Protokol Spektrum DSM2 prolomen ...

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od Karas »

Na HC začali prodávat Spektrum přjímače. AR6250 a AR6110.
shake13

#167 Příspěvek od shake13 »

Davam do pozornosti :!:
Prijimace Spektrum 6250 su samotnym vyrobcom povazovane za zavadne a preto su stahovane z trhu a vymienane za prijimace Spektrum 6255.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
avalanche8

#168 Příspěvek od avalanche8 »

Svata pravda velebnossti,uz mam jeden z Astry doma 6255 a dalsi pujde na vymenu brzo,mimo jine ty nove 6255 zvladaj vysii fps 2048,tj rychlejsi odezvu s DX7se a DX8 :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
elektromodely.com

#169 Příspěvek od elektromodely.com »

maroslong píše:Nech žije pirátstvo. Hlavne že to bude LEVNĚJŠÍ, veď to je najdôležitejší parameter všetkého, chvalabohu ale nie pre všetkých... Ja si radšej kúpim originál. Takisto aj hudobné CD atď... Aj keď peňazí zďaleka nemám na rozhadzovanie. Asi som pre 90% tunajších úplný kretén že?

To som rád, že nie som jediný. Kópie zásadne nie, ani pre vlastnú
potrebu a už vôbec nie na predaj a tobôž na predaj že akože
je to originál...

ostatní: Keď budete kupovať veci z CN, HK a podobne, tak sa potom
o pár rokov nečudujte, keď Vašu robotu bude robiť nejaký Číňan
za tretinu ceny, za ktorú to dnes robíte Vy...
elektromodely.com

#170 Příspěvek od elektromodely.com »

coro píše:Ale možno to konečne prinúti Spektrum prejsť na normálnejšiu komunikáciu, napríklad DSMJ čo už majú, alebo niečo s telemetriou.

To asi nie - Spektrum NEMA DSMJ, ale JR PROPO a iba pre Japonský trh,
nástupcom je pre nás aj pre Japonsko DMSS s telemetriou.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od RiMr »

elektromodely.com píše:ostatní: Keď budete kupovať veci z CN, HK a podobne, tak sa potom
o pár rokov nečudujte, keď Vašu robotu bude robiť nejaký Číňan
za tretinu ceny, za ktorú to dnes robíte Vy...

Pracuju v nadnárodní společnosti a tam se nikdo s nikým nese*e... Pokud je práce té které národní pobočky příliš drahá a přichází o klienty, přichází "radikální řez". A stejně tak ve skoro každém byznysu vítězí "poměr cena-výkon". Takže ano, když bude moje práce nepřiměřeně drahá, bude ji dělat nějaký polák, rus, číňan nebo korejec. Pokud si svoji práci chci udržet, musím nabídnout buď ještě nižší cenu (což dost dobře nejde), nebo nějaký jiný benefit nejčastěji s ohledem na lokální podmínky. A tak je to i s tím modelářstvím. Prostě nabídka - poptávka. Proč někteří prodejci musí zavírat a jiní tady existují už řadu let? Řeknu to na tvrdo, když můžu kvůli levné konkurenci přijít o práci já, proč by o ni nemohl přijít i nějaký protivný prodejce z Letňan? Ještě mu zasulutuju při odjezdu!
Místní výrobci? Bezpochyby je hrozně těžké konkurovat levné výrobě v Asii. Ale sami se na tento byznys dali, sami se s tím musí poprat. Holt život je boj. A že to je sotva na uživení, ale ne na pořádnej "vejvar"? No tak když chtějí pořádnej "vejvar" tak ať dělají něco jiného když to s tímto byznysem nejde!
To je furt jakéhosi fňukání... Na českém modelářském trhu je dost místa pro několik levných, středních a špičkových výrobků/výrobců a navázaných prodejců. A je logické že nejvíc se prodá těch nejlevnějších, míň těch "mainstreamových" a nejmíň těch nejdražších. Po ulicích taky jezdí nejvíc fabek, oktávek míň a superbů nejmíň... Tento modelářský trh má nějaké svoje požadavky, nějakou poptávku a prodejci kteří na ni zareagují se udrží a ti kteří ne (a kteří ještě dokonce mají snahu si zákazníky "tvářet" podle stavu svého skladu) asi ne. Nebo na to doplatí. Prostě - obchod...
Apropo, ty taky nakupuješ zboží vyrobené v Číně... Proč se nezachováš trochu národně a neprodáváš pouze zboží vyrobené v ČR a SR?
elektromodely.com

#172 Příspěvek od elektromodely.com »

RiMr píše:

Pracuju v nadnárodní společnosti a tam se nikdo s nikým nese*e... Pokud je práce té které národní pobočky příliš drahá a přichází o klienty, přichází "radikální řez". A stejně tak ve skoro každém byznysu vítězí "poměr cena-výkon". Takže ano, když bude moje práce nepřiměřeně drahá, bude ji dělat nějaký polák, rus, číňan nebo korejec. Pokud si svoji práci chci udržet, musím nabídnout buď ještě nižší cenu (což dost dobře nejde), nebo nějaký jiný benefit nejčastěji s ohledem na lokální podmínky. A tak je to i s tím modelářstvím. Prostě nabídka - poptávka. Proč někteří prodejci musí zavírat a jiní tady existují už řadu let? Řeknu to na tvrdo, když můžu kvůli levné konkurenci přijít o práci já, proč by o ni nemohl přijít i nějaký protivný prodejce z Letňan? Ještě mu zasulutuju při odjezdu!
Místní výrobci? Bezpochyby je hrozně těžké konkurovat levné výrobě v Asii. Ale sami se na tento byznys dali, sami se s tím musí poprat. Holt život je boj. A že to je sotva na uživení, ale ne na pořádnej "vejvar"? No tak když chtějí pořádnej "vejvar" tak ať dělají něco jiného když to s tímto byznysem nejde!
To je furt jakéhosi fňukání... Na českém modelářském trhu je dost místa pro několik levných, středních a špičkových výrobků/výrobců a navázaných prodejců. A je logické že nejvíc se prodá těch nejlevnějších, míň těch "mainstreamových" a nejmíň těch nejdražších. Po ulicích taky jezdí nejvíc fabek, oktávek míň a superbů nejmíň... Tento modelářský trh má nějaké svoje požadavky, nějakou poptávku a prodejci kteří na ni zareagují se udrží a ti kteří ne (a kteří ještě dokonce mají snahu si zákazníky "tvářet" podle stavu svého skladu) asi ne. Nebo na to doplatí. Prostě - obchod...[/quote]

Tak nejak

Apropo, ty taky nakupuješ zboží vyrobené v Číně... Proč se nezachováš trochu národně a neprodáváš pouze zboží vyrobené v ČR a SR?

Smerujem k tomu.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od kratas »

RiMre, podepsal bych každé slovo, které jsi napsal. Trh řídí nabídka, poptávka a pokud to někteří obchodníci nepochopí, mohou zavřít krám. Neustálé házení špíny na čínské výrobky nikomu nepomůže. Pokud ty výrobky budou funkční je to OK a nevidím jediný důvod, proč je nekupovat. Kupuji jak výrobky v Číně, tak i drahé značkové věci například od Futaby. Vždy podle dané aplikace.

Jinak já třebas taky pracuji ve velké nadnárodní společnosti,jsem zaměstnán v Belgii, moje pracovní místo je v Praze. Moje práce je hodně drahá, ale tomu odpovídá i kvalita práce kterou dodávám. Nikomu to nevadí a mám práce více než bych mohl stíhat. Prostě ne vždy je cena tím nejdůležitějším parametrem.

V mé branži jsou firmy,které mají zvučné jméno, zaběhnutou značku a já tu firmu stejně neobjednám, jelikož vzhledem k ceně mi nedodají očekávanou kvalitu a objednám klidně malou firmu, která má ceny poloviční, ale udělají přesně to, co si řeknu. A je mi naprosto jedno, jestli jsou z ČR, SK nebo třebas z Indie či Rumunska. Já nejsem hodnocený jaký jsem patriot, ale jak dodávám co si u mě firma objedná.

A to samé je i u modelářství. Koupím si to, co bude dobře fungovat, mě bude vyhovovat a cena bude odpovídat mému očekávání.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
elektromodely.com

#174 Příspěvek od elektromodely.com »

kratas píše:RiMre, podepsal bych každé slovo, které jsi napsal. Trh řídí nabídka, poptávka a pokud to někteří obchodníci nepochopí, mohou zavřít krám. Neustálé házení špíny na čínské výrobky nikomu nepomůže. Pokud ty výrobky budou funkční je to OK a nevidím jediný důvod, proč je nekupovat. Kupuji jak výrobky v Číně, tak i drahé značkové věci například od Futaby. Vždy podle dané aplikace.

Jinak já třebas taky pracuji ve velké nadnárodní společnosti,jsem zaměstnán v Belgii, moje pracovní místo je v Praze. Moje práce je hodně drahá, ale tomu odpovídá i kvalita práce kterou dodávám. Nikomu to nevadí a mám práce více než bych mohl stíhat. Prostě ne vždy je cena tím nejdůležitějším parametrem.

V mé branži jsou firmy,které mají zvučné jméno, zaběhnutou značku a já tu firmu stejně neobjednám, jelikož vzhledem k ceně mi nedodají očekávanou kvalitu a objednám klidně malou firmu, která má ceny poloviční, ale udělají přesně to, co si řeknu. A je mi naprosto jedno, jestli jsou z ČR, SK nebo třebas z Indie či Rumunska. Já nejsem hodnocený jaký jsem patriot, ale jak dodávám co si u mě firma objedná.

A to samé je i u modelářství. Koupím si to, co bude dobře fungovat, mě bude vyhovovat a cena bude odpovídat mému očekávání.

Suhlas. Keby sa u nas vyrabalo vsetko v kazdej kategorii, tak by
sme nepotrebovali nic dovazat..

Podla mna je rozdiel, ci je nieco vyrobene fyzicky v Cine, ale firma
nie je Cinska (Canon, Sony, Nikon, Spektrum,,,) a nieco, co sa
"vyrobi" v Cine = okopci alebo na export predava lokalny
produkt drahsie nez v lokalnom obchode... Bezne mi Cinania
ponukaju veci, ktore sa daju kupit na HC kusovky lacnejsie nez
priamo od nich pri MOQ 50ks - typicka ukazka ako to v CN funguje
= ako u nas za sociku. Zarucna doba radovo par tyzdnov, max.
rok, u nas musi predajca dat dva, teda ich cena musi byt VELMI
zaujimava, aby to vobec bolo rentabilne, ale nie je - zatial som
nestretol ponuku od vyrobcu lacnejsiu nez bezna (= pred
vernostnymi zlavami) pultova cena na HC. A tipujte aka je bezne
reakcia takeho Cinana - tvari sa, ze je vsetko ako ma byt...
Keby sa to stalo v Japonsku, EU alebo inej slusnej lokalite,
tak by obratom poslali opravenu ponuku s velkym ospravedlnenim
a este pol roka by sa ospravedlnovali, ze poslali k*k*tsku ponuku.
Bezny Cinan s tym nema 'problem', preto ich ja osobne uplne
ignorujem aj keby to stalo menej nez cena suciastok...

Teda ked sa niekto divi, preco tu nikto nepredava tovar, ktory
sa da kupit na HC, tak je to zrejme preto. Moj osobny nazor - veci
z Ciny su dobre dovtedy, kym to moze fungovat tak, ze ked sa
pokazia, tak ich clovek bez mihnutia oka zahodi.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Peppy »

Presne tak treba brat veci z ciny.... pouzit a zahodit.... preto kupujem z HC take veci ako micro serva, baterky atd..... ale zase neni kazda cina zla... napr regulatory HOBBYWING co je cinska firma su pohode takisto ako nabijacky iCharger.... treba vediet co kupovat a co nie :wink:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od arda1 »

Až se čeští výrobci ,obchodníci a prodejci začnou chovat k zákazníkům slušně a ne jako k odpadu pak budu milerád nakupovat tady. :wink:
Mimochodem -myslím v úterý jsem byl v jednom malým obchůdku v Brně - dostali jsme s kámošem kafe a Marlborky - zakouřili si přímo na barpultu v prodejně- naprosto luxus jednání -a to jsme defakto nic nekoupili (asi za 500)- tam se budu velice rád vracet a firmu max propagovat -protože to se dneska fakt nevidí.Příjemná paní - cokoli vyhledala a nabídla ceny-a ve finále jsem se v jejich servisu ptal na páječku co tam měli a haluz - přišel pán a říká - a nejsi ty náhodou arda1 z manie? :-))))-- jinak díky JirkaA - jsem rád že jsme se konečně osobně poznali a malinko pokecali. :wink:
Naposledy upravil(a) arda1 dne pát 29.10.2010 13:03, celkem upraveno 1 x.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Peppy »

arda1 píše:Až se čeští výrobci ,obchodníci a prodejci začnou chovat k zákazníkům slušně a ne jako k odpadu pak budu milerád nakupovat tady. :wink:

Koho mas na mysli?? Ja som sa zatial u Cesko/slovenskych obchodnikov nestretol u neochoty priam naopak :) :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od arda1 »

Zajdi se třeba do GESu v Brně a změníš rychle názor. :-((((
Sakra omyl- pardon ne GES- tam jsou ještě OK -myslel jsem samože GME na Kolišti- pardon.... :cry: :cry: :cry:
Naposledy upravil(a) arda1 dne pát 29.10.2010 13:21, celkem upraveno 1 x.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od Peppy »

arda1 píše:Zajdi se třeba do GESu v Brně a změníš rychle názor. :-((((

Jaj tak v BA GME je tiez taky predajca ze :roll: .... :lol: ... ale to dako nevadi lebo kupim co chcem a reklamovat LEDky alebo kable sa nechystam :lol: .... ale co sa tyka modelarskych shopov tak som zatial daky vylozene problematicky este neobjavil... vzdy boli max ustretovi
arda1
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od arda1 »

Ještě jednou omluva GESu - jednalo se o GME............stydím se- rychleji píšu než uvažuji..... :cry: :cry: :cry:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“