Nováček uvažuje o koupi heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od psena »

To je ale tvoje osobni fobie, tak proc takhle ovlivneny radis ostatnim??
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MakoBear »

novacek chtel poradit , dostal par rad a hromadu demagogie, obzvlast mne zaujal prispevek o pradelnich snurach a slapacich autickach atd.atd.... nevim kolik novackovi je. ale dokazi si zive predstavit ze je pro nekoho zasadni rozdil koupit neco za 3k nezli za 13k (pocitam trexe/minititana + naboijecku +soupravu) , kvuli tomu z nej nemusime delat blbce splhajiciho po pradelni snure kterou vyndal ze slapaciho auta. sam mam trexe ale zacinali jsme ve trech na kestrelovi. casty argument , ze set jsou vyhozene penize je dle meho nazoru zavadejici resp. plati pouze do prvni rany, kdyz totiz prasti zacatecnik s trexem ( ktery zase podle mne zacatecnik neni schopen seridit sam, do letaveho stavu) tak aby zacal znovu sporit a s nejvetsi pravdepodobnosti to rozbije znovu, protoze bude nervozni , zatimco u kestrela staci tavna pistole a jde se znovu do vzduchu ... btw znam plno modelaru, kteri zacinali na lame, skylady apod. mne to prijde jako jedna z moznych cest a rozhodne neni spatna, diky setum se k modelarine, te skutecne, dostane vic lidi nezli kdy predtim, protoze je prvni uspech navnadi ...
jez_cz

#18 Příspěvek od jez_cz »

blade120 píše:Ak sa taká helikoptéra vymkne kontrole, tak je to neriadená strela hromadného ničenia a nemusí to byť chyba pilota, stačí keď niečo povolí.
Je lepší přistupovat k létání s vědomím, že i v takovémto případě je to vždy! chyba pilota.

To MakoBear: naprostý souhlas
Naposledy upravil(a) jez_cz dne ned 07.11.2010 13:54, celkem upraveno 1 x.
I květák je jen vycepované zelí
raging

#19 Příspěvek od raging »

MakoBear píše: znam plno modelaru, kteri zacinali na lame, skylady apod. mne to prijde jako jedna z moznych cest a rozhodne neni spatna, diky setum se k modelarine, te skutecne, dostane vic lidi nezli kdy predtim, protoze je prvni uspech navnadi ...
U mě a několika kámošů to bylo přesně tak 8)
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

MakoBear píše:novacek chtel poradit , dostal par rad a hromadu demagogie, obzvlast mne zaujal prispevek o pradelnich snurach a slapacich autickach atd.atd...

Nováček s aspoň průměrným IQ si z toho poměrně snadno vyloví základní údaj. A to to, že se v první řadě musí rozhodnout, co vlastně chce dělat. Teprve potom to, s čím to chce dělat.

Protože kupovat buřta, když mám chuť okusit broskev je poněkud mimo.

A ta pravá demagogie teprve nastane, když mu v takovém případě začneš nutit sekanou. Vše v jednom, bez nejmenší možnosti zkontrolovat či ovlivnit použité suroviny, jejich vhodnost stav a kvalitu. Zkrátka set.
PetaF

#21 Příspěvek od PetaF »

Tak nevím...
Již víc jak 20let páčkuju éra.
Na vrták jsem si nějak netroufl.
Pak jsem ale začal v červnu na hračce-Blade MSR.
Po týdnu jsem jej chtěl vyhodit,ale nedal jsem se!
Pak trochu simulátoru...
Od srpna mám T600. Ze začátku jsem byl vys....j,ale sedlo si to.
Přikoupil jsem T500,aby to na place odsýpalo a nedávno jsem oslavil 100. start bez nehody.
Moje poučení zní: Blade mi velmi pomohl
Ale šikovnější děcka to nepotřebujou... :-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

kdyz totiz prasti s trexem ktery zase podle mne zacatecnik neni schopen seridit sam, do letaveho stavu
Teď reaguji jen na tuto myšlenku, podle mě je to blbost.
Pokud člověk chce a je průměrně inteligentní tak to zvládne. Vlastní zkušenost. Začínal jsem vlastně dvakrát. Moje první heli Hirobo Shuttle v roce 1991. Naprosto bez informací a bez netu. Nastavena a visela. Dál jsem se tenkrát z časových důvodů nedostal ( podnikání ). Podruhé s Trexem 450 v roce 2004. Úpně sám bez pomoci. Jen informace na netu. Postaveno, nastaveno, napípáno do radia a zalítáno. Později, a to už jsem lehce poletoval jsem poprosil Krtka o kontrolu. Nebylo potřeba nic měnit. První pád se konal při neočekávaném podfouknutí větrem při přistání. To už jsem lítal nesmělé osmičky. Kříž na podvozku jsem neměl nikdy.
Prostě, když člověk chce tak si info sežene, něco se naučí, něco přečte a jde to.
Ano pod dohledem a s radami to jde jednodušeji. Taková cesta ale mě nebaví.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od MakoBear »

vidim ze se z toho stava spise flameware a prezentace osobnich nazoru ale pokud jsme si dnes oblibili jinotaje a misto konkretni rady bonmoty - zkusim i ja prispet malym epickym pribehem :

Zacinal jsem s modelarinou pred 35 lety na malem meste, rodice mne podporovali ale tata nebyl technicky nadan a tak jsme to s kamaradem zkouseli jak penezenka, Modelar v Zitne / Karline a prirucka od pana Prochazky daly tj Demant, Demant800, Broucek, Saper 13, Dana... mnozi mozna pri tech jmenech zaslzi. Jelikoz jsme to placali jak se dalo - tak nam to podle toho i letalo - tj nic moc, spise vsak nic.:-) Nadeje svitla az kdyz si nas vsimli mistni soudruzi ze Svazarmu a zalozili nam modelarsky krouzek. Bohuzel vedouci krouzku, syn mistniho nacelnika VB to spise pochopil jako dobry bod do zivotopisu (prace s mladezi ) a jako prispevek na svoje hobby (motorky) takze jsme uvideli pouze jednu stavebnici, na kterou jsme ani nesahli a dilna byla vyuzivana jako klubovna mistnich svazarmovcu. To a zejmena ne zcela uspechy s letajicimi modely - a problem nebyl ve stavebnicich, ale v nasi nezkusenosti, melo za vysledek, ze jsem se na modelarinu vykaslal.
Po letech jsem v praci uvidel u kolegy RCrevue, zacetl jsem se a byl jsem v tom znovu. Jako prekvapeni jsem dostal k vanocum Tombu v rozsypu ( rada prodavace od Pecky :-) tu jsem si postavil a potahl a chrochtal jsem blahem jak to dnes s temi hotovymi zebry, folii pekne odsejpa . Bohuzel prvni let nedopadl nejlepe . Koupil jsem na radu zkusenych Primu a zacal letat pod dohledem - ale moc relaxu mi to neprineslo . Zlom mi prinesl az EasyStar - s nim jsem ziskal zasadni navyky a hlavne zasadu spolehat se za kniply sam na sebe . A diky temto navykum jsem mohl prejit na dospele modely. Ano, dnes vim ze 3,5 metrovy vetron je defacto hodnejsi nezli mnoha zacatecnicka letadla, ale pripadal bych si divne, kdybych radil zacatecnikovi kup si 4 vetrone ten je hodnejsi a leta lip a bude te bavit dele apod...

Co jsem chtel temi mnohy slovy rici ...

1)pro zacatek je nutny alespon maly uspech - povzbuzeni - to je ten hnaci motor

2)simulator je dobra vec pro zacatek, ale nejvice se clovek nauci na poli s realnym letadlem / vrtulnikem - v realu je to i mozna tak trochu o psychice a ne jenom motorickych dovednostech

3)pokud je set alespon trochu letavy (viz z letadel napr Skylady, Skyhawk,ES - z vrtulniku z me zkusenosti Kestrel a Lama ) prinese to prave ten prvni uspech a motivaci . Argument vyhozenych penez padne pri prvnim sbirani onoho "skutecneho" modelu na poli do pytle .

Toto je muj subjektivni nazor a nijak nenapadam ty, kteri rovnou zacinali na Trexech ci F5 brusech :-) a nerikam ze rikaji blbosti (to pkotatko :-( ) . Ja se bavim hlavne o modelarine pro radost a osobne preferuji spise stavbu z rozsypu nezli hotove stavebnice. Na to je ale nutne uz umet letat .-) Rozbit neco co jsem tydny piplal ve sklepe boli o moc vice nezli neco co jsem sesrouboval za vecer z krabice
Nekdy mam pocit z nekterych prispevku ze mnozi zkuseni modelari uz zapomneli na to jak si pletli levou a pravou pri letu proti sobe, jak pro zacatecnika muze byt problem i proste napipani letadla do vysilace a vytrimovani za letu a ze dive test neni idealni overeni zpusob teziste pro zacatecnika .. O tom ze reagovat na neci nazor vetou ze je to blbost, argumentovat prumernou inteligenci ( to je prosim jaka ?) - no comment - to je spise o schopnosti akceptovat i nazory odlisne, zkusenosti nekoho jineho ci chuti poradit neco co je pro pro mne samozrejme.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pkotatko »

Omlouvám se za za ten výraz. Prostě jsem jen reagoval protože se mi nelíbila ta věta, že začátečník není schopen si helinu nastavit sám. Já tvrdím že je, pokud tomu dá čas a posbírá si dostupné informace. Samozřejmě i já jsem několikrát doporučoval vyhledat někoho pro pomoc. Je to rychlejší cesta a méně trnitá. Zase se ale člověk ošidí o ten krásný pocit že něco dokázal sám.
Takže ještě jednou se omlouvám, ono by to v diskuzi naživo asi vyznělo jinak než tady. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Digis
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Digis »

Ani nevíte jak jsem rád, že jsem si na začátku mohl nechat poradit od lidí kteří mi opravdu poradili a ne od lidí tady na fóru, kteří se hádají stále o své pravdě. Chudák nováček, nic se nedozví jako vždy. :twisted:

JamesT20: koukni na naše stránky a v klidu si je přečti a pak se zeptej v našem vlákně, nebo přes SZ, třeba ti to pomůže v lepší orientaci.
Naposledy upravil(a) Digis dne ned 07.11.2010 16:31, celkem upraveno 1 x.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MakoBear »

To pkotatko - mame na vec vcelku podobny nazor :-) - proc se skorpit ....mne je jenom vzdy ale fakt lito tech kluku co zacinaji a nevedi ci nemaji jasno ... , maji z uhlu pohledu mazaku hloupy dotaz a pak si to tady tak trochu odskaci :- ) Kdyz se divam napr. na RCGroups tam takove reakce podle mne nenastavaji, alepon v tech threadech co jsem ja cetl :-)
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

MakoBear píše:argumentovat prumernou inteligenci ( to je prosim jaka ?) - no comment - to je spise o schopnosti akceptovat i nazory odlisne

Průměrná inteligence vyplývá z definice IQ. Je to IQ=100

Ano je to o ochotě akceptovat cizí názory. A zjevně se nejhůře akceptuje názor: Rozmysli si co chceš a k čemu, pak můžeme radit a vybírat.

Za to těch, co prosazují nějakou cestu aniž by vůbec tušili, co žadatel potřebuje je jako máku. :cry:
psena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od psena »

Ja jsem dostal od manzelky koaxial k minulym vanocum, vybrala tajne na tomto foru a vybrala velmi dobre, protoze nekoupila zadny 3kanalovy vrtulnicek v tescu , ale hned 4 kanalovy od Nine Eagle, ktery tu byl chvalen. Byl ji samozrejme nabizen i Blade mSR, ale radsi volila na jistotu, protoze nevedela jestli mam pro tento typ zabavy dostatecny vlohy. :roll: :lol:
Z koaxu jsem byl nadsenej a hned jsem se prihlasil zde na foru a zacal cerpat informace o vrtulnicich. Nedelal mi zadny vetsi problem vytipovat lidi od kterych jsem informace cerpal jako duveryhodne.(musim prozradit, ze dva z nich pisou i v tomto vlaknu)
Samozrejme me koax asi za 14 dni prestal trosku bavit a za dalsich 14 dni uz jsem v Honkongu objednaval 6CH (Trex 450 Pro.)
Nikdy jsem tohoto postupu nelitoval, naopak ho dale doporucuju a zatim vidim ze uspesne, protoze vsichni kteri se mnou vyber resili jeste stale litaji a postupuji kazdy dle svych schopnosti dopredu.
Kdybych tenkrat dostal Blade mSR , tak rozdil by byl v tom, ze by me naplno zamestnaval o 14 dni dele....
Samozrejme kazdej jsme jinej a kazdemu vyhovuje jinej postup, proto se neda rict, ze existuje jedna pravda, ale je prece na kazdym z nas na co se citi a jakou cestou se vyda.
Ja po te co jsem videl video s 6ch vrtulnikem, jsem okamzite vedel, ze je to to s cim a co chci litat. A ted vim, ze u me ani nemohl byt jiny postup, protoze to je obrovska vyzva a velmi mravenci prace na dlouha leta dopredu.
Takze doporucuju www.youtube.com a prohlidnout ruzne typy vrtulnicku a bude jasny co vas oslovi.
Vybirat a ani neznat zakladni odlisnosti je samozrejme nesmysl.
JamesT20

#29 Příspěvek od JamesT20 »

No abych to teda upřesnil chctěl jsem na lítání ven něco pořádného. Mám doma http://www.penelope.cz/no-name-vrtulnik ... ce=zbozicz venku pro mě "dobré polítání" poprvé jsem třískl o zem a tak jsem kupoval listy ale pohoda. A poté jsem začal se vznášet tak půl metr a zase přistát až mi to šlo. Ale nemám dostatek peněz a chtěl bych už něco stabilnějšího
Mikelo

#30 Příspěvek od Mikelo »

To co jsi dal do odkazu nemá s vrtulníky téměř nic společného. Dle zkušenosti s tímto krámem se nemůžeš ve věci větších strojů rozhodovat.
Chce to před koupí čehokoliv dalšího nastudovat mnohem více informací než máš, ba ještě lépe, požádat někoho ať tě pustí na simulátor, nebo v reálu na kabel, případně zaplatit hodinu v heliškole (asi 700,-), byť je nemám z jistých důvodů rád. Ušetří ti to opravdu hodně peněz a zklamání.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“