Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
olisoft

#1471 Příspěvek od olisoft »

Earl píše:...jak ovlivní funkci přijímače anténa delší a naopak kratší...

Ked bude antena (odizolovana cast) dlhsia, tak sa stava viac smerovou, kratsia ma mensi zisk.
Myslim, ze coro to tu uz rozoberal, daval vyzarovaci diagram anteny.

Ak ju mas poskodenu (skratenu), tak ju radsej nahrad druhou, ide hlavne o to, aby si sa nedostal koli tomu mimo dosahu...
vosvos

#1472 Příspěvek od vosvos »

Zeptám se jako blbec,"odizolovaná část" = odstranění stínění ,čili zůstává jen ten střední drátek ?
RCmichal

#1473 Příspěvek od RCmichal »

vosvos píše:zůstává jen ten střední drátek ?

ano tak to je správně a přes to potom smršťovačku to jako pro ochranu
mikr

turnigy TxRx a nastavenie Copter x 450 pro

#1474 Příspěvek od mikr »

Ahojte,
nemáte niekto setup pre T-rex 450, zaujmajú ma hlavne reverzy, krivky a hlavne nastavenie gyra (align 780), citlivosť, doraz. Trápim sa a s tým. Keď už už idem do vzduchu tak mi vrťas prudko stočí doľava (chvost doprava). Citlivosť tam mám 30,30. Dík.
Pozn.: alebo aspoň odkaz na nejakú stránku, kde to rozoberajú -aj anglickú :)
mrpilot

Re: turnigy TxRx a nastavenie Copter x 450 pro

#1475 Příspěvek od mrpilot »

mikr píše:Ahojte,
nemáte niekto setup pre T-rex 450, zaujmajú ma hlavne reverzy, krivky a hlavne nastavenie gyra (align 780), citlivosť, doraz. Trápim sa a s tým. Keď už už idem do vzduchu tak mi vrťas prudko stočí doľava (chvost doprava). Citlivosť tam mám 30,30. Dík.
Pozn.: alebo aspoň odkaz na nejakú stránku, kde to rozoberajú -aj anglickú :)

nemáš reverznuté gyro? točí sa doľava ked roztáčaš rotor?
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
mikr

#1476 Příspěvek od mikr »

dobrá otázka, asi myslíš, kde sa nakláňa vrtulka - idem sa pozrieť....
Takže : pohľad zo zadu: čumák vrťasa doľava, nábežné hrany vrtulky doprava - podľa mňa dobre, reverz nemám nikde ani v gyre ani v Tx
cates

souhrn informací

#1477 Příspěvek od cates »

Zdravím všechny tady, jsem začínající modelář (tedy začínám s RC modely) a tuhle vysílačku si chci pořídit. Jelikož je tohle téma opravdu zbytečně dlouhé díky spoustě flamu, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, komu už došla trpělivost a praktické rady a návody už někam přepsal? Pokud ne, tak bych se tohoto klidně zhostil a vytvořil jednoduchý stránky s tímto tématem.
Pokud tedy dostanu svolení od zdejších uživatelů k přenesení jejich rad a zkušeností včetně odkazů na jedno místo.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: souhrn informací

#1478 Příspěvek od RiMr »

cates píše:Zdravím všechny tady, jsem začínající modelář (tedy začínám s RC modely) a tuhle vysílačku si chci pořídit. Jelikož je tohle téma opravdu zbytečně dlouhé díky spoustě flamu, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, komu už došla trpělivost a praktické rady a návody už někam přepsal? Pokud ne, tak bych se tohoto klidně zhostil a vytvořil jednoduchý stránky s tímto tématem.
Pokud tedy dostanu svolení od zdejších uživatelů k přenesení jejich rad a zkušeností včetně odkazů na jedno místo.

Tak já zrovna článek s T9x dopisuju a chci to brzo pověsit, ale víš co, myslím že čím víc toho kde bude, tím líp, takže proč ne. Hodnotných informací není nikdy dost! :D
Root
Kontaktovat uživatele:

#1479 Příspěvek od Root »

cates píše:Zdravím všechny tady, jsem začínající modelář (tedy začínám s RC modely) a tuhle vysílačku si chci pořídit. Jelikož je tohle téma opravdu zbytečně dlouhé díky spoustě flamu, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, komu už došla trpělivost a praktické rady a návody už někam přepsal? Pokud ne, tak bych se tohoto klidně zhostil a vytvořil jednoduchý stránky s tímto tématem.

jestli máš chuť určitě ti nikdo nebude bránit ba naopak držím palce
cates

#1480 Příspěvek od cates »

RiMr píše:

Tak já zrovna článek s T9x dopisuju a chci to brzo pověsit, ale víš co, myslím že čím víc toho kde bude, tím líp, takže proč ne. Hodnotných informací není nikdy dost! :D

Právě že jsem našel pouze ukázku tvé práce, ale už jsem nenašel info o tom, jak daleko s tím jsi. Pročítat celé tohle téma je fakt dost náročný, přitom ty informace tady určitě spostě lidí pomůžou...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1481 Příspěvek od arda1 »

Ríšo kdy spustíš ten WEB? Se těším jako na Vánoce... :wink: :lol: :lol: :lol:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1482 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:

Gratulujem k 99. stránke.... :lol:
Ak budete robiť stránku so skúsenosťami, nezabudnite popísať aj veci ktoré nejdú..... čiže problémy na ktoré ste narazili. Mnohokrát je to dôležitejšia informácia, ako to, čo funguje....
Napríklad - plyn ide prehodiť kamkoľvek, ale stopky plynu ostávajú na knipli prípadne ak sa použije motýľ - nefungujú krídelká .......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1483 Příspěvek od RiMr »

arda1 píše:Ríšo kdy spustíš ten WEB? Se těším jako na Vánoce... :wink: :lol: :lol: :lol:

hůůůůššš se to blíží.... Mosím taky lepit a létat né...? :D
mikr

manuál, návod, rady, typy

#1484 Příspěvek od mikr »

to by bolo super, pre mňa je ten Imax 9 návod dosť slabý. Ja so sa tam zasekol na gyro nastaveniach. O nich sa v imaxe ani nepíše. Tam je starý firmware. Preto sa celkom teším, že niekto pomôže. Mne by stačil aj anglický , ale nový..... :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: manuál, návod, rady, typy

#1485 Příspěvek od RiMr »

mikr píše:to by bolo super, pre mňa je ten Imax 9 návod dosť slabý. Ja so sa tam zasekol na gyro nastaveniach. O nich sa v imaxe ani nepíše. Tam je starý firmware. Preto sa celkom teším, že niekto pomôže. Mne by stačil aj anglický , ale nový..... :)

Tak to tě asi musím zklamat. O mixérech tam nebude ani ani ťuk... :( To musí někdo jiný... Tohle budou takové základy, aby mod. elév dokázal aspoň základně zkontrolovat svoje rádio, napárovat přijímač s Tx a napípat si model na úrovni delta, dvojservové křídlo, klapky, brzdy, DR/EXP, atd... Další složitosti až "v závěsu" :)
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“