Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1486 Příspěvek od pkotatko »

Nedá mi to se nezeptat. Co jste udělali s Chevroletem ? Máte ho někde na letišti zakopanýho ? Od tý doby co se na vás jel podívat se tady na diskuzi neobjevil.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1487 Příspěvek od Digis »

pkotatko píše:Nedá mi to se nezeptat. Co jste udělali s Chevroletem ? Máte ho někde na letišti zakopanýho ? Od tý doby co se na vás jel podívat se tady na diskuzi neobjevil.

No pokud si vzpomínám, tak odjel zase na ten svůj ostrov oddávat se slunci a vodě :lol: Ale nemyslím si, že bysme ho tak znechutili, že by zanevřel na lítání, bylo to pohodový setkání, asi jen nemá čas :wink:
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1488 Příspěvek od Digis »

Včera jsem zjistil, že na kartě co mám u Cetelemu, můžu pomoci virtuální karty,kterou občas používám, aktivovat i Paypal. Vzhledem k tom, že mám paypal přes kartu spořitelny a mám tam pro jistotu limit jen 2000,- jsem si zadal i tuto virtuální kartu do paypalu. Funguje to takto. V okamžiku, kdy tě obchod přesměruje na Paypal, přihlásíš se na cetelem a zadáš částku platby na paypal a povolíš ji. Pak se přepneš do paypalu a tuto platbu potvrdíš. Toto je celkem bezpečnej systém nakupování přes net protože transakce platí jen jednou a i když platíte jen pomocí této virtuální karty, tak je pro jednu transakci a funkční je 2h, pak se musí znovu generovat kód. Někdo to možná používá a někdo o tom třeba neví, to jen pro informaci. :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#1489 Příspěvek od psena »

pkotatko píše:Nedá mi to se nezeptat. Co jste udělali s Chevroletem ? Máte ho někde na letišti zakopanýho ? Od tý doby co se na vás jel podívat se tady na diskuzi neobjevil.

A jeje uz to prasklo... jsme mili a hodni kluci, kteri radi poradi a predvedou sve helikoptery, ale kdyz nekdo prijede a macha pred nama plnou srajtoflou dolaru, tak zapominame na konicek a vracime do let mladi straveneho v podsveti... ale doufam, ze to nikoho od dalsi navstevy neodradi!! :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#1490 Příspěvek od psena »

Odjizdim na letiste, vitr se zdy byt v norme.
Penax

#1491 Příspěvek od Penax »

psena píše:Odjizdim na letiste, vitr se zdy byt v norme.

Prijizdim z prace domu. Je tma. :cry:
peko.cz

#1492 Příspěvek od peko.cz »

Jsem v práci a veknu je tma. Jestli fouká netuším. Sakra, to je trapný roční období ...
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
prtka
Kontaktovat uživatele:

#1493 Příspěvek od prtka »

Už těm rosničkářům zatraceným nevěřím :!: Hlásili na dnešek velkej vítr a ono bylo nádherně. Helinu jsem proto nechal doma. Ale zítra jdu určitě dopo. Vidím to tak, že si budu nechávat stroj v práci :D
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
error414
Kontaktovat uživatele:

#1494 Příspěvek od error414 »

tak dneska zalet loga 10/400 a story jak krava.

po standartnim serizeni aby heli nikam neutikala a v pohode litala, na vysilacce sem mel nastavenou krivku kolem 70% (plyn). po nastaveni krivky kolem 80% se zacal divne chovat ocas, knital a nekdy se heli otocila o 90 pak o 180. asi 50 cm od zeme sem vypl motor a pristal. stahl gyro z 85 na 75%

pri dalsim startu se heli zacala tocit kolem osy. zjitil jsem ze nereaguje vrtulkove servo!!! negyrovalo to ani nereagovalo na packy, gyro svitilo (GY401) po odpojeni/zapojeni baterky vse v pohode.
(dx7, ar6200),

po vzletu nedrzelo gyro (75%) tak sem porad zvysoval az ne 85% (stejna hodnota kde ocas kmital) kde ocas drzel a nekmital. pak se s heli dalo krasne litat. tak nevim co se stalo.

budu potrebovat otackomer abych zjistil jak nastavit vysilacku aby to tocilo tech 2200

letove vlastnosti jsou paradni (kdyz drzi ocas), lita se me stim lip jak s raptorem
Logo 600 + spirit
Penax

#1495 Příspěvek od Penax »

Asi budu muset dat v praci vypoved a jit se nahlasit na pracak. To je pro me jedina moznost jak se dostat behem dopoledne na letiste.
A abych tam mohl byt cely den, tak se rozvedu.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1496 Příspěvek od JirkaA »

nechci malovat na zeď ale co z osazení je z toho chudáka Raptora? Není tam nějaký potenciální zdroj další rány?
OK2WY
error414
Kontaktovat uživatele:

#1497 Příspěvek od error414 »

JirkaA píše:nechci malovat na zeď ale co z osazení je z toho chudáka Raptora? Není tam nějaký potenciální zdroj další rány?

jj vybaveni je z raptora. gyro, regl, vrtulkove servo a bec.

pri zaletu jsem kontroloval teplotu reglu, motoru a becu, vse vlazne, vsechny kabliky jsou prepajene.

mam podezreni jestli treba neni vrtulkove servo nejak poskozene, ale chodi, netusim jak ho vyzkouset
Logo 600 + spirit
peko.cz

#1498 Příspěvek od peko.cz »

error414 píše:tak dneska zalet loga 10/400 a story jak krava.

po standartnim serizeni aby heli nikam neutikala a v pohode litala, na vysilacce sem mel nastavenou krivku kolem 70% (plyn). po nastaveni krivky kolem 80% se zacal divne chovat ocas, knital a nekdy se heli otocila o 90 pak o 180. asi 50 cm od zeme sem vypl motor a pristal. stahl gyro z 85 na 75%

pri dalsim startu se heli zacala tocit kolem osy. zjitil jsem ze nereaguje vrtulkove servo!!! negyrovalo to ani nereagovalo na packy, gyro svitilo (GY401) po odpojeni/zapojeni baterky vse v pohode.
(dx7, ar6200),

po vzletu nedrzelo gyro (75%) tak sem porad zvysoval az ne 85% (stejna hodnota kde ocas kmital) kde ocas drzel a nekmital. pak se s heli dalo krasne litat. tak nevim co se stalo.

budu potrebovat otackomer abych zjistil jak nastavit vysilacku aby to tocilo tech 2200

letove vlastnosti jsou paradni (kdyz drzi ocas), lita se me stim lip jak s raptorem

Tak tohle se mě taky jednou stalo, asi s Trex 500 a bylo to zřejmě uvolněným konektorem gyro-přijímač, resp. jeho povysunutím za letu ...
peko.cz

#1499 Příspěvek od peko.cz »

error414 píše:
JirkaA píše:nechci malovat na zeď ale co z osazení je z toho chudáka Raptora? Není tam nějaký potenciální zdroj další rány?

jj vybaveni je z raptora. gyro, regl, vrtulkove servo a bec.

pri zaletu jsem kontroloval teplotu reglu, motoru a becu, vse vlazne, vsechny kabliky jsou prepajene.

mam podezreni jestli treba neni vrtulkove servo nejak poskozene, ale chodi, netusim jak ho vyzkouset

Můžu ti pučit na testy a vyzkoušení stejnou Futabu S9254 nebo tam vrátíme ten Savox 1290MG. Taky pozor na napětí, S9254 funguje jen na 4,8V (max 5,2V) a ty Savox1350 na cyklice jedou lépe na 6,0V ...

Servo se dá vyzkoušet servotesterem, ten ale ještě nemám ... musím mrknout na HK :D co tam mají ...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1500 Příspěvek od JirkaA »

Servotesterem můžu posloužit, mám tady na pokusy jetibox...
Zítra stejně musím do Brna.. Po dlouhém přemlouvání sebe sama jsem uvrhl do luftu svýho CopteraX 450. Po loňských pokusech byl odložen do regálu, teď jsem se k němu vrátil, vyhodil čínský gyro, dostal Aligní 780ku. Vyvisel jsem statečně tři baterky, je to dobrý, už se udržím na letišti :lol: .
Po roce poletování s akrobatickejma plošníkama na sobě pozoruju, že mi to něco i dalo, palice už nemusí přemýšlet nat tím co chce vlastně dělat a řízení ve více osách současně už není ten problém (který loni taky přispěl ke znechucenému odložení vrťase do regálu v dílně). Takový to vyčtený "hodný" začátečnický nastavení mě spíš nevyhovuje, jsem z akrobatů zvyklý na velké výchylky a na to, že pro malou korekci při nich stačí fakt mikropohyb páky, tady za to musím tahat jak kráva aby se to někam pohlo a velká setrvačnost mi spíš vadí, takže jsem vyhodil závažíčka od pádel a zvětšil o trochu výchylky a už se mi to líbí o hodně víc..
Akorát na mě laškovně mává ocasem, šel jsem se ziskem gyra až na hodnotu kdy přestává držet úplně ale kmity tam jsou stále, jen se sníží jejich frekvence a nepatrně zvětší amplituda. IMHO příčinou je vakl na smykátku jako kráva, je to origoš šikmooč, ložiska mezi bronzovým futrem co jezdí po hřídelce a tělesem smykátka mají vůli a ve výsledku se to místo posunutí spíš naklání.. No budu muset vrátit prázdný flašky a stavit se u Evžena pro erzactajl..
OK2WY
Zamčeno

Zpět na „Kluby“