Walkera 180 Z - první crash...
Walkera 180 Z - první crash...
Už jsem se ptal v jiném vlákně, ale do uzamknutí místnosti se tam řešily spíše osobní věci... no a taky jsem se možná nešikovně ptal.
Prosimvás napálil jsem do zdi. Vím že je určitě v háji hlavní ozubené kolečko (prasklo na hřídeli a protáčí se na ní), zohlo se mi váhadýlko (stačí narovnat ručně, nebo raděj objednat?) a hlavní hřídel má vůli (můžu s ní tahat cca 4 mm nahoru/dolů). Deska cykliky je ted zešikma, ale to je asi tím, že je ta hřídel posunutá. Není mi jasné, jestli to prasklé ozubené kolečko má vliv na vertikální posun hřídele (podle mě asi ne - co tedy ovlivňuje usazení hřídele?).
V nízkých otáčkách (kdy to kolečko ještě jakštak přenáší točení z motorku) se hlavní vrtule potřepává.
Kdyby jste někdo věděli nějakou radu, nebo jaká ta vůle na hřídeli má být, tak budu rád. Dneska to rozeberu, omrknu a budu objednávat díly.. Díky
Prosimvás napálil jsem do zdi. Vím že je určitě v háji hlavní ozubené kolečko (prasklo na hřídeli a protáčí se na ní), zohlo se mi váhadýlko (stačí narovnat ručně, nebo raděj objednat?) a hlavní hřídel má vůli (můžu s ní tahat cca 4 mm nahoru/dolů). Deska cykliky je ted zešikma, ale to je asi tím, že je ta hřídel posunutá. Není mi jasné, jestli to prasklé ozubené kolečko má vliv na vertikální posun hřídele (podle mě asi ne - co tedy ovlivňuje usazení hřídele?).
V nízkých otáčkách (kdy to kolečko ještě jakštak přenáší točení z motorku) se hlavní vrtule potřepává.
Kdyby jste někdo věděli nějakou radu, nebo jaká ta vůle na hřídeli má být, tak budu rád. Dneska to rozeberu, omrknu a budu objednávat díly.. Díky
Šroubky v kroužku tlačí jen tak na hřídel, nebo aretujou do nějaký díry / důlku?Milošek píše:Ten kroužek s šroubkem pod cyklikou slouží k zajištění hřídele proti vert.posuvu.Při havárii se stane že se posune a vznikne ona vůle. Takže povolit a posunout dolu aby tam ta vůle nebyla.To vahadlo se dá srovnat ručně docela dobře.
oprava
Ahoj,
při jednom pádu mi taky vyskočil jistící plastovej kroužek. Poškozený nešel zpět použít tak jsem to vyřešil podložkou M4 a zajistil skrz hřídel 0,5 drátkem (funguje jako závlačka). Právě ta podložka sedla tak dokonale že hřídel je bez vůle.
Zde úprava trochu vidět: http://petsild.rajce.idnes.cz/mega_uprava/
při jednom pádu mi taky vyskočil jistící plastovej kroužek. Poškozený nešel zpět použít tak jsem to vyřešil podložkou M4 a zajistil skrz hřídel 0,5 drátkem (funguje jako závlačka). Právě ta podložka sedla tak dokonale že hřídel je bez vůle.
Zde úprava trochu vidět: http://petsild.rajce.idnes.cz/mega_uprava/
Re: oprava
Díra 0,5 mm tam už je, nebo jsi ji do hřídele vrtal?petsild píše:...tak jsem to vyřešil podložkou M4 a zajistil skrz hřídel 0,5 drátkem (funguje jako závlačka). ..
A už jsem u kolečka. Tím jak se ta hřídel "utrhla" a střed toho kolečka prasknul, tak se to kolečko malinko sesunulo z hřídele dolů. Proto tam je teď ta vůle. Akorát jsem objevil, že na konci té hřídele, v místě kde je to kolečko, je taky dírka, tak nevím ještě jakým způsobem to kolečko tam má být ukotvené. To uvidím až mi dojde poštou...
Bohužel díly mi mají přijít až příští čtvrtek, tak přemýšlím jestli to kolečko zatím nepřilepit k té hřídeli. Objednal jsem pro jistotu i náhradní hřídel...
A taky se bojím to kolečko narvat zpátky aby sedělo jak má... nerad bych s něčím jiným pohnul. Je to všecko jakééési moc vratké
Není tu náhodou někdo ze Zlínska/Kroměřížska/Přerovska???
Bohužel díly mi mají přijít až příští čtvrtek, tak přemýšlím jestli to kolečko zatím nepřilepit k té hřídeli. Objednal jsem pro jistotu i náhradní hřídel...
A taky se bojím to kolečko narvat zpátky aby sedělo jak má... nerad bych s něčím jiným pohnul. Je to všecko jakééési moc vratké
ozzzy píše:A už jsem u kolečka. Tím jak se ta hřídel "utrhla" a střed toho kolečka prasknul, tak se to kolečko malinko sesunulo z hřídele dolů. Proto tam je teď ta vůle. Akorát jsem objevil, že na konci té hřídele, v místě kde je to kolečko, je taky dírka, tak nevím ještě jakým způsobem to kolečko tam má být ukotvené. To uvidím až mi dojde poštou...
A taky se bojím to kolečko narvat zpátky aby sedělo jak má... nerad bych s něčím jiným pohnul. Je to všecko jakééési moc vratké![]()
V katalogu vidím nějaký čípek, nemá ale poziční číslo.
Lepit tohle asi nebude dobrý, z toho kouká další rána...
re:oprava
Hlavní ozubené kolo drží malej čep pro lepší přístup: povolit 4x šroubky oddělit horní desku od spodní. Potom jednoduše vyndat čep a nahradit vhodnou závlačkou jako nahoře.
Pro budoucí servis
doporučuju tak udělat.
Pro budoucí servis