Turnigy 9X 9Ch
mikr píše:ako som písal mne najviac chýba manuál k V2. Neverím, že niekde nie je. Ja ho ale nemôžem nikde nájsť.
Ono je to složitější, protože Turnigy 9X V2 se implicitně dodává s firmware, ke kterému jsem ještě neviděl žádný aktuální manuál jen starší popis k IMAX9X, který sice není úplně dokonalý pro Turnigy 9X V2, ale jak ti jistě řeknou ostatní dá se použít. Pokud někde existuje aktuální manuál k implicitně dodávanému firmware Turnigy 9X V2 pak je dokonale ukryt, protože jsem prošel mnoho diskuzí i různých zahraničních a nikde nebyl. Neposkytuje ho ani prodejce HC. Vždy se odkazuje buď na ten k IMAX9X
Manuál k IMAX9X
http://www.skyrc.us/pdf/imax9x.pdf
nebo na ty, které se vztahují k jinému firmware viz popis dále.
Pokud aktualizuješ firmware, pak už jsou novější popisy ovšem vztahující se k tomu, kterému firmware.
Info co je potřeba k aktualizaci firmware v Turnigy 9X
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31830&start=36
Firmware TH9X
http://code.google.com/p/th9x/
Manuál pro Turnigy 9X s firmware TH9X
http://th9x.googlecode.com/svn/trunk/doc/th9x-en.pdf
Firmware ER9X
http://code.google.com/p/er9x/
Manuál k Turnigy 9X s firmware ER9X
http://er9x.googlecode.com/svn/trunk/doc/ER9x%20Users%20Guide.pdf
Ďakujem. skúsim ináč. Gyro nastavenie na Tx je možné zadať ako " GY " alebo "STG " Neviem kde patrí GP780.
A ďalej kanal 5 a 6 nemám priradený a aj tak 5 (gyro) prepína medzi normal a hold. Potom neviem či tie kanály majú byť priradené alebo nie.
Proste mám nový vrťas a neviem nastaviť Gyro, preto idem od nastavenia železa, gyra ako takého až po nastavenie na Tx.(nad tým dumám teraz)
A ďalej kanal 5 a 6 nemám priradený a aj tak 5 (gyro) prepína medzi normal a hold. Potom neviem či tie kanály majú byť priradené alebo nie.
Proste mám nový vrťas a neviem nastaviť Gyro, preto idem od nastavenia železa, gyra ako takého až po nastavenie na Tx.(nad tým dumám teraz)
mikr píše:Ďakujem. skúsim ináč. Gyro nastavenie na Tx je možné zadať ako " GY " alebo "STG " Neviem kde patrí GP780.
Tak v tomhle ti asi moc neporadím, ale zkus mrknout viz odkaz
http://rcheli-blog.blogspot.com/p/turnigy-9ch-setup.html
a zkus to podle toho tam uvedeného postupu i když tam je GY401 (možná ti to pomůže).
mikr píše:ako som písal mne najviac chýba manuál k V2. Neverím, že niekde nie je. Ja ho ale nemôžem nikde nájsť.
Trochu lepší manuál než pro imax9x lze najít tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/380555286X241990X40.doc - pohříchu ve Španělštině, ale má výhodu, že soubor je editovatelný. Ze zoufalství jsem se pustil do překladu s doplněním, aby to mělo skutečně charakter manuálu a ne pouze popisu jak se dostat k položkám menu - mám hotovou podstatnou část ACRO a došly mi baterky (myslím ty v hlavě) - je to hrozná ... a někde si nevím rady, takže spolupráci se spřízněnou duší bych uvítal.
Předpokládám, že ti nově příchozí (jako já), kteří se díky TGY9X dostali k programovatelné soupravě, by uvítali aby tato problematika (programování) byla někde koncentrovaná. Proto navrhuji toto vlákno nechat na problematiku s HW a na programování otevřít vlákno samostatné.
JASSoft píše:...a někde si nevím rady, takže spolupráci se spřízněnou duší bych uvítal...
Řekl bych, že nejvíc zkušeností s T9x tady bude mít RiMr. Ten by ti k tomu mohl poradit asi nejlépe. Domluv se s ním přes SZ, protože jak už tady psal taky už něco má připravené ke zveřejnění, tak by se to možná dalo spojit dohromady.
JASSoft píše:...Proto navrhuji toto vlákno nechat na problematiku s HW a na programování otevřít vlákno samostatné.
Mám obavu, že by to patrně neprošlo a moderátoři by to buď zamkli nebo smazali. V pravidlech diskuze totiž je, že se k tématu nemají zakládat duplicitní témata a i v tématech k jiným RC soupravám se v jednom vlákně obvykle řeší všechno tj. jak HW tak i programování.
Měl jsem Turnigy v1 tak nevím jestli Ti to pomůže.Pro gyro Align Volba STG,volba GY by měla být pro Futabu.
downrate pod 50 je normal
uprate nad 50 je HL.
Snad Ti to pomůže už si to oc nepamatuju.
uprate nad 50 je HL.
Naposledy upravil(a) svitek dne čtv 04.11.2010 10:26, celkem upraveno 1 x.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
Sky Scout
Spektrum DX6i
mikr napsal:
Měl jsem Turnigy v1 tak nevím jestli Ti to pomůže.Pro gyro Align Volba STG,volba GY by měla být pro Futabu.
uprate nad 50 je HL.
mikr píše:Ďakujem. skúsim ináč. Gyro nastavenie na Tx je možné zadať ako " GY " alebo "STG " Neviem kde patrí GP780.
uprate nad 50 je HL.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
Sky Scout
Spektrum DX6i
Bobo001 píše:Netušíte, proč není ve volných mixech mixování posunováno podle nastavení offsetu? Resp. proč se změna v nastavení offsetu vůbec nijak na mixu neprojevuje? Nejsem schopen to u své V2 nijak rozpohybovat.
V1 v mixech offset nemá, V2 v menu offset k nastavení má ale to je vše - není účinný, takže oproti V1 žádná podstatná změna (velká škoda).
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Mě by třeba zajímalo, co a jak dělá funkce "LINEAR" v mixu AIRBRAKE.
Tenhle mix je výborný, ale to by ani nebyly číňáci aby ho nějak nezkonili.
Tímto mixem můžete luxusně namixovat nejen brzdy, ale opačnou hodnotou i vztlaky, s přimixováním výškovky i s jejím nastavitelným prodlením, pěkně na středovou polohu třípolohového přepínače AUX3. ALE! Samozřejmě by to chtělo ještě jednu polohu brzd/klapek na třetí polohu přepínače (dolů). Prostě "NIC" cvak "START" cvak "PŘISTÁNÍ". Třeba... Ale ona ta třetí poloha ten mix akorát opět vypne... No a právě úplně dole je volba MODEL, kde je možnost MANUAL (výše popsaný projev) a možnost LINEAR, která dělá cosi jaksi, nevím jak... Ale říkám si, že jestli by to mohle nějak fungovat lineárně, bylo by to parádní. Jestli je někde na nějaký kanál potřeba přiřadit přepínač (jako u flaperonů), nebo jestli se musí někdy někde něco podržet (viz "utajená" funkčnost mixu BUTERFLY)...? Nevím... Nevíte?
Tímto mixem můžete luxusně namixovat nejen brzdy, ale opačnou hodnotou i vztlaky, s přimixováním výškovky i s jejím nastavitelným prodlením, pěkně na středovou polohu třípolohového přepínače AUX3. ALE! Samozřejmě by to chtělo ještě jednu polohu brzd/klapek na třetí polohu přepínače (dolů). Prostě "NIC" cvak "START" cvak "PŘISTÁNÍ". Třeba... Ale ona ta třetí poloha ten mix akorát opět vypne... No a právě úplně dole je volba MODEL, kde je možnost MANUAL (výše popsaný projev) a možnost LINEAR, která dělá cosi jaksi, nevím jak... Ale říkám si, že jestli by to mohle nějak fungovat lineárně, bylo by to parádní. Jestli je někde na nějaký kanál potřeba přiřadit přepínač (jako u flaperonů), nebo jestli se musí někdy někde něco podržet (viz "utajená" funkčnost mixu BUTERFLY)...? Nevím... Nevíte?
RiMr píše:Mě by třeba zajímalo, co a jak dělá funkce "LINEAR" v mixu AIRBRAKE.
Volba linear nastavuje hodnoty podle polohy ovladače akcelerátor
JASSoft píše:Bobo001 píše:Netušíte, proč není ve volných mixech mixování posunováno podle nastavení offsetu? Resp. proč se změna v nastavení offsetu vůbec nijak na mixu neprojevuje? Nejsem schopen to u své V2 nijak rozpohybovat.
V1 v mixech offset nemá, V2 v menu offset k nastavení má ale to je vše - není účinný, takže oproti V1 žádná podstatná změna (velká škoda).
Hm, nemilé... Děkuju za odpověď.
Btw - měl bych jeden bod do onoho výše zmiňovaného připravovaného manuálu - pokud nechcete znovu nastavovat všechny své modely ve vysílači už uložené, nepřipojujte jack do konektoru na spodní straně při vypnutém vysílači (aneb už vím, čím budu trávit dnešní večer). Možná se to tady už dalo dočíst, ale znáte to...
Bobo001 píše:Hm, nemilé... Děkuju za odpověď.
Btw - měl bych jeden bod do onoho výše zmiňovaného připravovaného manuálu - pokud nechcete znovu nastavovat všechny své modely ve vysílači už uložené, nepřipojujte jack do konektoru na spodní straně při vypnutém vysílači (aneb už vím, čím budu trávit dnešní večer). Možná se to tady už dalo dočíst, ale znáte to...
No do manuálu asi ne - vypádá to na specifické chování Tvé soupravy - u mne se nic takového neděje - jack vysilač zapne stejně jako vypínač (vysílač dodán před cca 3 mi týdny) - k žádnému resetu nedochází.