystám další fotoseriály. A to i v trošku jiné kategorii.

už má odkaz na stránkách:-)
sahara2010

#14 Příspěvek od sahara2010 »

Snažím se i fotit. Momentálně mě trošku brzdí pracovní povinnosti, proto mi to jde pomalu

Naposledy upravil(a) sahara2010 dne sob 13.11.2010 16:17, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od tks »

sahara2010 píše:Snažím se i fotit. Momentálně mě trošku brzdí pracovní povinnosti, proto mi to jde pomalu

A co stavíš? Taky Robina?
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“